Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не сум изненаден.
Предходните квалификации имавме лесна група и премногу среќа. Никаков квалитет, но тимскиот дух и среќата не одведе на Европско. Се курчевме сме ја оставиле Франција дома, а они гревовите вчера едвај извадија Х со Луксембург. Минатите квалификации ни се наместија коцките, и се создаде лажна слика за нашата фудбалска "иднина". Оваа сезона се очекува да се прикажат во право светло.

Не ја гледав и не сум компетентен да кажам :D...или мислиш дека беше местена?..не знам искрено
Не треба да се гледа, против Гибралтар играа. Екипа која има играчи кои играат фудбал у слободно време, а ретко кога го имаат.:D

Искрено пак ова натпреварувањето Лига на нации не ми е јасно,ништо не е објаснето како што треба во поглед на оние што се наоѓаат во А и Б листа?..и тие ќе играат плеј оф?..и ако испаднат од плеј оф нема да земат учество во Еп/Сп?..очигледно ќе ни се разјасни кога ќе почнат да играат во пракса бидејќи вака со објаснувањето му нема крај....можеби добро му е смислено но треба да видиме како ќе профункционира и дали ќе биди балансирано за сите екипи па да даваме заклучоци

http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/ranking-2017/
Ова ви е најрелевантната страна за рангирање. Апдејтирана е вчера последно. Се сметаат последните 3 циклуси заклучно со овој кој денеска завршува. Не одиме во Ц дивизија тоа е сигурно. Пријателските кои следуваат до СП нема да се бодуваат за ова рангирање. Може само да ги искористиме за одржување на формата на тимот и да се спремаме за в година ова време кога ќе стартува Лигата на нации. Одлична шанса да се пробаме за пласман на ЕП и тоа со сличните на нас. Ги нема Шпанија, Италија, Англија, Португалија....но и Словачка, Украина, Русија итн...кои беа изговор порано за намалени шанси за пласман на некое првенство. Во натпревари со екипи како Фарски, Казахстан и Сан Марино...обавезно е да се освои првото место и да се игра плеј оф. Е сега тука е веќе работа на моментална форма, инспирација, среќа, мотив и самодоверба, посебно ако се игра завршница како на Ф4 за 3 дена. Во тој случај можно е и да конкурираме да се игра кај нас ако има таква можност.

Милевски нишо не е крив за денеска,туку тие аматери на терен ја носат вината.Никаква дисциплина или ред во игра....Уфилмани цело време грешеа пасови,солирање,абе Гилбралтар поенергични,поактивни беа....Македонциве ужас , никаков фудбал за око ....Втора утакмица со црвен картон .... Милевски се утепа од урлање по нив за посериозност .... Нема ред во игра .... Никаква дисциплина :cautious:

greska si, arijan ademi ima nastapi za seniorskata reprezentacija na hrvatska i toa duri 3 nastapi, no sepak smeese da se prefrli kaj nas bidejki tie 3 nastapi za seniorite mu bea na prijatelski, a za FIFA prijatelskite ne igraat nikakva uloga koga e vo prasanje promena na reprezentacija.
Дали можеше Адеми да настапи против Албанија ??
Мислам повеќе ќе вредеше 3 бода од Албанија па и да изгубевме од Италија....

Inache za neresheniot rezultat protiv 8smo plasiranata Italija vo uefa zedovme "samo" 800 poeni, vo sporedba so tie 1600 koj gi zemavme za pobedata nad Lihtenstajn.

Дали можеше Адеми да настапи против Албанија ??
Мислам повеќе ќе вредеше 3 бода од Албанија па и да изгубевме од Италија....
Не, он ни за дуелот со Италија уште немаше право на настап (а со Италија игравме месец дена по дуелот со Албанија), него суспензијата му истече 1 ден по дуелот со Италија, односно 2 дена пред натпреварот со Лихтенштајн.

Пак проблеми има Јахович~ФФМ релација ....Овој пат навистина е крива Ффм ..... Навистина е во супер форма Адис и требаше барем да заигра 45 минути од еден меч,било кој.Несторовски не беше активен на двете меча,Адис има право шо држи бес кон Ффм.Најдобар стрелец,а на клупа.Коментари дечки,Ффм мислам стварно зезна тука....Поготово Ангеловски ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom