Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Адвокат вика дека лесно ќе стигнеле до трите бода. Ради ваквите изјави штета што не сме со полн состав па да ги прегазиме пошто вакви арогантни изјави даваат само преценети говеда. Не дека Русија е слаба ама тој сељакот гледам и таму многу не го сакаат.
Исто и јас си помислив сеа кога чув што кажа на прес конференцијата... Уште иронично меѓу редови се смееше за изјавата на Јонуз дека он би бил задоволен и со реми, демек „еј кои лузери сте ако и со реми се задоволувате, ние само на победа идеме“... Многу идиотски делува по изјавата...

У секој случај според изјавава на Јонуз:
„Она што го имаме ние во одбраната се една работа со Андора друга со Ерменија а за утре трета работа. Ние ќе направиме еден тим кој што против Русија ќе има конкретни задачи“

Ми изгледа дека стварно ќе иде со петорица во одбарана... Против Ерменија го стави Тодоровски за десен бек, против Андора го стави Шиков, а сега против Русија изгледа и двајцата, со оглед на тоа што е јасно дека од таа позиција Русите се многу опасни, па ќе ни треба засилување... Али само претпоставувам, пошто незнам што друго би сменил... Се надевам не мисли овој пат наместо Шиков или Тодоровски да го стави Лазаревски, пошто тој е најлоша варијанта од сите три...

па сигурно нема да е поладно отколку што беше на утакмицата со Хрватска.... кој стап тогаш го јадов :pos: :pos: после утакмицата не можев да зборам хахахаха бладав :)

Ах кога ќе ми текне на оваа утакмица, дека требаше да си изнајмиш чамец за да стигнеш до вратата на Запад, ужас :):)

Русите ќе сакаат одма од почеток да ја заврша работата, е сеа ако не примимо гол у први 15-20 минута, добро би било..
Вчера у емисијата кај Филе, Јонуз го најави Лазевски од почеток. Истотака од почеток би требало да стартува Ѓуровски наместо Тупан.
Отприлика ваке би излгедал составаот

--------------Нурединовски------------
Шиков-----Новевски----Митревски------Лазевски
Деспотовски---Ѓуровски---Шуми---Тричко
---------Наумовски----Ристиќ------

И дали треба еден саат порано да се иде на стадион?

ако се точни муабетите дека на Јонуз му е поставен ултиматум, или 6 бода од Андора и Русија или метла, тогаш јас утре навивам за Русија. А би бил уште посреќен и со 6 бода и метла :smir:

Се на се мислам дека утре ќе играме дефанзивно што ќе биде одлично отварање за да ги сопреме Русите и со брзи контри да пробаме да постигнеме први гол со што тогаш Русите мислам дека ќе паднат психички. Е сега кондиционо се надевам дека нема да паднеме во второ. Ова може да се потврди и против Ирска но и против нивните изјави. Мислам дека утре нема да биде црно за нас и мислам дека ќе имаме изгледни шанси за победа. Колку и да звучи ова лудо сепак Русите претераа со потценување и ова може многу лесно да им се врати.

Видете вака дождот ни одговара... нема да може да играат онака технички фудбал русите ќе се мачат, а ние и онака не играме по земја па не ни мења...

Што се однесува до ладново има да смрзнете ко пи**и утре... на стадион ќе дува ветер ќе ве искине... Најзаебана утакмица за мене беше кога бев против Андора... абе неможев 10 дена да се опоравам после тоа а носев милион работи на мене и пак измрзнав...

За утре дожд се најавува.Како што мислам дека ќе се ориентираме дефанзивно 70% од мечот и ќе ги фаќаме на контри,тоа повеќе ни одговара на нас.Е сега ќе видиме како - што ќе биде.Сакам да победиме,но ќе биде премногу премногу тешко.Се надевам бар на едно реми поштено од 0 - 0.Реалноста ми говори нешто друго,но ќе видиме... Им посакувам среќа на репрезентативците утре.

ако се точни муабетите дека на Јонуз му е поставен ултиматум, или 6 бода од Андора и Русија или метла, тогаш јас утре навивам за Русија. А би бил уште посреќен и со 6 бода и метла :smir:
Нема врска, и 10:0 да изгубиме он ќе остане....

И пак прашуем, дали некој знае дали треба еден саат порано да се иде на стадион??

И пак прашуем, дали некој знае дали треба еден саат порано да се иде на стадион??

планирај да влезеш 15 мин. пред почеток на утакмица. нема потреба да одиш цел саат пред утакмица, освен ако не планираш да ги носиш пингвините со тебе :) пола саат пред утакмица биди пред капија и влагај... мислам дека е доволно. сега е растеретено со двете трибини и не би требало да има гужва на врата, а сигурно нема да има толку публика да се ствараат редици пред капии.

Ќе коментирам исклучиво за натпреваров со Русите . Нашиве моментално психолошки се доста паднати , што од резултатите , што од лоша атмосфера итн итн . Јонуз е под притисок и само добар резултат го вади од кал ма да јас сакам уште во овој момент да лета од клупата зошто ми е некако сељачки настроен према работиве . Секогаш сум бил оптимист за репрезентација ама утакмицава со Андора буквално без нервоза ја гледав . Како може да почнува со тројца дефанзивци у средина (Шумуликоски, Георгиевски и Деспотовски) а му треба резултат тоа мене не ми е јасно . Шиков заради голов со Андора сигурно ке почне иако предност му давам на Тодоровски а лево на Лазевски . У средина НЕЗАМЕНЛИВИОТ кај нас ироничното смрдле Шумуликоски на прес коференција денес се исфурава го гледам нешто продава муда за бубрези еб*те селјакот од Ложани е*ате . Ѓуровски ке биде полушпиц и напред Илчо . Aма веќе најискрено ми е смачено секои квалификации иста приказна со репрезентација . Нека се лупнат по тоа тиквите и нека видат Црна Гора со играчи слични како нив како играат за држава со пола милион жители . Утре губиме со Гаранција

Овие потценувачки изјави на Русите и атмосферата дека сме со никакви шанси да биде све освен наш пораз ми даваат надеж дека ќе биде позитивен резултатот. Во голем број од случаите тоа ни помагало да играме подобро бес никаков притисок. Малце чудно ама таков ни е заебаниот менатлитет. :)

Овие потценувачки изјави на Русите и атмосферата дека сме со никакви шанси да биде све освен наш пораз ми даваат надеж дека ќе биде позитивен резултатот. Во голем број од случаите тоа ни помагало да играме подобро бес никаков притисок. Малце чудно ама таков ни е заебаниот менатлитет. :)

Daj link kade gi slusna izjavite na Rusija !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom