Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
пласманот е утнат во Луксембург... Белорусија ја заболе и нерешено да биде, но не смее тек така да изгуби, голем е коефициентот..
б.тв., не ми е јасно зошто е голем и за Х ??кога Х ништо не менува на табелата ?

img106940-fener-maglite-3d-cheren.jpg

Голманчето лева десна гази мајсторот. Движење на гол, прегледност.....добар (y).
Тричко треба да биде предводник на тимов и после откажувањето на Пандев ако некој требаше да биде лидер тоа е он. Има потег типот, движење. Да направеше добар трансфер од Апоел а не кај пацерите Бриж ќе беше многу јак. Ова со Легија му беше најјак потег у кариера после одењето од Звезда на Кипар (прво у Енозис па во Апоел).
Секад ми се свиѓал како игра уште у Вардар кога играше пред да им го земе Трифун во Работнички.
Ашковски е лев бек ја незнам оној Друло што гледа у она Жутана?! Брдаровски десно крило? Еееејј алоооо? Неможам да го сфатам човече има по нерационални потези од Бошко ебате.

Шта речи друго...имало крај на макиве, завршија квалификацииве. Фала ти Господе.

Ашко у Нови Пазар игра лево крило од почеток на сезона...

Ја не знам Лазевски зошто не го викаат. Партизан кога играше ЛШ, Станоевиќ имаше огромна доверба у него, сега е у Младост Лучани, па полош од Жута не може да биде сигурно...

Дај бе нека го вратат Чедо па колку сака нека кошта ко селектор! Многу ми е криво што играта што ја наметна никој не ја надгради сеа се игра само со долги топки. Јасно е зошто напаѓаа од десна страна коа таму го имаш Жута.. Ми се допадна голмансково решение добар е малиов уште некој да се свести и да го викне пак Јаховиќ ама и да се извини прво . Како и да е да останеше Чедо многу работи верувам ќе беа поинаку.

Немаше да бидат подобри, ни со Чедо , на нас ни треба некој Италијанец или Французин,кој ќе ги стокми и највеќе заради тактиката, тие играат тактички, а на нашите многу им треба тактика, затоа што не спремни физички, јас викам камо среќа против сите вака како вечерва да игравме, се гледа дека можат, ама фенерот со среќа нека им е.

Ете бе Друловиќ на пресот после големото 0-0 со велесилата Белорусија рекол да немаме гајле, за 2 години ќе сме биле компетентни да се бориме за пласман на првенства. Мали финеси си тоа да се средат, и голови ќе дојдат и победи над најдобрите. Релакс дечки, се е под контрола. :pos:

Само со Чеде на клупата игравме фудбал... Без разлика дали ќе завршевме со него 5ти или 4ти или 3ти, барем можев да изглеам до крај една утакмица. Ова сега е срамно за гледање и незнам зошто воопшто пренос вршат од МРТ. Барем нека не ја покажват она мизерија...
Сите останати после Чеде не вредат ни да се коментират. Срамота е да завршиш еден квалификациски циклус со вкупно 15-20 напади на противнички гол и да го сметаш тоа за игра. Па пацерски екипи како Фарски Острови и Сан Марино немат ваков срамен скор.
Каков Друлович какви црни камења, типот се изгуби тотално како Бошко...
Глеам денес го играл Брдаровски десно крило :facepalm: и туку го форсира она телето со брадата од Работнички , Петрович мислам дека беше... Џабе пари фрлат со него, типот нема веза од македонски фудбал и сигурен сум дека пред да дојди тука, освен Пандев не познавал ни еден друг македонски фудбалер. Треба да му се заблагодарат сега и да земат некој од овие пацерите евтини наши Џиџи , Хаџиевски или Мрме и барем да биди комплетна сликата, сите дрва собрани на едно место.

Петрович е пит бул на терен...Какви антиталенти играат кои не се залагаат ич, Петрович не ми смета воопшто. Сигурно пред Алими би го играл. Ако остани Друловиќ треба да го искористи наредниов период да си тестира играчи за да направи некаков концепт за следниве квалификации. Пред да го постават сакав да биде тој со надеж дека знае да работи со млади и дека ќе донесе нешто ново, но сега гледам во него како бледа копија на Бошко и немам некоја надеж дека би променил. Дај Боже да ме демантира.
Не е репрезентацијава на ниво искрено, но доколку правилно се искористат може да биде нешто. Сакам да се проба со Тричко лево, Ибраими на 10ка, Трајкоски десно и Несторовски на шпиц, и Адеми и Стјепанович позади нив на средина.

Шо ве чуди бе Брдаровски во Пелистер повеќе утакмици ги играше како десно крило :D изгледа му кажа дека добар е и по крило па го проба :D
Во Пелистер се е можно, минатата сезона Бошко Ступиќ застана штопер, а Горан Ганчев шпиц, а двата се обратни со позициите :pos: Во Пелистер кога фали играч секој сегде покрива :pos::pos:

Мајтап на страна Брдаровски е добар и на десно крило, дечкото доста добро ја владее десната страна така да добар е и во дефанзива и во офанзива, многу е брз и знај да се врати кога ќе замини напред, така да уште кога видов дека е крило ништо не ми беше мене чудно...

Само овај Друловиќ незнам шо се занесва со бодот, па уште вика за 3-4 години би имале репрезентација за висок дострел, ДА бе ако се викаме Шпанија или Германија. Ќе му стани и него јасно кога за 3-4 месеци ќе му ги дадат клоците, кај нас тренер не се задржал повеќе од година дена :D Како чорапи сменват тренери па нема успех, не е до тренер кога немаме играчи !!

И аман доста те со тој Давид Митов Нилсон го напрајвте Нојер, батето 2 чисти нема во глата, утакмицата немаше никакво значење и од авион се виде дека двете селекции ќе одат на нерешено, да му требаше утакмицата на Белорусија тој Нилсон ќе го избушеа како Памела Андерсон :icon_lol: три пати топката ќе ја вадеше од мрежата! Тие топки тој денес шо ги одбрани ќе ги фатеше и Пашето од Пелистер...

После Пача, реално гледано голман кој треба да застани да брани е Божиновски од Работнички, голманчето е алфа и омега за сите моментално кои ни се на располагање!

Нели Илчо рекол 12 години ни се потребни, што вака скратиле на една две? :lolzz:

Поради Божиновски лани Вардар стана шампион, така да не знам колку е алфа и омега за другите :icon_mrgr:

Лани за лани :D
Гледај ти годинава, тој е најзаслужен за успехот на Работнички во Европа, доста солидно бранеше на сите утакмици, овај барем добива минутажа тука стандарден голман, а останатите Столе Димитриевски резерва во Шпанија 2 лига и Дени Илиев си игра курташак со младинци во Арсенал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom