Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Важна е победава од повеќе причини. Тоа дека сме се бранеле нема врска, не е бруки тоа, бруки е што сеуште играат играчи кои не заслужуваат.
За десен бек мислам дека уште од сега треба да игра Стефан Ристовски, и така немаме некој подобар, он барем е надежен повеќе од било кој моментално, па зашто да не има еден континуитет и искуство од А репрезентацијата...

Браво, браво нека ни се множат победите. :smir:

Како така тепавме
Конечно и нашиве да издржат 90 минути да не примат гол. :oeoeoe::oeoeoe:

Он беше повреден едно време и пропушти повеќе натпревари, ама пак има просек од 45 минути по натпревар и 4 гола, а Лирс завршија први во 2 лига. Кога играше во работнички сум го гледал дваесетина пати и според мене е комплетен играч од средината
Друже, тој е одличен играч, но нема сила, кондиција, квалитетно може да игра само 20-30 минути, ни толку. И јас сум го гледал во Работнички, имаше талент детето, но требаше уште многу да работи на физички и кондиционен план. Затоа не е за во репрезентација, технички е совршен, ама му фалат уште многу работи.
Ееее Ѓуроски не го става и не го става, па ако не сега на пријателски кога планирам да го види како ќе игра :/
Изгледа влезе Ѓуровски на полувреме, но благодарение на нашата „офанзивна“ тактика не дојде до израз.

Секогаш кога играме добро губиме... па добро е да бидеме на другата страна :)

Еее ни тргнА...:tv:

Ај па на квалификациски натпревари да дочекаме да победуваме.

Мурињо кога се брани тоа е уметност и добра тактика, а ние кога се браниме е резил, брука и слично а?

Затоа никогаш ништо нема да направиме зашто сте навикнати само на серење.

Факт е дека Романија е поквалитетна од нас плус и играме без Пандев плус и пријателска е утакмицата. Што сакате повеќе од 0-1? :)

Сакам бе и ние да тепаме ако треба вака ми одговара цело врме да играме само да има резултати.

Тоа ти е македонската неблагодарна работа, кога имаме и резултат, да не си задоволен бидејки си играл дефанзивно цццц

Ама на Мур клупата е појака од нашата прва постава :)

Ај ај нека ни е честито победата :):)
Нема врска тоа, луѓе се, не роботи, еве една оноа апла точна работа што ја има кажано Мурињо пред година дена, кога фудбалерите излегуваат на теренот не постојат млади и стари играчи, не постојат освојувачи на '' златна топка '', нема нови играчи, кога излегуваат на теренот се што гледаме е 11 играчи против 11 играчи и сите се еднакви на стартот.

Бар на физички план да зајакне играч не е некоја филозофија, се е до тренинг методот, е сеа Јонуз дали е кадарен бар во тој поглед да ги ујача и да ја гледаме Македонија во едно асално светло 90+мин незнам, ке видиме од наредниот квалификациски циклус, до тогаш, стандард за нас македонците, ке бираме некој трет фаворит на големите натпреварувања, во случајов светското. :)

--- надополнето ---

Тоа ти е македонската неблагодарна работа, кога имаме и резултат, да не си задоволен бидејки си играл дефанзивно цццц
Не го гледав мечов, не сум кадарен да коментирам, али што подразбирате вие под дефанзивна игра ? Противникот да напаѓа и да создава милион шанси и факторот " 0 реализација '' да е пресуден ? Или тимот да се брани и да го неутрализира оној кој напаѓа во креирањето на прилики за гол ?

Која варијанта денес ја гледавме ? Тоа ме интересира ...

Овој Попов треба да игра за голем клуб.

Одамна се чудам, има ли овој човек менаџер или нема?

И после да сме плателе претплата, вакво тв, онакво тв... Море сите у...

Втората варијанта.Не видов Романија да направи 100% шанса..
Барем така мислам,не гледав многу внимателно,досадно беше.. :pos:

Нема врска тоа, луѓе се, не роботи, еве една оноа апла точна работа што ја има кажано Мурињо пред година дена, кога фудбалерите излегуваат на теренот не постојат млади и стари играчи, не постојат освојувачи на '' златна топка '', нема нови играчи, кога излегуваат на теренот се што гледаме е 11 играчи против 11 играчи и сите се еднакви на стартот.

Бар на физички план да зајакне играч не е некоја филозофија, се е до тренинг методот, е сеа Јонуз дали е кадарен бар во тој поглед да ги ујача и да ја гледаме Македонија во едно асално светло 90+мин незнам, ке видиме од наредниот квалификациски циклус, до тогаш, стандард за нас македонците, ке бираме некој трет фаворит на големите натпреварувања, во случајов светското. :)

--- надополнето ---

Не го гледав мечов, не сум кадарен да коментирам, али што подразбирате вие под дефанзивна игра ? Противникот да напаѓа и да создава милион шанси и факторот " 0 реализација '' да е пресуден ? Или тимот да се брани и да го неутрализира оној кој напаѓа во креирањето на прилики за гол ?

Епа варијантата сам одлучи по ова што ќе ти го кажам ... Македонија имаше само 1 шут во рамки на гол и 1 покрај гол ... Акција не сврзавме, немавме средина отсечена ни беше а Романците ептен многу напаѓаа само што или беа глупи или ептен немаа среќа да реализираат .. :vozbud:

Не ми е битно како сме ги победиле романциве а и ич не ми е битно дали имавме убава игра или не, битно ми е дека ги тепавме конечно.

Ова е причина зошто за играч од Македонската, таканаречена, фудбалска лига нема место во репрезентација.
Пред натпревари, квалификациски, тие се заедно, колку, 4-5 дена? Можеби ни толку. Толку време има и селектророт да работи со нив.
И што сега да прави Јонуз или кој и да е во таква ситуација, ти доаѓа некој што трча по 5 километри по утакмица максимум, или пак е резерва во некоја втора англиска или германска лига. Како тој за 4-5 дена да го спреми играчот кондиционо ако истиот греел клупа со месеци некаде или трчкарал по нивите во нашата аматерска лига?

Треба играчи во јаки лиги и клубови кои ќе играат редовно. Инаку ни Липи, ни Мурињо ни кој и да е, не помага.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom