Man of Steel - Супермен 2013 (Маn of Steel 2 - 2016)

• Креатор на темата Креатор на темата MEDDLE
  • Време на започнување Време на започнување
Само што го изгледав. На кратко:

- Перверзија од ефекти
- Само 10% опфатиле од универзумот и приказната на Супермен (што значи ќе има уште делови)
- Да потврдам: Има сателит кој е на Бетмен (Wayne Enterprises) што значи можно е Justice League филм
- Го нема Лекс Лутор ама има работи со Luther Corp логото (значи уште еден показател дека ќе има уште делови)
- Борбите се :drk:
- Како ултра фан на Супермен, можеле многу повеќе (во овој прв дел)

Не верувам дека има спојлери тука, затоа не сокрив ништо :)

Солиден т.е. многу добар филм што со подобра скрипта и режија би бил многу подобар. Има многу простор за напредок за вториот филм.

Солиден т.е. многу добар филм што со подобра скрипта и режија би бил многу подобар. Има многу простор за напредок за вториот филм.
Ќе сакаш ли да го образложиш болдираниот дел? Те молам.
Ама пред да почниш со образложение,објасани што е добра режија?

Ќе сакаш ли да го образложиш болдираниот дел? Те молам.

Па некако приказната изгледаше премногу избрзана, карактерите не беа доволно build up, дијалозите беа некако безначајни а и на моменти се се дешаваше премногу брзо. Ама затоа пак ептен ми се допадна како беа напревени моментите кога Супермен леташе.

едит: сега видов дека си го едитирал тоа. Искрено не сум некој од филската фела за да можам успешно да кажам што е добар а што лош филм или добра и лоша режија. Според тоа што го гледам создавам мислење за тоа дали филмот е добар или не.
Филмот реков дека ми се допадна ама има уште поприлично место за напредок. Пошто гледам некако се фати за режијава да не имаш некакво искуство со тие работи ? Ако имаш те молам кажи ми, што било добро а што лошо во филмот :)

Одличен е!
Ефектите беа перверзии ,актерската екипа им е топ,Хенри е одличен супермен,за Ејми ко Лоис имав дилеми али супер е. Малку се збунив по првите 30мин. ,мислев дека од милениум го скратија филмот али брзо се се врати у нормала...
Али мора да им се даде одличен кредит на промоторите и лицата одговорни за маркетинг.....
Обавезно да се иде да се глеа за 150ден. добивате 2,5часа уживање.

Бев на премиерата и искрено како голем фан на Супермен очекував повеќе од филмот со оглед колку грандиозно беше најавуван.Некако се пребрзо идеше .Се гледа дека многу се фокусирале на специјалните ефекти а помалку на приказната.Дали е тоа намерно за да остават простор за продолженија они си знаат.Убаво филмче дефинитивно за гледање во кино али можело и подобро,и да за на крај музиката во филмот беше перверзија.Дефинитивно најубавото нешто.Да се наежи човек.Музиката слична на Inception.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk 2

Ako go sporedam so Batman Begins ova e cisto sranje od film....probale so materijal za minimum 2 dela da stavat u eden...sve iseckano kasa popara napraeno,ni likovi ne se razvivaat ko so treba,samo seckanici i glupi one lineri....vetuvase od trailerot ali od koga go izgledav.....sve sto ostana bea efektite i sranje dijalozi i iseckani sceni....ko da sanjas glup son i falat delovi....

Како што напиша -={K-O-R-U-N}=- Ако има втор дел тогаш ок но доколку нема втор дел филмов е Срање. Барем според мене. Милион непотребни разговори премалку акција. Ефектите се перверзија но има еден дел од филмот каде што буквално заспав. Ко да гледам филозовски филм. Се надевам дека ќе има втор дел со повеќе акција а и подобар крај :) Крајот можеше да биде 100 пати подобар.

Милион непотребни разговори премалку акција.
Што???
Не знам кој филм си го гледал. Акција има еден тон. Повеќе дијалози е она што фали.

Што???
Не знам кој филм си го гледал. Акција има еден тон. Повеќе дијалози е она што фали.
Реков според мене :) Има околу 45 мин- 1 час без никаква акција. Сваќам дека сакаа да дадат малку интро за тоа што треба подоцна да се случува ама малце претерале.

Како што напиша -={K-O-R-U-N}=- Ако има втор дел тогаш ок но доколку нема втор дел филмов е Срање. Барем според мене. Милион непотребни разговори премалку акција. Ефектите се перверзија но има еден дел од филмот каде што буквално заспав. Ко да гледам филозовски филм. Се надевам дека ќе има втор дел со повеќе акција а и подобар крај :) Крајот можеше да биде 100 пати подобар.

Продолжение ке има 1200% ,нели го виде крајот ?Ке прават втор и трет дел сигурно!

Одличен е!
Ефектите беа перверзии ,актерската екипа им е топ,Хенри е одличен супермен,за Ејми ко Лоис имав дилеми али супер е. Малку се збунив по првите 30мин. ,мислев дека од милениум го скратија филмот али брзо се се врати у нормала...
Али мора да им се даде одличен кредит на промоторите и лицата одговорни за маркетинг.....
Обавезно да се иде да се глеа за 150ден. добивате 2,5часа уживање.

Vo koe kino vleznicata e 150 denari?

Vo koe kino vleznicata e 150 denari?

Јас во Милениум купив карти по 150 денари. Башка ако им однесеш Вест, ти даваат попуст од 50 денари за две карти, значи два билети ќе те чинат вкупно 200 денари. Живо џабе. А и во двете кина е во 2д така да...

Јас во Милениум купив карти по 150 денари. Башка ако им однесеш Вест, ти даваат попуст од 50 денари за две карти, значи два билети ќе те чинат вкупно 200 денари. Живо џабе. А и во двете кина е во 2д така да...

Super, fala za infoto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom