Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Мене лично не ме иритира тоа што го направил Џака или било кој друг, ама реално делува малце глупо и исфорсирано.

Шо знам, некој Македонец што цел живот е во Австралија, да земе на утакмица за националната селекција на Австралија да ми го покажува симболот на Македонија, ќе ми делува дебилно и глупо. Ок, нека биде горд на неговото потекло, и може тоа да го покажува на различни начини, ама неговите отишле таму не од што им било тука многу убаво туку за подобар живот, и он треба да има некое минимум почитување за земјата која настапува барем на натпреварите кои се од национален карактер, зашто таа земја де факто го згрижила, му дала се, од целокупниот воспоставен државен систем па се до перфектни услови за живот, работа и тренинзи.

Има мал милион фудбалери и други спортисти што настапуваа за земји различни од кои потекнуваат па не форсираат со симболите.

Тие покажаа колку ја почитуваат Швајцарија кога ја наполнија Албанија во меѓусебен дуел. Џака сега е и капитен на швајцарците.
Тие исто не се откажаа од Швајцарија кога имаа можност да бираат да играат за Косово. Но обичен симбол нема потреба да крева толкава паника, додуша не беше проблем симболот се додека србите не почнаа да плачат.

Симболот не е политичка порака како што се обидуваат да го покажат.

Абе мене јасно ми е дека те боли дупето, но државата не е твоја за да ја земе некој. Тука сме биле и тука ќе бидеме па оваа е и наша земја. Да не терам повеќе политика тука, туку сакам да кажам дека орелот е симбол кој е на албанското знаме кое знаме е легално во оваа држава и ја имаш во сите институции и во тоа знаме нема ништо навредливо кон никој народ, добро освен искомплексираните на кои им пречи.

Ти кажа Пеџа дека имаш и од твојата тајфа како покажуваат национални симболи затоа не се прави дека припаѓаш на некој скандинавски народ исти се и твоите, а тоа што во моментов имаш повеќе албанци кои ги гледаш на ТВ е друга работа.

Орли се покажуваа и пред мечот Швајцарија - Србија па не беше крената паника, но кога србите го примија со се јајца почнаа да цвикаат низ медиумиве, а самиот Вучич кога ги испрати на СП им остави аманет Швајцарија да ја полнат зошто играле албанци таму.
Џака и Шаќири се докажале пред Швајцарија а вие кога ќе се докажете кон државата која ви даде се и што требаше и не што требаше.Што вас ве спречува да покажете почит со пеење на химната?

Џака и Шаќири се докажале пред Швајцарија а вие кога ќе се докажете кон државата која ви даде се и што требаше и не што требаше.Што вас ве спречува да покажете почит со пеење на химната?
Vo himnata nema nisto sto ukazuva na multietnicka drzava , a osobeno golemo nisto za vtoriot drzavotvoren narod..i dodeka ne se promeni glupo e da ocekuvas deka nekoj albanec ke ti propee..BTW nikoj nisto ne ni dal ,se e steknato..a i ni sleduva...ne sme dojdenci pa na nekogo nesto da
mu zememe

Според ова што прогуглав, роден е во Кумановo,

https://en.everybodywiki.com/Daniel_Stefanovski
http://www.sherdog.com/fighter/Dejan-Stefanoski-205761
https://www.perfectkickboxing.com/kunlun-fight-76-fight-results/ Прегледај го приврзокот 196695
Ниту еден од сајтовиве не е про-македонски инаку, светски сајтови се :D

Иначе ја не го ни знам ни познавам типов, буквално прв пат од твојот пост го дознав па затоа изгуглав да видам што лик е :D

Јас знам дека е роден братот во Швицарска. Од друга страна, Шачири е роден во Гњилане, не е во Цирих :D

Vo himnata nema nisto sto ukazuva na multietnicka drzava , a osobeno golemo nisto za vtoriot drzavotvoren narod..i dodeka ne se promeni glupo e da ocekuvas deka nekoj albanec ke ti propee..BTW nikoj nisto ne ni dal ,se e steknato..a i ni sleduva...ne sme dojdenci pa na nekogo nesto da
mu zememe
Во Крушевската Република имало 20 Албанци кои земале учество во донесување на одлуки за тие 10 дена.Да кажеш дека во химната се споменува Ќосето на кој колење Албанци му било како добро утро да те разберам да се жалиш ама вака не ти држи вода муабетов.Што според тебе е мултиетничка химна?
А за тоа дали сте дојдени е друг муабет ама едно е сигурно дека од Стариот континент не сте.Најдобар епитет кој ви одговара е оној на Попов :)

Последно уредено:
Добро можи да не напнувате? Ај вратете се на темата.
Па и химната е дел од оваа тема.Што мислиш во Франција не се дебатира по форуми за толку небело население што имаат во репрезентацијата.

Па и химната е дел од оваа тема.Што мислиш во Франција не се дебатира по форуми за толку небело население што имаат во репрезентацијата.
Не мора никој да ја пее химната дур дава 100% на терен. Боље нека дава се од себе на утакмицата а да не ја пее химната одколку да си го лади на терен а да урла на химната.

mu zememe
Не знам зашто да ве има во химната кога ама воопшто со ништо не сте поврзани со основање на Македонија. Секоја поврзаност со Македонија ви е за лошо. Со ништо немате заслужено да сте во химна.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Па белците и богатите фамилии не се будали да ги пуштат децата фудбал да играат,нормално е ѓупците да пробаат да направат кариери со фудбал,како прво неможат родителите т.е. луѓето што туку се доселиле во странска држава да му плаќаат на децата факултети,магистратури,докторати...цел систем така функционира а не дека во Франција се само ѓупци...и плус и тие ѓупците се Французи..тоа што имаат потекло од некоја си џунгла не ги прави помалце Французи од белците што живеат таму.

Не мора никој да ја пее химната дур дава 100% на терен. Боље нека дава се од себе на утакмицата а да не ја пее химната одколку да си го лади на терен а да урла на химната.
Како Барди шо дае 100% со Албанија.

Како Барди шо дае 100% со Албанија.

Не ми текнува искрено како изигра со Албанија, ама грев е на Барди да му се замери. И во младинските категории играше на ниво и беше лидер и сега за сениорите игра одлично. Е сеа, ако некој очекува да нема лоша партија некад или да игра на ниво на Меси, тоа е друга работа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom