Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Николовски

Тодоровски - Новевски - Митревски - Попов

Гроздановски - Деспотовски

Тричковски - Гуровски - Пандев

Наумовски​

Според мене тоа е тоа што ни треба!

Пандев мора да го искористиме онака како шо ни покажа Мурињо дека вреди и дека е најпродуктивен на таа позиција!

Ова и според мене се најдобрите 11 со кои располагаме моментално. Ама знаеме дека на жалост Шуми мора да игра, а исто така убеден сум дека Тричко повторно нема да добива шанса, исто како и Ивановски. Стојков ќе го вратат и пак ќе гледаме мучење напред, како Стојков незнае топка да води а не гол да даде.

Николовски

Тодоровски - Новески - Митрески - Попов

Грозданоски - Ѓуровски - ????
Пандев
Тричковски/Наумовски/Ивановски​
(Двајца од овие 3ца:)

Само 1 од овие ... Бидејќи јас повеќе го преферирам Стевица Ристиќ ... Наумовски и Ристиќ би биле добар пар :vozbud:

Само 1 од овие ... Бидејќи јас повеќе го преферирам Стевица Ристиќ ... Наумовски и Ристиќ би биле добар пар :vozbud:
Нешто налик ова:

twotrees.jpg

(не е до толку лош Наумовски, али покрај Ристиќ ќе биде дрво)

Еве кои се моите топ 11:
Николовски
Тодоровски - Митрески - Новески - Попов
Деспотовски
Гроздановски - Ѓуровски
Пандев
Наумовски - Тричковски​

Едино за голман не сум толку сигурен пошто и Пачовски и Нурединоски ми се тука негде...
Тодоровски би можел со Лазаревски да се мења пошто и тој е добар, тука негде се и двајцата... Значи овој тим како почетен а за останати резерви можат да бидат Владе Лазаревски и Боби Грнчаров (одбрана), Агим Ибраими (среден ред, бар мислам он во среден ред играше) Стевица Ристиќ, Филип Ивановски, Ацо Стојков (за напад).

Него јас имам едно прашање, што бидна со играчите како Горан Мазнов и Дарко Тасевски што беа меѓу стандардните коа Катанец ја водеше репрезентацијата? Тасевски мислам последен пат против Шпанија играше (и имаше еден добар слободен удар во второ полувреме) ама од тогаш ни трана ни глас неам слушнато за него лол

Со Мазнов неам поим, а Дарко се повреди мислам

Еве кои се моите топ 11:
Николовски
Деспотовски
Гроздановски - Ѓуровски
Пандев
Наумовски - Тричковски​

Едино за голман не сум толку сигурен пошто и Пачовски и Нурединоски ми се тука негде...
Тодоровски би можел со Лазаревски да се мења пошто и тој е добар, тука негде се и двајцата... Значи овој тим како почетен а за останати резерви можат да бидат Владе Лазаревски и Боби Грнчаров (одбрана), Агим Ибраими (среден ред, бар мислам он во среден ред играше) Стевица Ристиќ, Филип Ивановски, Ацо Стојков (за напад).

Него јас имам едно прашање, што бидна со играчите како Горан Мазнов и Дарко Тасевски што беа меѓу стандардните коа Катанец ја водеше репрезентацијата? Тасевски мислам последен пат против Шпанија играше (и имаше еден добар слободен удар во второ полувреме) ама од тогаш ни трана ни глас неам слушнато за него лол

Ока Николов
Георгиевски
Деспотовски - Ѓуровски
Пандев
Наумовски - Тричковски

Искрено јас би го вратил Ока Николов, Пача и Един ептен неискусни и лесно прават грешки. Ока веќе со години брани на највисоко ниво во Бундес лигата, иако веќе е на залезот.
А во репрезентацијата уште треба да се повикаат Владе Лазаревски, Роберт Попов, Грнчаров, Шиков (одбрана) Шумоликовски, Гроздановски, Савиќ, Агим Ибраими, Дарко Тасевски (среден ред) Ристиќ и Бесард Ибраими(напад - моментално).

Филип Ивановски веќе дооолго време нема одиграно натпревар. Често го гледам на кеј од ѓорче до жабар, вчера последен пат како трча - значи моментално нема екипа, изгледа не стои добро со клубот. Дотолку најде квалитетна екипа, сигурно го враќаме место Ристиќ.
Дарко Тасевски сакаше трансфер надвор од Бугарија и сеа само го уништуваат таму, а згора на тоа и се повреди. Ако не напраи трансфер летово, ќе пропадне.
Горан Мазнов е дрво, не ни треба.
Ацо Стојков, уште поголемо... веројатно играше поради Пандев.

Ока Николов во Германија имал прекар Киксер :pos: Тој не може да брани за Македонија оти нема наш пасош, а има и 36 години, за оваа сезона се зборува дека ќе биде резерва во Ајнтрахт.
Се сложувам дека оваа би ни била најдобра тактика:
Николовски
Деспотовски
Гроздановски - Ѓуровски
Пандев
Наумовски - Тричковски
Наместо Наумовски може и Филип Ивановски и Агим Ибраими, и Пачовски и Нурединовски можат наместо Николовски. Се си мислам дека Николовски нема да добива голема шанса да брани во иднина.

Од кај Тричковски во среден ред го стави, он напред би требало да игра... За останатото: Стојков би го сменил од таа позиција (и воопшто од тимот), Наумовски е далеку подобар ;)

Од таму што го имам гледано повеќе пати у животот од тебе.
Кога играше во Звезда, најбољи партии пружаше како лево крило. Кога и да го ставеа во напад, ќе промашеше едно 3-4 шанси. Има одличен продор по крилните позиции.

А за Наумовски немам зборови, ако вие можете да поднесете да го гледате у реду, јас за жал не можам...

^Најпродуктивен у одбрана -.-
Не ни треба таму,и премногу добра одбрана имаме,и не е некој мн. брз играч па да игра по крило.

Јасно. На Мурињо му требаше помош во дефанзива, а ние пак обратно слаби сме во офанзива. Пандев мора да биде спона меѓу средниот ред и напаѓачите. Посебно ако не игра Ѓуровски, ќе има празен простор од 40м меѓу Величе и напаѓачите.

Ока Николов
Георгиевски
Деспотовски - Ѓуровски
Пандев
Наумовски - Тричковски

Искрено јас би го вратил Ока Николов, Пача и Един ептен неискусни и лесно прават грешки. Ока веќе со години брани на највисоко ниво во Бундес лигата, иако веќе е на залезот.
А во репрезентацијата уште треба да се повикаат Владе Лазаревски, Роберт Попов, Грнчаров, Шиков (одбрана) Шумоликовски, Гроздановски, Савиќ, Агим Ибраими, Дарко Тасевски (среден ред) Ристиќ и Бесард Ибраими(напад - моментално).

Филип Ивановски веќе дооолго време нема одиграно натпревар. Често го гледам на кеј од ѓорче до жабар, вчера последен пат како трча - значи моментално нема екипа, изгледа не стои добро со клубот. Дотолку најде квалитетна екипа, сигурно го враќаме место Ристиќ.
Дарко Тасевски сакаше трансфер надвор од Бугарија и сеа само го уништуваат таму, а згора на тоа и се повреди. Ако не напраи трансфер летово, ќе пропадне.
Горан Мазнов е дрво, не ни треба.
Ацо Стојков, уште поголемо... веројатно играше поради Пандев.

Немој веке да го споменуваш него.
Ако го поканат ОКа во репрезентација ја лично ке отидам на Јонуз и ке му шлакнам една!

Тој на времето кога го викаа во репрезентација тој одби да настапува деме ке конкурирал за Германската.....епа сеа ете му нека конкурира.
Патем тој се одкажа до Македонското државјанство и сега носи само Германско........ имаше на времето цела сторија за него во весниците!

Ако го поканат ОКа во репрезентација ја лично ке отидам на Јонуз и ке му шлакнам една!

Тој на времето кога го викаа во репрезентација тој одби да настапува деме ке конкурирал за Германската.....епа сеа ете му нека конкурира.
Патем тој се одкажа до Македонското државјанство и сега носи само Германско........ имаше на времето цела сторија за него во весниците!

одбраната ни е добра, ама гледам дека сите го ставате митрески пред грне, е јас обратно! грне е уште од сега подобар од митрески. средината ни е слаб дек, се надевам дека со придодавањето на ѓуроски нешто ќе се измени накај подобро. НАЈБИТНО е уште од сега да се направат напори да се убеди качаниклиќ од ливерпул да игра за нашиот тим, па ако треба и одма стартер да биде против андора или ерменија, исто и за бабунски. со нив 2 ќе имаме силна средина по 3-4 години. А КАДЕ Е НЕЏИПИ У УП?
пандев е најдобар за во напад, со тричкоски (да се проба со малта), а на лево наумоски...
нурединоски
тодороски, грне, новески, попов,
грозданоски, деспотоски, ѓуроски, наумоски
пандев, тричко

да се проба!

пс. тасески никако, то е пропала инвестиција. на негово место поарно нека биде земен некој од кај младите или дурански, наместо тој. то би било 100 пати поарно!

Pacovski/Nuredinovski

Lazarevski Mitrevski Noveski Popov

Ignjovski
Sulimani Gurovski
Pandev

Tricko Naumoski
podobar sostav od ova nemame samo desnata strana kaj lazarevski ke ni bide poslaba i da dokolku ignjovski ne prifati da igra za nas togas despotovski ili shumi na taa pozicija oti drugi nemame

Кан бранеше неприкосновен тие години, заедно со Леман. Кај ќе конкурирал, кога има и настап за нашата репрезентацијата? Сторијата беше измислена од страна на тогашните селектори и раководители на ФФМ, бидејќи нешто биле скарани со Ока. Затоа реков вреди да се врати, бидејќи неправедно беше избркан од репрезентацијата, а потоа и медиумски уништен од гадовите во федерација.

Моментално немаме квалитетен голман, што секако е позиција врз која треба да се гради успехот.

Ока има Германско државјанство и пасош и затоа неможе да игра за Македонија, треба да се откаже за да добие Македонско.Во Германија неможе да се има 2 државјанства( или си Германец или нешто друго) па затоа тој тогаш само на пријателски беше земен, така да заборавете на него а и онака е во години човекот.

Ока има Германско државјанство и пасош и затоа неможе да игра за Македонија, треба да се откаже за да добие Македонско.Во Германија неможе да се има 2 државјанства( или си Германец или нешто друго) па затоа тој тогаш само на пријателски беше земен, така да заборавете на него а и онака е во години човекот.
Е што измислуваш прикаски, нема врска информацијава, смееш без проблем да имаш и Германско и Македонско државјанство, нема таква забрана дека ако имаш германско мора да се откажеш од другото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom