Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
А што ти пречи тебе албанскиот симбол кој е на знамето на албанците?
Мустафи го прославил голот за Арсенал со симбол на албанското знаме...ауу што направил! Кого навредил со тоа што он си покажува симбол на неговото потекло?

Србите тераат кампања дека тој симбол бил за Голема Албанија и слични глупости што немаат врска со тој симбол.

Мене лично не ме иритира тоа што го направил Џака или било кој друг, ама реално делува малце глупо и исфорсирано.

Шо знам, некој Македонец што цел живот е во Австралија, да земе на утакмица за националната селекција на Австралија да ми го покажува симболот на Македонија, ќе ми делува дебилно и глупо. Ок, нека биде горд на неговото потекло, и може тоа да го покажува на различни начини, ама неговите отишле таму не од што им било тука многу убаво туку за подобар живот, и он треба да има некое минимум почитување за земјата која настапува барем на натпреварите кои се од национален карактер, зашто таа земја де факто го згрижила, му дала се, од целокупниот воспоставен државен систем па се до перфектни услови за живот, работа и тренинзи.

Има мал милион фудбалери и други спортисти што настапуваа за земји различни од кои потекнуваат па не форсираат со симболите.

И жалосно што уште повеќе луѓе не дојдоа на стадион да се бодрат дечките се сосема океј и заслужуваат повеќе, овај стока народ едноставно се навикна фудбал да гледа на тв и тотално изгуби поим за она што навистина е фудбалот.

Зашто бе, мене баш ми е мило, дури и ова многу беше. Да, играчите можда и не заслужуваат, дечките си играат и немам замерки, ама баш ми е мило што копитата од ффм доживуваат ваков бродолом, затоа што баш они се виновни што има нула заинтересираност. Му ебаа матер на фудбалот, прва лига стана селска лига, се игра на 3 стадиони во државава, пола екипи играат надвор од своите градови, ффм демек донираа на 3-4 стадиони, а уствари освен во Струмица на другите со прст не мрднаа и не ни сакаа да направат нешто повеќе, напунија џебови со донациите од фифа и уефа, ја утепаа лигата во секој можен поглед и ја бркаат публиката на секаков можен начин, епа еве ви ја репрезентацијата сега, прајте си приватна забава со 50 души у ложа.

Зашто бе, мене баш ми е мило, дури и ова многу беше. Да, играчите можда и не заслужуваат, дечките си играат и немам замерки, ама баш ми е мило што копитата од ффм доживуваат ваков бродолом, затоа што баш они се виновни што има нула заинтересираност. Му ебаа матер на фудбалот, прва лига стана селска лига, се игра на 3 стадиони во државава, пола екипи играат надвор од своите градови, ффм демек донираа на 3-4 стадиони, а уствари освен во Струмица на другите со прст не мрднаа и не ни сакаа да направат нешто повеќе, напунија џебови со донациите од фифа и уефа, ја утепаа лигата во секој можен поглед и ја бркаат публиката на секаков можен начин, епа еве ви ја репрезентацијата сега, прајте си приватна забава со 50 души у ложа.
Јас напротив тврдам дека е обратно, толку сме мизерни како народ шо цела држава му дозволи на 3-4 да си играат курташак со цел фудбал, најпопуларната работа во светот. Ако седиме дома ништо нема да смениме, мора масовност. мора активација на сите полиња за да се крени фудбалот а фудбалската репрезентација е основно нешто од шо може да се тргни.
И да, ја следев утакмицата во живо на стадион исто тврдам често сум во живо на стадиони дека Македонскиот народ има заборавено како е да се гледа фудбал во живо, овие поновите генерации веќе да не збораме, никогаш не гледале утакмица во живо се што гледаат е совршен фудбал на тв. Ние моментално немаме маса на луѓе во фудбалот, меѓу луѓето друг е најпопуларен спорт шо мислам дека сме единствена нација во светот која што го дозволила тоа.

Јас напротив тврдам дека е обратно, толку сме мизерни како народ шо цела држава му дозволи на 3-4 да си играат курташак со цел фудбал, најпопуларната работа во светот. Ако седиме дома ништо нема да смениме, мора масовност. мора активација на сите полиња за да се крени фудбалот а фудбалската репрезентација е основно нешто од шо може да се тргни.
И да, ја следев утакмицата во живо на стадион исто тврдам често сум во живо на стадиони дека Македонскиот народ има заборавено како е да се гледа фудбал во живо, овие поновите генерации веќе да не збораме, никогаш не гледале утакмица во живо се што гледаат е совршен фудбал на тв. Ние моментално немаме маса на луѓе во фудбалот, меѓу луѓето друг е најпопуларен спорт шо мислам дека сме единствена нација во светот која што го дозволила тоа.

3-4ца си играа(т) курташак со цела држава, па сеа за фудбалот :D Често сум и јас, пробувам што почесто да го пратам Вардар, и апсолутно се сложувам луѓево овде заборавија како е да си на стадион, животна желба ми е да видам полни стадиони, фудбал и забава секој викенд, само за репрезентација некако се осеќам изреволтиран и должен на некој начин да бојкотирам, затоа што ффм имаше голем удел во состојбата моментално, мада коа ќе видиш до луѓето и менталитетот овде е.. Веќе и тоа идење на Вардар полека избледува, како да остана само како навика, идеш на стадион и чекаш да поминат 90 минути да си отидеш дома, никаков драж, нула забава, нула атмосфера, нула фудбал

Секој спорт замре во државава, не само фудбалот. Кошарката не постои веќе неколку години. Уште ракометниот клуб Вардар остана да го уништат, а блиску е тоа и толку ќе биде од било каков спорт овде.

Тоа не е само до ФФМ,стадионите се поврзани со локалните општини ама кога врие од арамии што очекуваш?[DOUBLEPOST=1536704994][/DOUBLEPOST]
Секој спорт замре во државава, не само фудбалот. Кошарката не постои веќе неколку години. Уште ракометниот клуб Вардар остана да го уништат, а блиску е тоа и толку ќе биде од било каков спорт овде.

Кој е будала да вложва без да добива повратни средства?..демек ти да беше милионер ќе вложеше во спортот кај нас?..сите знаат да коментираат од страна,ама кога ќе дојди време самите тие што коментирале да превземат никаде ги нема.

А што ти пречи тебе албанскиот симбол кој е на знамето на албанците?
Мустафи го прославил голот за Арсенал со симбол на албанското знаме...ауу што направил! Кого навредил со тоа што он си покажува симбол на неговото потекло?

Србите тераат кампања дека тој симбол бил за Голема Албанија и слични глупости што немаат врска со тој симбол.
Кажав погоре зошто, пошо сакате да ми ја земете државата, затоа. И пак никој не објасни зашо ниту еден човек во светот не се најде паметен да го прави истото што го прават албанците играјќи за други држави.
Ете пробаа Озил и Гундоган и сместа ги распнаа и медиумите и навивачите, според мене апсолутно и сосема оправдано. Ако сакаат да тераат политика нека одат во Турција и нек си ебат матер, а не да ми се сликаат со Ердоган.

Дали си видел некој со македонско потекло што игра во австралиски тим или репрезентација во било кој спорт да покажува знаци на Македонија, обележја и слично? Или било каде во светот? Само шошоните се најпаметни и форсаат со тоа орлите на секакви можни настани. Ај објасни ми зошто Мустафи кој игра за Германија на утакмица на Арсенал против Кардиф среде Велс покажуваше орли? Која е поентата? Провокации бе мајсторе, провокации, вие терате глобална пропаганда, како што тера Ердоган на пример со Турците низ светот, исто и вие. Ај батали нема да си докажеме ништо, ти ко вол у слама кога млати ќе објаснуваш за некакви чувства и потекла, нема да ми докажеш и тоа е тоа.

Мене една работа не ми е јасна, еден куп пари од Фифа или Уефа пратија преку ФФМ во некои општини како Прилеп, Битола за да се подобрат условите на стадионите.
Дали тие од Уефа дошле тука да видат дека парите се украдени, дека змијарници се направени стадионите, посебно во Прилеп.
Толку се без мозок тие да пуштаат пари кај нас, а овде некој да ги краде?

Мене една работа не ми е јасна, еден куп пари од Фифа или Уефа пратија преку ФФМ во некои општини како Прилеп, Битола за да се подобрат условите на стадионите.
Дали тие од Уефа дошле тука да видат дека парите се украдени, дека змијарници се направени стадионите, посебно во Прилеп.
Толку се без мозок тие да пуштаат пари кај нас, а овде некој да ги краде?

Тие од Уефа мора да пуштат пари бидејќи сме членка. Од ФФМ ќе се вадат дека му ги префрлиле на општините(бидејќи стадионите се под нивна надлежност) и то е то...Уефа натаму е немоќна..ама од друга страна сигурно ние не сме прв и единствен случај..и во другите држави се крадат парите,посебно овде на Балканот еден асолен стадион немаат Грција и Бугарија па камоли ние.

И пак никој не објасни зашо ниту еден човек во светот не се најде паметен да го прави истото што го прават албанците играјќи за други држави.

Стек, ако збориш за фудбал неам да ти дадам пример ама ако правиш муабет за било кој спорт, прогуглај за Даниел Стефановски кој по потекло е кумановец а роден е во Швицарска. Секоја борба вади македонско знаме, на сите шорцеви има македонско знаме. Мислам дека годинава стана и шампион во К1 во негова категорија, си го оптегна знамето и чао. Сакам да кажам, примитивизам има и од „наша“ страна, за жал. Иначе, да, се слагам дека ако некоја држава ти дала се', треба истата да ја почитуваш и да работиш ЗА НЕА а не за „корените“. Љубов кон татковина е едно, верност и посветеност кон земјата која те направила тоа што си е друго. Мада, пак доаѓаме до тоа дека ние на Балкан сме преосеЧајни за вакви работи, темата ептен не' допира у срце и никогаш не можеш да излезеш на крај со „спротивната страна“.

Стек, ако збориш за фудбал неам да ти дадам пример ама ако правиш муабет за било кој спорт, прогуглај за Даниел Стефановски кој по потекло е кумановец а роден е во Швицарска. Секоја борба вади македонско знаме, на сите шорцеви има македонско знаме. Мислам дека годинава стана и шампион во К1 во негова категорија, си го оптегна знамето и чао. Сакам да кажам, примитивизам има и од „наша“ страна, за жал. Иначе, да, се слагам дека ако некоја држава ти дала се', треба истата да ја почитуваш и да работиш ЗА НЕА а не за „корените“. Љубов кон татковина е едно, верност и посветеност кон земјата која те направила тоа што си е друго. Мада, пак доаѓаме до тоа дека ние на Балкан сме преосеЧајни за вакви работи, темата ептен не' допира у срце и никогаш не можеш да излезеш на крај со „спротивната страна“.
Од постов како што сфатив тој е кумановец и ја претставува Македонија а не Швајцарија така?

едит:
еве изгуглав:
upload_2018-9-12_14-11-22.png
Официјално се води како Swiss-Macedonian

Чисто за споредба изгуглав и за останативе ликови, официјално како се водат:
upload_2018-9-12_14-13-14.png
upload_2018-9-12_14-13-26.png

Хмм...

Од постов како што сфатив тој е кумановец и ја претставува Македонија а не Швајцарија така?

едит:
еве изгуглав:
Прегледај го приврзокот 196678
Официјално се води како Swiss-Macedonian

Чисто за споредба изгуглав и за останативе ликови, официјално како се водат:
Прегледај го приврзокот 196679
Прегледај го приврзокот 196680

Хмм...

Тоа де, роден во Швицарска, го образувала државата го направила тоа што е во светот на боречките вештини и он се фура на Македонија. Зошто? Од патриотски побуди? Нешто ко Ристе од Канада :D

Не знам што хмм-каш, што не ти е јасно? Не знам ни ова од каде ти е извадено со скрин шотов, ваљда не си го закачил на некој форум кај што би можел да пишам
Peja989 bugar-kinez

Од Македонска фудбалска репрезентација до каде отиде темава... Изгледа досадно пошто почнаа да победуваат, ајде нека изгубат една па да има пцуење :facepalm:

Против тоа национализмот и покажувањето симболи и јас сум многу против, и добра дискусија е меѓутоа не за во оваа тема.

Кажав погоре зошто, пошо сакате да ми ја земете државата, затоа. И пак никој не објасни зашо ниту еден човек во светот не се најде паметен да го прави истото што го прават албанците играјќи за други држави.
Ете пробаа Озил и Гундоган и сместа ги распнаа и медиумите и навивачите, според мене апсолутно и сосема оправдано. Ако сакаат да тераат политика нека одат во Турција и нек си ебат матер, а не да ми се сликаат со Ердоган.

Дали си видел некој со македонско потекло што игра во австралиски тим или репрезентација во било кој спорт да покажува знаци на Македонија, обележја и слично? Или било каде во светот? Само шошоните се најпаметни и форсаат со тоа орлите на секакви можни настани. Ај објасни ми зошто Мустафи кој игра за Германија на утакмица на Арсенал против Кардиф среде Велс покажуваше орли? Која е поентата? Провокации бе мајсторе, провокации, вие терате глобална пропаганда, како што тера Ердоган на пример со Турците низ светот, исто и вие. Ај батали нема да си докажеме ништо, ти ко вол у слама кога млати ќе објаснуваш за некакви чувства и потекла, нема да ми докажеш и тоа е тоа.

Абе мене јасно ми е дека те боли дупето, но државата не е твоја за да ја земе некој. Тука сме биле и тука ќе бидеме па оваа е и наша земја. Да не терам повеќе политика тука, туку сакам да кажам дека орелот е симбол кој е на албанското знаме кое знаме е легално во оваа држава и ја имаш во сите институции и во тоа знаме нема ништо навредливо кон никој народ, добро освен искомплексираните на кои им пречи.

Ти кажа Пеџа дека имаш и од твојата тајфа како покажуваат национални симболи затоа не се прави дека припаѓаш на некој скандинавски народ исти се и твоите, а тоа што во моментов имаш повеќе албанци кои ги гледаш на ТВ е друга работа.

Орли се покажуваа и пред мечот Швајцарија - Србија па не беше крената паника, но кога србите го примија со се јајца почнаа да цвикаат низ медиумиве, а самиот Вучич кога ги испрати на СП им остави аманет Швајцарија да ја полнат зошто играле албанци таму.

Тоа де, роден во Швицарска, го образувала државата го направила тоа што е во светот на боречките вештини и он се фура на Македонија. Зошто? Од патриотски побуди? Нешто ко Ристе од Канада :D

Не знам што хмм-каш, што не ти е јасно? Не знам ни ова од каде ти е извадено со скрин шотов, ваљда не си го закачил на некој форум кај што би можел да пишам
Peja989 bugar-kinez

Според ова што прогуглав, роден е во Кумановo,

https://en.everybodywiki.com/Daniel_Stefanovski
http://www.sherdog.com/fighter/Dejan-Stefanoski-205761
https://www.perfectkickboxing.com/kunlun-fight-76-fight-results/ upload_2018-9-12_22-10-32.png
Ниту еден од сајтовиве не е про-македонски инаку, светски сајтови се :D

Иначе ја не го ни знам ни познавам типов, буквално прв пат од твојот пост го дознав па затоа изгуглав да видам што лик е :D

Он топик

Пандев ќе има 37 години во 2020....мора да најдеме некој негов наследник во нападот за потенцијално ЕП

И мислам неколку страни некој прашуваше за како ќе оди поделбата по шешири за квалфиикациите за ЕП и дали имаме шанса да сме четврти шешир.

Единствен начин да бидеме четврти шешир е да бидеме најдобра екипа во Лига Д (во сите 4 групи после групнава фаза), во спротивно ќе бидеме петти шешир.

И шо знам...вака како што ги гледам сите потенцијални противници...освен првиот шешир, не се нешто претерано страшни екипиве...

Еве од втор шешир би биле Хрватска/Холандија како потенцијални потешки екипи, другите се сите екипи од рангот на БиХ,Украина,Шведска,Данска и слично што не се најголеми велесили во светот (фала богу фаворити се против нас и би им било кикс ако не не' победат), така да..што знам, не ќе е лошо барем и во квалификациите да пробаме до каде ни е силата..

Особено ако имаме среќа со ждребот па да ни се падне лесна група.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom