Македонска фудбалска репрезентација

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Важна е победава од повеќе причини. Тоа дека сме се бранеле нема врска, не е бруки тоа, бруки е што сеуште играат играчи кои не заслужуваат.
За десен бек мислам дека уште од сега треба да игра Стефан Ристовски, и така немаме некој подобар, он барем е надежен повеќе од било кој моментално, па зашто да не има еден континуитет и искуство од А репрезентацијата...

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Честито победа на Македонија.
Романија-Македонија 0-1.Стрелец Сиков или Шиков во 28 минута.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Браво, браво нека ни се множат победите. :smir:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Како така тепавме
Конечно и нашиве да издржат 90 минути да не примат гол. :oeoeoe::oeoeoe:

B

boki10messi

Гостин
Sto poveke ve raduva:
- Romania 0 vs 1 Macedonia
- Greece 0 vs 2 Paraguay
:tv:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Он беше повреден едно време и пропушти повеќе натпревари, ама пак има просек од 45 минути по натпревар и 4 гола, а Лирс завршија први во 2 лига. Кога играше во работнички сум го гледал дваесетина пати и според мене е комплетен играч од средината
Друже, тој е одличен играч, но нема сила, кондиција, квалитетно може да игра само 20-30 минути, ни толку. И јас сум го гледал во Работнички, имаше талент детето, но требаше уште многу да работи на физички и кондиционен план. Затоа не е за во репрезентација, технички е совршен, ама му фалат уште многу работи.
Ееее Ѓуроски не го става и не го става, па ако не сега на пријателски кога планирам да го види како ќе игра :/
Изгледа влезе Ѓуровски на полувреме, но благодарение на нашата „офанзивна“ тактика не дојде до израз.

Секогаш кога играме добро губиме... па добро е да бидеме на другата страна :)

M

Mario Gómez

Гостин
Еее ни тргнА...:tv:

Ај па на квалификациски натпревари да дочекаме да победуваме.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Мурињо кога се брани тоа е уметност и добра тактика, а ние кога се браниме е резил, брука и слично а?

Затоа никогаш ништо нема да направиме зашто сте навикнати само на серење.

Факт е дека Романија е поквалитетна од нас плус и играме без Пандев плус и пријателска е утакмицата. Што сакате повеќе од 0-1? :)

Сакам бе и ние да тепаме ако треба вака ми одговара цело врме да играме само да има резултати.
Тоа ти е македонската неблагодарна работа, кога имаме и резултат, да не си задоволен бидејки си играл дефанзивно цццц

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.916
Поени од реакции
44.916
Ама на Мур клупата е појака од нашата прва постава :)

Ај ај нека ни е честито победата :):)
Нема врска тоа, луѓе се, не роботи, еве една оноа апла точна работа што ја има кажано Мурињо пред година дена, кога фудбалерите излегуваат на теренот не постојат млади и стари играчи, не постојат освојувачи на '' златна топка '', нема нови играчи, кога излегуваат на теренот се што гледаме е 11 играчи против 11 играчи и сите се еднакви на стартот.

Бар на физички план да зајакне играч не е некоја филозофија, се е до тренинг методот, е сеа Јонуз дали е кадарен бар во тој поглед да ги ујача и да ја гледаме Македонија во едно асално светло 90+мин незнам, ке видиме од наредниот квалификациски циклус, до тогаш, стандард за нас македонците, ке бираме некој трет фаворит на големите натпреварувања, во случајов светското. :)

--- надополнето ---

Тоа ти е македонската неблагодарна работа, кога имаме и резултат, да не си задоволен бидејки си играл дефанзивно цццц
Не го гледав мечов, не сум кадарен да коментирам, али што подразбирате вие под дефанзивна игра ? Противникот да напаѓа и да создава милион шанси и факторот " 0 реализација '' да е пресуден ? Или тимот да се брани и да го неутрализира оној кој напаѓа во креирањето на прилики за гол ?

Која варијанта денес ја гледавме ? Тоа ме интересира ...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Овој Попов треба да игра за голем клуб.
Одамна се чудам, има ли овој човек менаџер или нема?

И после да сме плателе претплата, вакво тв, онакво тв... Море сите у...

M

mercenary

Гостин
Втората варијанта.Не видов Романија да направи 100% шанса..
Барем така мислам,не гледав многу внимателно,досадно беше.. :pos:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Нема врска тоа, луѓе се, не роботи, еве една оноа апла точна работа што ја има кажано Мурињо пред година дена, кога фудбалерите излегуваат на теренот не постојат млади и стари играчи, не постојат освојувачи на '' златна топка '', нема нови играчи, кога излегуваат на теренот се што гледаме е 11 играчи против 11 играчи и сите се еднакви на стартот.

Бар на физички план да зајакне играч не е некоја филозофија, се е до тренинг методот, е сеа Јонуз дали е кадарен бар во тој поглед да ги ујача и да ја гледаме Македонија во едно асално светло 90+мин незнам, ке видиме од наредниот квалификациски циклус, до тогаш, стандард за нас македонците, ке бираме некој трет фаворит на големите натпреварувања, во случајов светското. :)

--- надополнето ---

Не го гледав мечов, не сум кадарен да коментирам, али што подразбирате вие под дефанзивна игра ? Противникот да напаѓа и да создава милион шанси и факторот " 0 реализација '' да е пресуден ? Или тимот да се брани и да го неутрализира оној кој напаѓа во креирањето на прилики за гол ?

Епа варијантата сам одлучи по ова што ќе ти го кажам ... Македонија имаше само 1 шут во рамки на гол и 1 покрај гол ... Акција не сврзавме, немавме средина отсечена ни беше а Романците ептен многу напаѓаа само што или беа глупи или ептен немаа среќа да реализираат .. :vozbud:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Не ми е битно како сме ги победиле романциве а и ич не ми е битно дали имавме убава игра или не, битно ми е дека ги тепавме конечно.

F

fantomX

Гостин
Ова е причина зошто за играч од Македонската, таканаречена, фудбалска лига нема место во репрезентација.
Пред натпревари, квалификациски, тие се заедно, колку, 4-5 дена? Можеби ни толку. Толку време има и селектророт да работи со нив.
И што сега да прави Јонуз или кој и да е во таква ситуација, ти доаѓа некој што трча по 5 километри по утакмица максимум, или пак е резерва во некоја втора англиска или германска лига. Како тој за 4-5 дена да го спреми играчот кондиционо ако истиот греел клупа со месеци некаде или трчкарал по нивите во нашата аматерска лига?

Треба играчи во јаки лиги и клубови кои ќе играат редовно. Инаку ни Липи, ни Мурињо ни кој и да е, не помага.

Kajgana Shop

На врв Bottom