Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Да ја додадеме и пумата во царството животни како официјален спонзор :D

Абе дај да најдиме некое дете што ги собира топките да го испровоцира Хазард и да добие црвен :D
Нека им кажат таму кога има аут за Белгија да задржаваат време и да лежат на топка, па можеби пак ќе се повампири Хазард :)

Се у ред, али тие цени важат за скопјаните, луѓето што се постојано во внатрешноста треба да дадат плус пари за да стигнат до Скопје, земете за пример Куманово или Велес, минимум 200 денари за превоз плус треба да дадат, да не спомињам за подалчните места како Охрид, Струга, Битола, Делчево...
Е па сега што да правиме тоа е, не можи за таквите ај сега пошто биле од други градови за нив беспари ќе биде влезот. Ќе се организирате некако, повеќе души помал трошок. Сфати го тоа како мала екскурзија до Скопје. Еве и јас сум од Прилеп, па ќе идиме 5 души, пресметаниот трошок е точно 500 ден по човек, со вклучена карта од 200 ден. За јадење-пиење секој според својата желба, ако сака и од дома нека си носи сендвич со ајвар и сирење :D

Е па сега што да правиме тоа е, не можи за таквите ај сега пошто биле од други градови за нив беспари ќе биде влезот. Ќе се организирате некако, повеќе души помал трошок. Сфати го тоа како мала екскурзија до Скопје. Еве и јас сум од Прилеп, па ќе идиме 5 души, пресметаниот трошок е точно 500 ден по човек, со вклучена карта од 200 ден. За јадење-пиење секој според својата желба, ако сака и од дома нека си носи сендвич со ајвар и сирење :D
Не, не, никако не треба да има повластици за нас од внатрешноста, ако евентуално не сме се разбрале, :) сакав да кажам дека сметката не останува само на цена за карта, туку како кај тебе, излегува дупло.

Не сакам постов да се свати од политички аспект или како навреда према некој. Ако со најавите за изградба на стадион во Прилеп, Куманово, Битола...Репрезентацијат да игра каде и да биде настрана од Скопје (без лутење Скопјани) картите да бидат и 500+ гарантирам дека стадионот ќе биде преполн.

Не сакам постов да се свати од политички аспект или како навреда према некој. Ако со најавите за изградба на стадион во Прилеп, Куманово, Битола...Репрезентацијат да игра каде и да биде настрана од Скопје (без лутење Скопјани) картите да бидат и 500+ гарантирам дека стадионот ќе биде преполн.
Точно, оти репрезентацијата таму ќе игра еднаш на пет години.

Точно, оти репрезентацијата таму ќе игра еднаш на пет години.

Држи и тоа, ама во моментов репрезентацијата игра добро и кога ќе видиш не игра толку често...1-2 натпревари на 2-3 месеци. Да играше репрезентацијата од времето на Тошак тогаш картите и 50 денари да беа не би одел искрено, но оваа репрезентација во која играчите играат со сето срце заслужува подршка во моментов макар и 500+ да беа картите. Можеби во денешно време за негого се многу картите во вредност од 400, ете ги тие од 200, ама кога ќе гледам друга страна кога кафичите се динга каде секој во просек по 100че ги троши на тој начин секој ден, или пак кога народот дава по 500че и повеќе влез за некој шабан да го гледа...тогаш друго е во прашање сепак.

Според мене може и са малу скупи картеве,али ипак кој сака да иде ќе иде бе.Како можемо да трошимо по 400,500,на вечер?а да не можемо да издвоимо паре да идемо еднаш годишно на утакмица.Друг проблем е тоа што и да решиш да идеш тешко се наоѓа некој да дојде да ти прае друштво.Ок разбирам све,некој нема паре,некој не гледа фудбал,таќе да за мене е проблем.Овја пут среќа најдов друштво:).

Гледам се најавува Хасани како партнер на Демири. Незнам зошто би го менувал Глигоров, кога овој на последниве неколку утакмице покажа дека е во одлична форма, а уште поважно е што се добар тандем со Демири на средина.
Се надевам дека ова е само шпекулација на мкд.мк и дека ќе излеземо со стандардниот состав.

Гледам се најавува Хасани како партнер на Демири. Незнам зошто би го менувал Глигоров, кога овој на последниве неколку утакмице покажа дека е во одлична форма, а уште поважно е што се добар тандем со Демири на средина.
Се надевам дека ова е само шпекулација на мкд.мк и дека ќе излеземо со стандардниот состав.
Глигоров има жолти картони и нема да игра на првиот натпревар.

Има најави составот кој ке биде отприлика?

А, од кај знаете дека на тие што им се скапи картите, имаат скапи мобилни, плаќаат толкави сметки и трошат толку пари во една вечер?
Сигурно тие што се бунат, не го прават ова. Не бидете детинести. Картите се скапи, дури и да си од Скопје. Не правам муабет за тие што се оддалечени од главниот град. Трошок за превоз, јадење, пиење, фала Богу, човек си, ќе сакаш да каснеш нешто, не ќе влечеш сендвичи од дома. Тоа ти иде преку 1000 денари. Во денешно време и со ваков стандард е прилично многу.
Затоа не се правите паметни, ако одите и ако ви е таман, супер. Јас одам, ма да не ми е таман цената. Тие што не одат поради такви причини, остајте ги раат, во право се.

Има најави составот кој ке биде отприлика?

Пачовски, Тодоровски, Грнчаров, Новески, Лазевски, Хасани, Демири, Ибраими, Пандев, Тричковски, Јаховиќ.

Барем така се збори по медиумиве.

Има уште карти останато и до кога е рокот за купување?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom