Man of Steel - Супермен 2013 (Маn of Steel 2 - 2016)

• Креатор на темата Креатор на темата MEDDLE
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера на премиерата направил растур,56мил. долари и се очекува за викендов да ја помине границата од 100милки.
Критиките се добри
untitled.JPG

Знае ли некој кога и каде доаѓа кај нас,ке биде ли у 3D 2D?

Na 20 juni e premierata vo Cineplexx i vo kino Milenium.Za vo Cineplexx znam deka ke bide vo 3D a za vo Milenium ne znam :)

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk 2

^ Според овие критики не гледам дека се добри туку дека го оценуваат филмот како просечен, едниот вели "not enough character development for us really to care once the big-budget pyrotechnics are under way".
Ама и онака кој ги тркала критичарите... Публиката на крај оценува.

Мислам дека во Синеплекс ќе го има од 20ти јуни. Не знам дали е 3Д.

Затоа пишав критиките се добри пошо вакви жарнови не добиваат нешо посебно добри ,јас си знам за мене дека ке зјапам у платното 150 минути со подотворена уста :)

Затоа пишав критиките се добри пошо вакви жарнови не добиваат нешо посебно добри ,јас си знам за мене дека ке зјапам у платното 150 минути со подотворена уста :)

Сега баш ги читав рецензиите на имдб. Интересно, ама повеќето препорачуваат гледање на филмот во 2D. :)

Јас ќе ја чекам рецензијата на MEDDLE во темава, ме интересира неговиот поглед кон филмот, особено дали има потенцијал да парира на дарк најт трилогијата со оглед на тоа што Нолан работи и овде.

Па и баш не ми е гајле за критиките.. евдај чекам да го гледам. :vozbud:
Ама кога ќе биде тоа не знам со оглед на тоа што овде во Охрид немаме кино кое функционира :(

Па и баш не ми е гајле за критиките.. евдај чекам да го гледам. :vozbud:
Ама кога ќе биде тоа не знам со оглед на тоа што овде во Охрид немаме кино кое функционира :(

Елајте Скопје и исркајте го киново со лајца :D

Самошто растури на боксофисот, се шушка за sequel.

Jaс се хајпнав конечно за Мен оф Стил, а Шенон изгледа е психо и во реалниот живот.
Многу, многу потценет актер!

А шо е за право, приказните од стриповите се и тоа како длабоки и заебани, само зависи нели пак, што режисерот ќе вметне во филмот и како ќе го вметне тоа. Пак ќе кажам, типичен доказ ти се Бетмениве на Нолан. А па од друга страна, филмовиве што произлегоа од стриповиве на Марвел, и не се нешто посебно во поглед на приказна (дури и може да се сведат на тиња приказна као од акционен филм од 80-тите), освен на ефектите нормално..

Ај не заебавај, да не беше X-men, ништо од реставрирањето на суперхерој жанрот филмови немаше да имаме (од претходните декади кога се правеле такви филмови). Тој серијал го поплочи патот за вакви филмови некој да се осмели пак да прави. Да не напоменувам колку подобро го скоцкаа (барем првиот дел) во споредба со други суперхеројски филмови што излегоа. Остај и што содржински, тематски, карактерно, Марвел од секогаш држеле повисоко ниво од DC comics, во стрип светот.

Следен римејк Flash Gordon?

I'd watch that. Веќе и му е време за римејк.

Исто и римејк/ревамп на He-Man. Има еден проект во тек, ама наменет е за помлада публика (деца). Сакам посериозен, помрачен He-Man филм, се надевам на некој ќе му текне да направи.

=================================================================

Он топик: Има неколку работи што ме нервираат кај новиов Супермен (не се спојлери, се гледа истото од трејлерите):

1 - Наместо тројца како од филмот, доаѓа цела флота да ја уништи планетата. Како ќе успее еден човек да уништи цела воена флота, на чело со истите тие тројца најјаки комбатанти, кои се исти како него по сила? Дури и во Холивуд, и во ваква фикција, до некаде мора да се следи логика, нели?

2 - Зошто светот на Супермен е прикажан како мрачна пустелија со машини наоколу, и the what the fuck момент - жолто сонце!? Клучен фактор во приказната за Супермен, и која ги објаснува неговите моќи, е тоа што тој живее на кристална планета која орбитира околу црвено сонце (а изложеноста на жолто сонце му ги дава супермоќите кои ги има како Супермен)

Ова е само од трејлерот. Сигурен дека ќе најдам уште 100ина други забелешки дур го гледам филмот. Многу мразам кога вака некој режисер решава да ја ебе doggystyle приказната на некој суперхерој (паралелно со уништување/елиминирање на други суперхерои, како во X-men), затоа што сакал да стави свој твист на истата, или само затоа што му се може. Не сакам да звучам како стрип фанатик, ама ова е исто катастрофално како некој да земе да го направи Џејмс Бонд или Бетмен црнец според мене, бидејќи, "fuck it, I can dooz what I wantz, and why the fuck not?" размислување на некој режисер/продуцент.

Ако се случи тоа горенаведеното, поомилен Супермен филм ќе ми биде последниот што излезе пред овој, бидејќи барем се држеа до некои граници во однос на приказната и колку можат да си дадат слобода да ја менуваат.

Ај не заебавај, да не беше X-men, ништо од реставрирањето на суперхерој жанрот филмови немаше да имаме (од претходните декади кога се правеле такви филмови). Тој серијал го поплочи патот за вакви филмови некој да се осмели пак да прави. Да не напоменувам колку подобро го скоцкаа (барем првиот дел) во споредба со други суперхеројски филмови што излегоа. Остај и што содржински, тематски, карактерно, Марвел од секогаш држеле повисоко ниво од DC comics, во стрип светот.

I'd watch that. Веќе и му е време за римејк.

Исто и римејк/ревамп на He-Man. Има еден проект во тек, ама наменет е за помлада публика (деца). Сакам посериозен, помрачен He-Man филм, се надевам на некој ќе му текне да направи.

=================================================================

Он топик: Има неколку работи што ме нервираат кај новиов Супермен (не се спојлери, се гледа истото од трејлерите):

1 - Наместо тројца како од филмот, доаѓа цела флота да ја уништи планетата. Како ќе успее еден човек да уништи цела воена флота, на чело со истите тие тројца најјаки комбатанти, кои се исти како него по сила? Дури и во Холивуд, и во ваква фикција, до некаде мора да се следи логика, нели?

2 - Зошто светот на Супермен е прикажан како мрачна пустелија со машини наоколу, и the what the fuck момент - жолто сонце!? Клучен фактор во приказната за Супермен, и која ги објаснува неговите моќи, е тоа што тој живее на кристална планета која орбитира околу црвено сонце (а изложеноста на жолто сонце му ги дава супермоќите кои ги има како Супермен)

Ова е само од трејлерот. Сигурен дека ќе најдам уште 100ина други забелешки дур го гледам филмот. Многу мразам кога вака некој режисер решава да ја ебе doggystyle приказната на некој суперхерој (паралелно со уништување/елиминирање на други суперхерои, како во X-men), затоа што сакал да стави свој твист на истата, или само затоа што му се може. Не сакам да звучам како стрип фанатик, ама ова е исто катастрофално како некој да земе да го направи Џејмс Бонд или Бетмен црнец според мене, бидејќи, "fuck it, I can dooz what I wantz, and why the fuck not?" размислување на некој режисер/продуцент.

Ако се случи тоа горенаведеното, поомилен Супермен филм ќе ми биде последниот што излезе пред овој, бидејќи барем се држеа до некои граници во однос на приказната и колку можат да си дадат слобода да ја менуваат.

Очигледно не си ја изгледал серијата Smallville, многу работи имаат објаснето таму ама и ептен ја водат серијата по стриповите, на моменти детска станува, ама вредат тие 10 сезони.

Изгледан! Ја вакво епско млатење на филм до сега не сум видел, а не верувам ни дека ќе видам.
Рецензија кога ќе можам...

Изгледан! Ја вакво епско млатење на филм до сега не сум видел, а не верувам ни дека ќе видам.
Рецензија кога ќе можам...

Кај го изгледа толку брзо? Или не си одавде? :D

Vcera go gledav vo kino 3d, mi se dopadna ... stvarno dobro obraboten film :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom