Tоni
ILLYRIAN
- Член од
- 26 февруари 2009
- Мислења
- 13.644
- Поени од реакции
- 10.248
Мене лично не ме иритира тоа што го направил Џака или било кој друг, ама реално делува малце глупо и исфорсирано.
Шо знам, некој Македонец што цел живот е во Австралија, да земе на утакмица за националната селекција на Австралија да ми го покажува симболот на Македонија, ќе ми делува дебилно и глупо. Ок, нека биде горд на неговото потекло, и може тоа да го покажува на различни начини, ама неговите отишле таму не од што им било тука многу убаво туку за подобар живот, и он треба да има некое минимум почитување за земјата која настапува барем на натпреварите кои се од национален карактер, зашто таа земја де факто го згрижила, му дала се, од целокупниот воспоставен државен систем па се до перфектни услови за живот, работа и тренинзи.
Има мал милион фудбалери и други спортисти што настапуваа за земји различни од кои потекнуваат па не форсираат со симболите.
Тие покажаа колку ја почитуваат Швајцарија кога ја наполнија Албанија во меѓусебен дуел. Џака сега е и капитен на швајцарците.
Тие исто не се откажаа од Швајцарија кога имаа можност да бираат да играат за Косово. Но обичен симбол нема потреба да крева толкава паника, додуша не беше проблем симболот се додека србите не почнаа да плачат.
Симболот не е политичка порака како што се обидуваат да го покажат.