Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Пенал ипол беше она, али овој судијава да бог да Ердоган да го пикне во затвор ради пуч, и 300 муџи да го ебат внатре.

Захов од Шкендија го викаат на дуел со Албанија еј... абе идете утепајте се вие од ФФМ, и Илчо, и Мрме. Што кур чуваш 1-1 оди изврши им притисок, гледаш дека незнаат да нападнат, цело време со долги топки играат немаат идеја како во напад, овој земал се брани, ја чува последната замена за во 96 минута. ПУ!!!
Што стана со голманчето Митов Нилсон? Од сите голмани што ги имаме, баш тој од Шкендија ли го викнавте? Што не го викнавте голманот од ФК Саса 1000 пати подобро ќе се покажеше на гол, ќе изгинеше за дресот. Одбраната не постои, сите по 2 метра високи, и пак гол ни дадоа при нафрлена топка... мизерии.
Овие албанциве во тимот, сите на клоци би ги избркал, инвалиди... само Ибраими би го оставил. Се шлепаат цело време тука во репрезентацијава, курот го дрват на терен, чекаат да ги викне некој подобар тим.

И потоа полн стадион? За кого бре? Знаеме дека сме слаба репрезентација, али досега нитуеднаш не сме покажале желба за игра и надигрување (едино вчера после голот на Алиовски, само тие 20 минути), сите флегми на терен, губат кондиција во 60 минута, два паса незнаат да сврзат, башка што пола репрезентација ни е со врски влезена, абе тури им курот.

Па и овие што се палат на темава... као демек не издоминирале, не пикнале во шише, а исто срање беа како нас, али ајде нека им биде
Нилсон има гадна тешка повреда.скоро година е на лекување.

Поразот директно иде на душа на Мрме. За 15 минути утакмица, ти да приоѓаш како да играш последни 15 минути од второ продолжение, треба да си скроз тактички погрешен тренер. Бранење од ваква Албанија... Што ли ќе биде кога на ред ќе ни дојдат Италија и Шпанија стварно не сакам да помислам. Толку немотивирани, несамоуверени, без желба, без амбиција, без посебни чувства за државниот грб што го носат на дресовите.
Мојсов и Шиков се класични копачи, јас стварно не можам да сфатам како за 20 години активно тренирање фудбал не научиле основни фудбалски техники. Само роѓање у аут, овој па Шиков кога ќе го видам како рога со полумаказа, како аматер од Сан Марино.

Не знам што ви е крив Захов? А кој треба да брани, месечарон Димитриевски? Захов не беше крив за голот, кој прати фудбал знае дека ваквите топки се најнезгодни за голманите. Крив е она ботон Мојсов, место да ја избаци, свитка врат и му ја пушти на Балај. Копук!
Од одбраната само Стефан треба да остане. Другото све на клоце кога на младинците ќе им завршат квалификациите.

Избришани 10ина мислења, опоменати и санкционирани неколку членови. Секој нареден оф топик, провокација или навреда ќе биде санкциониран.

Темата е Македонска Фудбалска Репрезентација, имајте го ова на ум пред да пишете. :)

Како може бе Иле да не игра ејјјјј,ало дебилу мрме,како излегуваш со Пандев во шпицот кога човекот се враќа до пола терен да земе топка да даде во простор,АЛОО ИМБЕЦИЛ!!!!!!!!
Стави го Пандев позади Нестор,десно Тричко , лево овој Алијоски ,средина Спировски и Петровиќ ќе видиш како се игра фудбал.
Дегенерик глуп,толку да не сватиш дека Пандев е покорисен позади шпицот,вака нема од кој да прими топка,и да ја прими свртен е со грб 50000 метра одалечен од голот.
П у пу пу пу шлајму еден !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не сме заслужиле пенал да ни судат со таков пристап на игра.
ретко се суди оваков пенал, бидејки играчот стои и маркира, наместо да оди на топка и да изведе шут ... порано да... а и сега понекогаш, ама на барса и слични, не за нас...

Како може бе Иле да не игра ејјјјј,ало дебилу мрме,како излегуваш со Пандев во шпицот кога човекот се враќа до пола терен да земе топка да даде во простор,АЛОО ИМБЕЦИЛ!!!!!!!!
Стави го Пандев позади Нестор,десно Тричко , лево овој Алијоски ,средина Спировски и Петровиќ ќе видиш како се игра фудбал.
Дегенерик глуп,толку да не сватиш дека Пандев е покорисен позади шпицот,вака нема од кој да прими топка,и да ја прими свртен е со грб 50000 метра одалечен од голот.
П у пу пу пу шлајму еден !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Андреј Луческу.

И ако ова не е пенал, не знам што е.
https://zippy.gfycat.com/NeatMadeupFruitfly.gif
Zatoa pisav ova ne e greska na sudijata ova e PRI OCI SLEP da se napravis. Albanskata mafija ima i te kako vmesano prsti vo UEFA i FIFA.
No nikako toa ne e izgovor za porazot. Izleguvame so strav, nedoverba vo samite sebe, bez verba vo uspeh i SO Mojso i Sikov pozadi. Ako na toa se dodade tendencijata da se butka Albanija zatoa sto ocigledno od niv doaga ubav prihod za kriminalni organizacii kako FIBA i UEFA jasno e deka porazot bese neminoven. No kako sto rekov NIE sme tie sto treba da si ja zavrsime domasnata zadaca bile sudiite protiv nas ili ne pmalku bitno pristapot ni e los.

Zatoa pisav ova ne e greska na sudijata ova e PRI OCI SLEP da se napravis. Albanskata mafija ima i te kako vmesano prsti vo UEFA i FIFA.
Da albanska mafija sto Shikov i Mojsov se drvcinja.

Sea gleam snimka kako se iskrivi ovoj Mojsov ko da ima rahitis. Pod itno kosmodiks da mu naracaat.

Sea gleam snimka kako se iskrivi ovoj Mojsov ko da ima rahitis. Pod itno kosmodiks da mu naracaat.
Чекај тоа,кога ќе има понуда од топ шоп,ќе чека Илчо у канцеларија у ФФМ,коа ќе речат она,..."ако се јавите во наредните 10 минути ..."......... ............

Toa e fakt isto kolku sto e fakt deka Sudijata OCIGLEDEN penal ne vide. Znaci poveke PENAL od toa nemoze da bide a i sudijata bese odlicno pozicioniran.

Пандев толкав талент и играч класа над сите остана незабележан на репрезентативен план сите овие години оти ниту еден селектор не успеа да сфати дрка неговата позиција е полушпиц, чак јас би го играл и уште поназад, тотално да биди на него цела игра, вака два пати прими топка вчера и одма опасно додавање во празно шо беше спичкано од друго дрво. Ова покажва дека селекторите се изгубени во просторот, дирек треба одгорност од мрме за дебакл формација и селекција на играчи а и тандемот мојсов шиков ако уште еднаш го видам не гледам репрезентација, ќе одам малку навивачки ама моменталниот тандем на Пелистер е 60 пати подобар од овие двајца, откажете се сами од репрезентација не се срамете нека игра некое дете од кадети поарно. Одма ми текнува и за федерацијата шо си дозволува да се скара со играчи кога и онака немаме од шо да бираме, мислам на грнчаров и попов. Исто не треба да се плука по Захов, не заслужи воопшто, не знам кој голман да беше немаше да не извади од срањето шо ни го зготви тандемот два гола од два полуобиди на мртвата албанија.

Toa e fakt isto kolku sto e fakt deka Sudijata OCIGLEDEN penal ne vide. Znaci poveke PENAL od toa nemoze da bide a i sudijata bese odlicno pozicioniran.
So nisto ne zasluzivme penal, ama so nisto. Tie 15 minuti gi izgravme pickarski, toa mrmeto od trener da mu go zamrmlaat 100 crnci u supak. Nisto cudno i da e namestena, ovoj se vitka ko kifla, turceto penal ne sudi. Ilco go boli kur u otkomvri nova utakmica itd...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom