Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
32,5 евра ми излезе ако не ми земе банката за трансфер на пари. Инаку тоа и не е многу со оглед на тоа дека во Германија за трета лига картите се помеѓу 10 и 20 евра а може и повеќе за некој по асален стадион или екипа.
--- надополнето: 19 март 2013 во 13:54 ---

Збунет си затоа што не се информираш. Маските на рисовите како и силуетата на рис на дресовите се резултат на иницијатива на Македонското Еколошко Друштво кое на овој начин сака да ја подигне свеста на граѓаните за заштита на оваа животно кое е пред истребување во природните живеалиште а Македонија се смета за земја со најголем број на единки . Досега се заловени 3 риса и сите имат ГПРС околувратници.
Прашања???
Или само сакаше да бидеш ироничен и интересен.

Еј фала што ми објасни, што ме информираше. Сам си одговори, со последната реченица.

И сега замислија истава ситуација во Македонија. Без разлика на противникот 400 денари карта.
Шпанија.400 денари. Германија 400 денари.
И од друга страна Ерменија 400 ден. Андора 400 ден.
Замисли реакција по ФБ за тоа што за Андора карта ќе биде 400 ден.
Ај сега пресметај колку проценти е 400 денари од плата од 10.000 и 30 евра од плата од 3.000 евра.

И сега замислија истава ситуација во Македонија. Без разлика на противникот 400 денари карта.
Шпанија.400 денари. Германија 400 денари.
И од друга страна Ерменија 400 ден. Андора 400 ден.
Замисли реакција по ФБ за тоа што за Андора карта ќе биде 400 ден.
Тоа е, затоа што такво е размислувањето во Македонија. 3/4 идат за противникот, а не за Македонија.

Ај сега пресметај колку проценти е 400 денари од плата од 10.000 и 30 евра од плата од 3.000 евра.

Кој зима во Белгија плата од 3.000 евра жити се.
Не лупајте така бројки од ракав. Оној што зима во Македонија 10.000 во Белгија би зимал НЕТО околу 1.000 евра стави му стан 600 евра и ќе си го најдеш есапот. Стандардот не е изговор за неодење на стадион туку приоритетите. Ако на Македонците им е приоритет да се направат партали по дискотеките и да трошат по 1000 денари на вечер на Германците (за Белгија незнам) им е приоритет да дават и по 1000 евра на сезона за фудбал. И не се лажете дека имаат пари и затоа одат , повеќето од тие што одат особено во Дортмунд и Шалке се социјални случањеви со по 385 евра месечно и половината им одат по фудбал.
Со други зборови 400 денари се 3 пива во Скопје а како што гледам кафулињата се преполни , така да никој неможе да ми каже дека нема 30 илјади Македонци кои немаат да издвојат 400 денари за фудбал.

Кој зима во Белгија плата од 3.000 евра жити се.
Не лупајте така бројки од ракав. Оној што зима во Македонија 10.000 во Белгија би зимал НЕТО околу 1.000 евра стави му стан 600 евра и ќе си го најдеш есапот. Стандардот не е изговор за неодење на стадион туку приоритетите. Ако на Македонците им е приоритет да се направат партали по дискотеките и да трошат по 1000 денари на вечер на Германците (за Белгија незнам) им е приоритет да дават и по 1000 евра на сезона за фудбал. И не се лажете дека имаат пари и затоа одат , повеќето од тие што одат особено во Дортмунд и Шалке се социјални случањеви со по 385 евра месечно и половината им одат по фудбал.
Со други зборови 400 денари се 3 пива во Скопје а како што гледам кафулињата се преполни , така да никој неможе да ми каже дека нема 30 илјади Македонци кои немаат да издвојат 400 денари за фудбал.

(y) (y)

Ќе прашам уште еднаш, дали се знае конечно во кој хотел ќе бидат сместени Белгијците. Кој знае нека пише потребна ми е таа информација.

Просечна плата во Македонија е 350 евра а во Белгија е 1880 евра. Значи платата е повисока за 5.3 пати. 400 денари = 6.5 евра помножено со 5.3 = 34.45 евра. Горе-доле тука негде, разликата не е голема. Да не заборавиме дека има и билети поевтини од 400 денари ако не се лажам

Просечна плата во Македонија е 350 евра а во Белгија е 1880 евра. Значи платата е повисока за 5.3 пати. 400 денари = 6.5 евра помножено со 5.3 = 34.45 евра. Горе-доле тука негде, разликата не е голема. Да не заборавиме дека има и билети поевтини од 400 денари ако не се лажам
Невработеноста во Македонија е едно 30% повеќе отколку во Белгија или било која друга земја . ;)

Ќе прашам уште еднаш, дали се знае конечно во кој хотел ќе бидат сместени Белгијците. Кој знае нека пише потребна ми е таа информација.
Ти кажа некој погоре дека во Холидеј ИН ќе бидат. (незнам колку е точно)

Невработеноста во Македонија е едно 30% повеќе отколку во Белгија или било која друга земја . ;)
Како прво не е поголема 30%, затоа што невработеноста е 30% во Македонија а во Белгија исто така има невработеност, околу 7.5%. Разликата е 23% што во секој случај е голема. Поентата е дека цените на билетите се ок а невработеноста што ја спомна нема никаква врска. А од друга страна билетот што го покажа членот од 30 евра е еден билет, можеби некои се продаваат поевтино или поскапо. Но разликата која што ја кажав во цена и просечна плата е многу слична.

Кај нас има билети поефтини од 400 денари, ама горе беше муабетот за 400 за Андора. И јас сум за единствени цени, ама на некој не му одговара цената за меч со репрезентации од типот на Холандија да биде 300 денари.

Абе сите месечно давате за мобилен по 500 ден. кој патем, истиот кошта сигурно мин 100 евра...и сега 400 или 600 ден ви е скапа картата :eek: Навистина ги покачија малку картите во однос за со Србија, ама тоа не е изговор да е полуполн стадионот. ТОЈ ШО САКА, ЌЕ ДОЈДЕ...на крај краева ќе земат од 200 ден бе. Па ај да видам дали убавите блокови ќе зјаат празни. Мало сутра, пола од нив се даваат беспари, знаеме како, а другата пола ќе ги купат тие што имаат вишок пари, наша работа е да ги пополниме овие од 200 ден. шо се ;)

Се у ред, али тие цени важат за скопјаните, луѓето што се постојано во внатрешноста треба да дадат плус пари за да стигнат до Скопје, земете за пример Куманово или Велес, минимум 200 денари за превоз плус треба да дадат, да не спомињам за подалчните места како Охрид, Струга, Битола, Делчево...

Се у ред, али тие цени важат за скопјаните, луѓето што се постојано во внатрешноста треба да дадат плус пари за да стигнат до Скопје, земете за пример Куманово или Велес, минимум 200 денари за превоз плус треба да дадат, да не спомињам за подалчните места како Охрид, Струга, Битола, Делчево...

од струга секоја утакмица си иаме организиран превоз самите ние... 1000-че комплет.. и превоз и карти :)

Одииимее јако :cool:
576865_10200325246967022_934838912_n.jpg

Одете купувајте карти, има сеуште и од по 200 :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom