Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе коментирам исклучиво за натпреваров со Русите . Нашиве моментално психолошки се доста паднати , што од резултатите , што од лоша атмосфера итн итн . Јонуз е под притисок и само добар резултат го вади од кал ма да јас сакам уште во овој момент да лета од клупата зошто ми е некако сељачки настроен према работиве . Секогаш сум бил оптимист за репрезентација ама утакмицава со Андора буквално без нервоза ја гледав . Како може да почнува со тројца дефанзивци у средина (Шумуликоски, Георгиевски и Деспотовски) а му треба резултат тоа мене не ми е јасно . Шиков заради голов со Андора сигурно ке почне иако предност му давам на Тодоровски а лево на Лазевски . У средина НЕЗАМЕНЛИВИОТ кај нас ироничното смрдле Шумуликоски на прес коференција денес се исфурава го гледам нешто продава муда за бубрези еб*те селјакот од Ложани е*ате . Ѓуровски ке биде полушпиц и напред Илчо . Aма веќе најискрено ми е смачено секои квалификации иста приказна со репрезентација . Нека се лупнат по тоа тиквите и нека видат Црна Гора со играчи слични како нив како играат за држава со пола милион жители . Утре губиме со Гаранција

Ова е утакмицата што треба сите да се вратат психолошки,и пак да се врати атмосферата во тимот!Не биди толку сигурен дека губиме ..:oeoeoe:

Ме теши тоа што не верувам дека можат да изиграат полошо (дома) од тоа што го видовме со Ерменија. Како и да е, какви и да се, наши се, па нека играат - што биде, нека биде.

Дик Адвокат нека не се праи фраер, да бевме комплетни русите слободно ќе си го добиеа во Скопје. Еб*те човекот, не го крстиле за џабе Дик. Русите настапуваа одлично во квалификациите за ЕП 2008, ама да не заборавиме дека тогаш селектор им беше маестро Хидинк, CV-то на Дик изгледа смешно кога ќе се спореди со CV-то на Гус. Искрено се надевам дека ќе се повтори Хрватска, колку и да не сакам Јонуз да остане на кормилото на нашата селекција, сепак е поголема желбата за победа на Македонија. Само да не постигне Русија брзо гол, другото ќе биде полесно.
Интересно е што и пред победата со Хрватска имавме нерешен резултат во Скопје против Естонија, па после ги победивме Андора и Хрватска :)

Денес ќе го оставам на страна сиот гнев кон нашата репрезентација по нерешеното со Ерменија и повторно ќе навивам за нив со цело срце и колку ме држи глас. Како што кажаа погоре, какви се, такви се, наши се. Иако ќе биде пеколно тешко, очекувам победа која би не вратила во игра за висок пласман. Одиме на победа!!!

ајде бе нека поврне уште 3-4 саата , аршавин да пукне од нервоза , има да плаче по емирати :)
-прво за јонуз , хаха , му викаат дали размислувате за оставка по мечот со русија , а он вика кога ќе заврши циклусот тогаш ќе ги видиме резултатите , хаха , а циклусот завршува за 1 година , у превод чекај да лапнам уште 60000 евра , да купам уште едно станче :pos2:
овој и од андора да изгубеше пак немаше да се откаже . кој дух го има махеров :pos2:
- а русите не знам што ги тепа толку занес. туку ајде , времето ни ги зголемува шансите за добар резултат , ако не изгубиме ќе биде супер , ако тепаме премија , 5 селекции ќе сме во 3 бода разлика, и ќе има супер атмосфера до март.

типувам 1:1 .

makedonija - rusija 0:2 nema tuka mislejne nikogas ne sme gi pobedile i nema da gi pobedime.koef postojano pajga za 2ka i jas ce ja igram single na 2ka

Како тргнала работава ништо чудно до вечер да биде: Pala magla do pola Skopjevo....:pos: се сеќавате пријателската со Унгарија кога околу 10-та минута падна магла на Градски и прст пред око не се гледаше....после ја презакажаја за друг термин на нивни терен па не почестија со петарда :)

Денес губиме или да? :D

кој сака да направи некоја пара двојка со хендикеп 2.20 коефициентот и мирна глава...

Не бидете толку песимисти бе Русиве мислат дека е добиен мечов ние НЕ сме психички преоптоварени дека мора да победиме, Русите како фаворити изгубија дома од Словачка ја победија Ирска и сега мислат дека лесно ќе биде демек која е оваа Македонија ние на Ирска и дадовме три гола итн... Не дека не се искусни во вакви ситуации ама психологијата природно си го прави своето. Такада нашиве можат само да добијат на вакви мечеви ако ни тргне добро во одбрана мислам дека ќе можеме да запретиме на контри и никогаш не се знае. Како и да е треба поддршка МАКЕДОНИЈА :oeoeoe:

Абе бранисе со 5-мина,играј со срце борбено,подршка од публика и одлична атмосфера ќе има.Ова се предуслови за нерешен резултат,со кој би бил презадоволен.Е сега нашата шанса викаме ќе ја бараме од контра,но да имавме напрад брзи играчи.Но со Наумовски и Ристиќ,само некоја посрана среќа од некој одбиен шут или грешка на руската одбрана при мешаници може да ни донесе победа.Е тек тогаш ќе ни е уште повеќе криво за изгубените 3 бода со Словачка и Ерменија.

^^^ Она што го загубивме со Словачка, го добивме со Ерменија, па така врти-сучи на нула сме : )

Кажав претходно, ако играме како со Андора тогаш петарда не ни гине, а ако ја поправиме играта, односно да ни биде 10 пати подобра од таа со Андора, ќе имаме шанси за позитивен резултат.

Да беше друга репрезентација може ќе подразмислев, ама овие Македонскиве копуци нема шанса да ја победат Русија, ни на сони!
Тоа е реалноста, за жал.

Не бидете толку песимисти бе Русиве мислат дека е добиен мечов ние НЕ сме психички преоптоварени дека мора да победиме, Русите како фаворити изгубија дома од Словачка ја победија Ирска и сега мислат дека лесно ќе биде демек која е оваа Македонија ние на Ирска и дадовме три гола итн... Не дека не се искусни во вакви ситуации ама психологијата природно си го прави своето. Такада нашиве можат само да добијат на вакви мечеви ако ни тргне добро во одбрана мислам дека ќе можеме да запретиме на контри и никогаш не се знае. Како и да е треба поддршка МАКЕДОНИЈА :oeoeoe:

Koja bila MAKEDONIJA A ??

Pa ako ne bila taa MAKEDONIJA nemalo da znaat ni da pisuvaat ni da zboruvaat ete koja e taa MAKEDONIJA !!!

Vecer sakam NASIVE SRCETO DA SI GO OSTAVAT i da gi zgasime ruskive gnidi !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom