Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Igracite se limitirani toa go znaeme ali ipak se ima vpecatok deka se i totalno psihicki demoralizirani. Pagjat pod Pritisok vo bilo kakva forma. Vo U21 ima nekoj Igraci koj mozat komotno da se prevrlat vo prviot tim. Inace se ova e racunot koj go plakjame za 25 godini negriza i korumpiranost.

Абе арно ни праа. Место да излезе народ она копилено партиско да го извади на клоце од фотељата, за лекои да ги даде парете, у тешки муке да умира да даде Господ, свите кур ги боли.
Батали бојкот бе, ова на нив им одговара. Абе со транспаренти со све, мора да им се стае крај више. Да умра свите што репрезентацијава ја користа за бизнис да даде Господ!!

Повеќе луѓе има на утакмица во трета лига него ли на Украина- Македонија. Па уште ако врнеше немаше ни 100 луѓе да има.

Да сум Илчо срам би ми било да се појавам пред другари, пред татко ми, жена ми. Али очигледно човекот си е опериран од срам.
Така да нека играат за комарците на рефлекторите (y)

Затоа викам дека настрана вината на ФФМ, али моменталнава лоша слика оди на сметка на селекториве. Не можи до пред 2-3 години да се има концепт и да се има барем некаков позитивен резултат, а сегашново фијаско да се препише само на ФФМ. Не дека ги бранам или слично, но за мене најголем виновник е прво Бошко зошто го сруши веднаш тоа што колку толку се изгради за време на Чеде, а Љубинко го досруши уште тоа што остана. Играчкиов кадар не е нешто посебно добар за да се очекува некаков добар резултат, но сигурно е подобар од Луксембург и е во состојба да се надигрува со Белорусија.
Под Чеде,може да се провери историја на трансфермаркт за факт,само која гол разлика имавме.Колку постигнати гола имавме,кои резултати,кои добри игри со краток пас и игра на играч до играч и голем посед на држење на наша страна.Спореди сето ова и метод и начин на игра сега.Скоро сите играчи се the same од иста постава и добро играа...Дојде Бошко и од тоа што беа воиграни под Чеде под некое ниво,ги растури.Кај Чеде ми се гади само шо си дозволи ко пичка да здувне од притисокот на медиумите и новинарите.Да му се оставеше простор,еве ти, ок добар си засега,нерешено со Шкотска,победи над Данска,Велс,Србија,Словенија и за малку добро со Хрватска,да се подржеше,ќе го немаше денеска ова.Ни фали воиграност, што повеќе офанзивно и агресивна наша игра и кратка пас игра од играч до играч.

Каква држава таков спорт. Сето е дволично и лицемерно само за сопствен мев се гледа.
И тоа што рабооти позитивно треба да се уништи за другите да изгледаат подобро. Не само што немаме играчи и услови него се погрижиаа и тие што нешто вредат и носат име да се одалечат што подалеку од фудбалот.

не е срамота да бидеш 2 место од позади, ама прво е... за утеха и јужниве се долу...Недостасува концепт, што се бараше вчера ?? ако се бараше нерешен резултат, не требаше да се занесуваме со победа. И да престане дизелаштвото, фудбал од пред 50 години...Едино Катанец се обидуваше да наметне да се игра на прва...Може во еден тим да има 1 до 2 или макс. 3 играчи што ќе ја држат топката, ама не 7-8 играчи... И да се имало трема се до пензионирање...

џабе пимплате со муабетите,никогаш нема да се упрајме додека криминални структури работатво спортот пред луѓе кои интерес им е спортот и репрезентацијата

upload_2015-10-10_10-31-12.png

резултатот го истакнувам како катастрофална пресвртница на нашата репрезентација, тогаш нашите наводно се вадеа на смешки како демек мал бил теренот во андора и разноразни глупости,чисто СУМЊАМ дека ова не беше МЕСТЕНКА !!!!!! од тогаш наваму бел ден нема видено репрезентативниот фудбал,СЕ некои играчи турнати колку да бележат настапи,ебиветер концепции и настапи - резултатите го потврдуват тоа,Македонија учествува во квалификациите во последен и претпоследен шешир на извлекување :facepalm:

до таа 2004та година,извесен период се смрдуваше репрезентацијата,иначе не дека имавме успешен период дотогаш,но дотогашното залагање на селекторите,репрезентативците како и атмосферата во и околу репрезентацијата беше на многу нивоа погоре,па со труд и залагање се случуваше по некој резултат или минимални порази од фаворизирани репрезентации........кој да заборави кога Р.Ирска (тогаш РЕДОВЕН УЧЕСНИК на големите натпреварувања) падна тогаш на градски со двата гола на Стојковски и Христов и какви играчи настапуваа тогаш со какво ЗАЛАГАЊЕ И ЉУБОВ кон репрезентацијата

ова денес што се случува и се гледа е СРАМ за тие што настапуваат,СРАМ за државата и народот,нажалост не наѕира светла точка во тунелот уште доооооолго време[DOUBLEPOST=1444466733][/DOUBLEPOST]ќе надополнам уште едно видео како потврда на она што го кажав претходно,погледнете го радувањето,жарта која гори во репрезентативците по постигнувањето на гол за изедначување во 90та минута,погледнете ја атмосферата на клупата, а каде е тоа денес ??!!!!!

@Roy Fokker 3 дена пред да ни даде гол поштарот од Андора игравме со Холандија на Градски 2-2 отидоа да се пијанчат у Уранија и полупијани отидоа за Андора. Пандев и Стојков кога дадоа голови.
Немање карактер нас одамна не ''красело''. Него ова денес е буквално бродолом. Убаво рече Јане Николоски вчера. И порано сме губеле ама не болеле толку поразите. Човече ова у психа те мава колку сме утепани. Класика аматери сме. Во овој момент ние неможеме никој да победиме да бидеме на чисто.

Па зошто не ја сменат цела репрезентација?
У-21 Нека земат место, не може со овие да се очекува резултати, оние барем ќе имаат шанса да се продадат во стабилен тим и да напредуваат, нека ги остават само Ибраими,Хасани,Трајковски. Друго ништо не ваља бациња, среден ред немаме, одбрана не можам да ги гледам Мојсов и Шиков веќе и Тодоровски и Жута. Зајков е добар да му се даде шанса, Бабунски нека му се даде шанса. Ивановски и Абдурахими не можам да ги гледам веќе.
А најболно од се е што немаме 10тина години плејмејкер, за порано не сум сигурен, Како босна што го има Пјанич. Хрватска Модрич и ние Пандев што го имавме кој уште каква жртва не даде..
Имаме зрели играчи од У21 кој што можат да направат нешто што нема да биде ваков дебакл, не да се мењаат во еден циклус 60+ фудбалери.

Па зошто не ја сменат цела репрезентација?
У-21 Нека земат место, не може со овие да се очекува резултати, оние барем ќе имаат шанса да се продадат во стабилен тим и да напредуваат, нека ги остават само Ибраими,Хасани,Трајковски. Друго ништо не ваља бациња, среден ред немаме, одбрана не можам да ги гледам Мојсов и Шиков веќе и Тодоровски и Жута. Зајков е добар да му се даде шанса, Бабунски нека му се даде шанса. Ивановски и Абдурахими не можам да ги гледам веќе.
А најболно од се е што немаме 10тина години плејмејкер, за порано не сум сигурен, Како босна што го има Пјанич. Хрватска Модрич и ние Пандев што го имавме кој уште каква жртва не даде..
Имаме зрели играчи од У21 кој што можат да направат нешто што нема да биде ваков дебакл, не да се мењаат во еден циклус 60+ фудбалери.

Имаме плејмекер само што неќат да му платат карта од Тајланд да дојде...

Да сум Илчо срам би ми било да се појавам пред другари, пред татко ми, жена ми. Али очигледно човекот си е опериран од срам.
Лична одговорност не само што не постои како особина кај нас, туку не егзистира ниту во менталната сфера, како концепт.
После све што се деси и обелодени, нашиве функционери во било која област, да беа во Јапан (Јапонци), едно 70% до сега ќе се самоубиеја.

Еден предлог за сите МАКЕДОНЦИ во фудбалот ви плакам еден месец припреми во Северна Кореја. Гомна на гоманата едни. To much love

Имаме плејмекер само што неќат да му платат карта од Тајланд да дојде...

Абе коа татко му не го протна во репрезентација сигурно нема некој друг инаку кој незаменлив играч е Жута тоа чудо некое е мислам мора да го има инаку нема да ни дават другине голови зардеи него.

Изјава на Латас: Кога една Германија со 80 милиони има 22 поени а ние кои сме 40 пати помали и имаме 3 бода тоа значи дека пропорционално ако сме 80 милиони би имале 120 бодови, што значи дека владата на Никола Груевски уште еднаш покажа дека е лидер во регионот, Европа и пошироко...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom