- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.458
- Поени од реакции
- 119.135
Новак фолирант 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a ti se ponadeva deka e poseriozna povreda a ne grch.Ke go trpish ushte dolgo,ke go trpishНовак фолирант![]()
Скраја да е, не мислев на тоа. Али Надал затоа цел живот е фолирант на примерa ti se ponadeva deka e poseriozna povreda a ne grch.Ke go trpish ushte dolgo,ke go trpish.
A I Djovak pochna da trola ,posle mechot izjavi ,,ja sam na vrhuncu moje igre ,, .
ne folirant, hemichar ,ne meshajСкраја да е, не мислев на тоа. Али Надал затоа цел живот е фолирант на пример![]()
Ехееее какви се не муабети се имаат терано овде а и низ светските форуми и портали за Надал, дека цело време лажирал повреди и слично... Иначе мене ми беше смешно тоа со окото па затоа тролав, пошо до сега немав видено некој да предаде ради инфекција во очите, а не дека стварно мислам оти е фолирант или слично.ne folirant, hemichar ,ne meshaj. Zavchera koga predade dali imashe eden komentar od Novakovci . Obratno pak ,vo Dubai ,okoto celo krvavo ,pak imashe ovde komentari deka folira. Nadal ,hemichar mozebi , folirant nikako , moe tvrdenje. Foliranje e lanskoto neigranje finale na Fed na zavrshniot vo London,za da posle pet dena igra vo Davis cupot
Ne se razbirame nie Toa, teshki algoritmi, polinomi, monomi I proporcii se u prashanje..Студирам програмирање, автоматски сум со доста големо познавање на математикава и статистикава, како доаѓаат и проценти, веројатност, комбинации и се тоа, ама ајде кажете ми по која формула одредувате со колку % Djovak им игра на противниците за секој меч посебно?Гледам од меч во меч се менува процентот, а не ми е баш јасно како точно пресметувате...
![]()
Ноле мечот го одигра со 71.2381% снага ама затоа Надал кога паузираше тоа беше 103% поради допинг а не поради таканаречена повреда што беше потврдено и од Маша и од француската министерка. А Роџер пред 2 години се повлече во финалето на Мастерс во Лондон бидејќи 100% беше пичка.Студирам програмирање, автоматски сум со доста големо познавање на математикава и статистикава, како доаѓаат и проценти, веројатност, комбинации и се тоа, ама ајде кажете ми по која формула одредувате со колку % Djovak им игра на противниците за секој меч посебно?Гледам од меч во меч се менува процентот, а не ми е баш јасно како точно пресметувате...
![]()
so struchnosta sme tuka nekade,matematikata de,I mnogu dobro razbirash,zaebi ludiloto.Abe neshto slichno ti e kako kaj kladilnicite I koeficientite,a tuka mnogu dobro se razbirash ,neli.Ako na nekoj za pobeda mu dale 1,25, bukmejkerite ochekuvaat deka I so pola od moznostite (50% neli) toj lik ke pobedi.Under mu dodava ushte 20% za da go smete terenot I ete ti ,tadaaaamm, 70%Студирам програмирање, автоматски сум со доста големо познавање на математикава и статистикава, како доаѓаат и проценти, веројатност, комбинации и се тоа, ама ајде кажете ми по која формула одредувате со колку % Djovak им игра на противниците за секој меч посебно?Гледам од меч во меч се менува процентот, а не ми е баш јасно како точно пресметувате...
![]()
Да не излезе муабетов дека ние кои не сме фанови на Ѓоковиќ ја омаловажуваме неговата работа, неговиот успех. Далеку од тоа, зборот ми беше потценувачки мислења се пишуваат со истакнвуање на некои проценти, излегува тоа дека Новак не сакаше да даде се од себе против Тием туку однапред во полето ангажман запиша 70% без можност подоцна да го зголеми, ама ете нели и така беа доволни за да го смети од теренот.so struchnosta sme tuka nekade,matematikata de,I mnogu dobro razbirash,zaebi ludiloto.Abe neshto slichno ti e kako kaj kladilnicite I koeficientite,a tuka mnogu dobro se razbirash ,neli.Ako na nekoj za pobeda mu dale 1,25, bukmejkerite ochekuvaat deka I so pola od moznostite (50% neli) toj lik ke pobedi.Under mu dodava ushte 20% za da go smete terenot I ete ti ,tadaaaamm, 70%. Abe shto cepidlacish ,aj vo idnina ke pishuvame so pola snaga,so tretina snaga , od petni zili zapnal I sl. za da ne se cudish. Bitno se razbirame ,problemot e zoshto ne se soglasuvame na tolku ochigledna situacija vo momentov. Go gledashe li sinokja so Berdych,bukvalno so pola (50%) od negovite standardi go pobedi , I relativno lesno.Berdych,greota chovekot,a I negoviot box , a se sretne so Djovak,odnapred si znaat ,pa duri I nekako ramnodushno si prifakjaat , kul, nema nervozi,nema emocii , jebi ga ,toa e
Ноле мечот го одигра со 71.2381% снага ама затоа Надал кога паузираше тоа беше 103% поради допинг а не поради таканаречена повреда што беше потврдено и од Маша и од француската министерка. А Роџер пред 2 години се повлече во финалето на Мастерс во Лондон бидејќи 100% беше пичка.
Инаку математички се е 100% точно без разлика дали ти се допаѓало или не.
A,moram da prasham,pa prekinuvam so procenti , shto e potcenuvacko vo izjavata deka Djovak so 70 % angazman ke go napleska Tiem , taka pochna sednicata. Znachi,povtoruvam , Tiem Dominic , ne Fed ,ne Vava .Да не излезе муабетов дека ние кои не сме фанови на Ѓоковиќ ја омаловажуваме неговата работа, неговиот успех. Далеку од тоа, зборот ми беше потценувачки мислења се пишуваат со истакнвуање на некои проценти, излегува тоа дека Новак не сакаше да даде се од себе против Тием туку однапред во полето ангажман запиша 70% без можност подоцна да го зголеми, ама ете нели и така беа доволни за да го смети од теренот.
Спомнувате % во однос на најдобрата игра и можности на тенисерот, да направиме имагинација за 100% спремен Надал и 100% спремен Ѓоковиќ, па ајде нека биде така и Федерер. Значи, бесмислено скроз, секој си е во право за нешто, ама секој повеќе влече на својата страна, баш тука е проблемот, не дека не се разбираме кој што сака да каже.
И за крај, мислам дека е доволно со оваа дискусија, нешто ми оди премногу на off-topic, така да предлагам да се продолжи дискусијата поврзана со мечевите од Miami.
За разлика од тебе нема да тврдам со така високи проценти т.е. 100% за мене важи нешто што е сигурно, без никаква шанса за пад на настанот. Ова значи дека нема да речам дека грешиш, јас како фан на Надал не верувам дека е точно, веројатно би го фатиле, батали ги тие муабети на некоја отепана француска министерка или пак Маша стана пример за кул и фер спортист откако беше фатена "жива" консумирајќи допинг супстанца, ама не е таа крива нели, не знаела.![]()
aman,Mule,greshish.Kako be kalkuliraat so snagata,kalkuliraat I toa baajagi,posebno vrvnite.Jas mozam da ti nabrojam mnogu mecevi kaj shto Djovak kalkuliral,ne se forsiral maksimalno,posebno kaj mastersite vo prvite dve tri kola ,posebno kaj mastersite koi se zbieni vo edna nedelaДечки тие што играле професионално некој спорт ќе знаат дека професионален натпревар не се добива со 70% залагање едноставно е невозможно... Секогаш мора да се игра со 100% а тоа каква е формата е друго прашање и тоа е само одраз на залагањата на спортистот во одредениот период така да ако не е 100% на својот потенцијал тоа е само негов проблем и негова грешка така да само да си знаете Ѓоковиќ игра на 100% секој меч се што има да даде во моментот МОРА да даде ако сака победа и тоа го прави не некој ваши нагаѓања 70,50,30% дека давал. Професионален спорт е, противникот е изгорен за што поголемо пред се ПАРИЧНО салдо да не правиме муабет за други привилегии, сите ЗНАЕМЕ каква МОТИВАЦИЈА се парите во денешново време и што се се спремни да направат денешните спортисти за ебена победа.