Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа од ФФМ сакаат картите за дуелот со Белгија да ги продаваат од 300 до 600 денари... оти само така можам да ја објаснам работава со две речиси идентични (аматерски, па дури и навредливи) анкети.

ekipa.mk
ujyby6yg.jpg

backstage.com.mk
jfepnl.png

Што мислите, дали се цените прифатливи или целосно прифатливи? Или се неприфатливи и со тие пари би купиле карта за концерт на некоја пејачка ѕвезда од соседството?

Изгледа од ФФМ сакаат картите за дуелот со Белгија да ги продаваат од 300 до 600 денари... оти само така можам да ја објаснам работава со две речиси идентични (аматерски, па дури и навредливи) анкети.

Што мислите, дали се цените прифатливи или целосно прифатливи? Или се неприфатливи и со тие пари би купиле карта за концерт на некоја пејачка ѕвезда од соседството?

Ајде кајганџии нека се активираат по анкетиве.
Ако напраат олку високи цени, не им влагам на стадион. Не е Белгија, Бразил.

Е посебно ми се присра од анкетава на бекстејџ , типично ситело-манипулирачки-глупаво-патриотска поставена анкета , демек
да - македонија во срцето ке дадам и 1000
да - најбоље се заслужуваат
не - ке си купам карта за концерт ( пази пази ... за пеачка од СОСЕДСТВОТО )
не - кој ги ебе фудбалерите

ми иде у фаца да ги плукнам тие што ја смслиле анкетава , и да ајде да се организираме и да ги оптеретиме анкетиве со НЕ

По мене цените на картите би требало да се движат од 200-250 за исток и запад, и 300-400 за север и југ.
Све над тоа би било нереално. Иако и овие цени се високи за нашиов утепан стандарт, али сепак игра националната селекција која е далеку од онаа утепана репрезентација што беше до пред почетоков на квалификациите. Плус доаѓа Белгија.... :)

После ќе квичат дека стадионот не бил исполнет. Треба да се земе во предвид и стандардот во Македонија, нека пуштат добра и прифатлива цена, стадионот ќе се исполни, ќе има атмосфера, притисок од публиката и сите среќни и задоволни. Со овие цени кои они ги замислуваат нема теорија стадионот да биде исполнет.

Реалната анкета треба да биде вака
Дали по цена од 300 до 600 денари би купиле карта за мечот Македонија - Белгија ??

Да - моите ( јас ) дома зема(м)ат 1000 евра плата 5 до 10 евра не се ништо за утакмица.
Не - земаме по 200 евра плата со жена ми и имаме 2 деца не ми е до фудбал за 10 евра ( а ќе треба и децата да ги земам со мене )
Не - Социјален случај сум
Не - Невработен сум
Не - Студент сум

Аууууууууууууууууууу извинете , неможе шала да се направи за наши фудбалери се навредија патриотите , и на роналдо да му се деси ова па ке има јадење гомна одма и заебанции , средете се малце
A да беше Мирко Ивановски на неговото место мајки и шајки ќе се караја по Мирко.

Најевтината карта на Филип 2 треба да биде колку најмалата нето дневница во градот.
Така е во Германија, 40/50 €. Кај нас тоа би биле 300,400 ден. Не заборавајте дека утакмицата предизвикува и трошоци (осветлување,персонал,чистење,одржување итд)
Но, верните навивачи би можеле да издејствуваат и привилигирана карта од по 100/200 ден за секоја утакмица на мак.реп.

По долго молчење решив да го одврзам јазикот. Повеќе наскоро во темата „ Навивачко обединување„.

многу биле 300 денара за карта еј..со Белгија.
па незнам каде има поефтини карти па макар и во цел свет..но тоа е кај нас народот е научен само за гага и за карти од 100 денара или 200 како за Шпанија шо беше па да оди на стадион..

Поарно да има 3000 луѓе со платена карта по 300 или 400 денари од колку 7000 хоштаплери со гага карти..тоа јас не можам да го сватам ем му даваш муфте карта ем те свирка..ебати навивачот
тоа е тој рецепт што функционира во светот...фудбалот се игра за пари и тоа да ни е јасно...колку што не плаќаме карти а мислиме дека му правиме подобро и на клубовите и на репрезентацијата се лажиме

А што? Сите луѓе во Македонија што сакаат да одат на стадион, имаат пари да дадат за една карта 300 денара?

Место да дадат, некоја посимболична цена за картите, да се напраи подобар амбиент, они уште од старт мислат како да ќарат пари.

А што? Сите луѓе во Македонија што сакаат да одат на стадион, имаат пари да дадат за една карта 300 денара?

Место да дадат, некоја посимболична цена за картите, да се напраи подобар амбиент, они уште од старт мислат како да ќарат пари.

Муабетот е што од такви не познавачи не се прави обар амбиент.

Се свири, се пцуе, се колне....верувам дека си идел на утакмици на репрезентацијата и јасно ти е за што ти зборам.

Да не ме разбереш погрешно, не се согласувам во целост со висината на картите сепак, од тави не познавачи ми се гади. Истото го имаме и во ракометот/кошарата како поактуелни спортови.

Не познавачите праватда не се чувствуваш убаво кога ја бодриш селекцијата.

Муабетот е што од такви не познавачи не се прави обар амбиент.

Се свири, се пцуе, се колне....верувам дека си идел на утакмици на репрезентацијата и јасно ти е за што ти зборам.

Да не ме разбереш погрешно, не се согласувам во целост со висината на картите сепак, од тави не познавачи ми се гади. Истото го имаме и во ракометот/кошарата како поактуелни спортови.

Не познавачите праватда не се чувствуваш убаво кога ја бодриш селекцијата.
Си имал бурна вечер? Бајаги букви и зборови голтна :D

Абе види, секаде има такви падобранци.
Кога се игра добро нормално сите се у делириум, кога е лошо мајки-шајки, нормално само за македонскиот народ :)

Неможеш да ставиш висока цена на карти само ради гомнојадците што одат на трибина... поред тоа ќе страда и некое дете, родителите немаат средства да издвојат за една карта од 300 денара, страда некој друг рандом човек кој си сакал фино лепо да иде да изгледа фудбал, а финансиите го спречуваат...

И мислам дека македонската јавност премногу очекува од нашите фудбалери. Сеа сите со Белгија ќе очекуваат да ги декласираме, ама ако се деси спротивното? Стара песна ќе се пее, вреѓање до немај каде, и тоа ќе трае се додека нашите не изиграат пак добра утакмица ко со Данска, па да има пак паѓање у трансови колку сме јаки...
Мора да се сфати дека ние у најмала рака уште едно 10на години нема да се пласираме на некое големо натпреварување. Спортски е да се верува во такво нешто, ама реалноста и можностите се друга работа.
Јас на пример, здравје сеа со Белгија, ако изиграат добро, ако ги тепаме, супер, ќе се израдувам како мало дете, ама ако се деси некој неповолен резултат, нема зашто да бидам разочаран, убаво ги знам капацитетите на оваа репрезентација и што се вика, имун сум веќе на неуспех :)

Си имал бурна вечер? Бајаги букви и зборови голтна :D

Абе види, секаде има такви падобранци.
Кога се игра добро нормално сите се у делириум, кога е лошо мајки-шајки, нормално само за македонскиот народ :)

Неможеш да ставиш висока цена на карти само ради гомнојадците што одат на трибина... поред тоа ќе страда и некое дете, родителите немаат средства да издвојат за една карта од 300 денара, страда некој друг рандом човек кој си сакал фино лепо да иде да изгледа фудбал, а финансиите го спречуваат...

И мислам дека македонската јавност премногу очекува од нашите фудбалери. Сеа сите со Белгија ќе очекуваат да ги декласираме, ама ако се деси спротивното? Стара песна ќе се пее, вреѓање до немај каде, и тоа ќе трае се додека нашите не изиграат пак добра утакмица ко со Данска, па да има пак паѓање у трансови колку сме јаки...
Мора да се сфати дека ние у најмала рака уште едно 10на години нема да се пласираме на некое големо натпреварување. Спортски е да се верува во такво нешто, ама реалноста и можностите се друга работа.
Јас на пример, здравје сеа со Белгија, ако изиграат добро, ако ги тепаме, супер, ќе се израдувам како мало дете, ама ако се деси некој неповолен резултат, нема зашто да бидам разочаран, убаво ги знам капацитетите на оваа репрезентација и што се вика, имун сум веќе на неуспех :)

Не бе брат, грицкам семки, па трошки/парчиња отишле под тастатурава и не ми фаќаат копчињава, треба да ја смукам :ROFLMAO:

На тема на муабетот, се согласувам дека условно кажано, невини деца ќе страдаат затоа што немаат пари и се согласувам дека цената е голема. Јас само наведов една позитивна работа кога цените на картите се големи а тоа е, помал број на гомнојадци и „врвни“ познавачи на спортот.

Тоа и е муабетот, сите такви „познавачи“ за фудбалски веле-сили ги признваат само Германија/Англија/Франција/Бразил/Италија/Холандија/Аргентина.....под дифолт и секоја друга репрезентација им е „онака“. Никој не знае со каков состав располага Белгија туку само знаат дека Белгија никогаш не била јака, па си се видат по тоа дека ни сега не е јака репрезентација. За треснување, ако бидеме треснати а и многу е веројатно затоа што Белгија претендира за 1во место а ние за 4то, ќе има јадење гоВна, на големо :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom