Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
За да имаш успешна навивачка група на репрезентативни утакмици, пред се треба да имаш национално единство. Кое ние го немаме, се повеќе од тоа е млатење празна слама. Добро објасни швепс погоре, ама сублимирано во една реченица, ете го одговорот.

Исто како на Олд Трафорд што имавме шанси да ја изненадиме Англија, па на среќа ни дадоа 7 гола? Неверојатно нели, им се погоди.

Еве пример - ти можеш да играш за МК репрезентација на следниот циклус. Кажи ми сега тоа можеш - колку е реално?

Е сега и ти одиш од крајност во крајност. Не само за во спортот, туку генерално во секој сегмент сме песимистички настроени како нација. Не е нормално да кажеш не е остварливо, а уште не си се обидел. Можеби ќе биде тешко, ама не значи дека е нереално. За било која работа во животот. Се разбира дека трудот не е доволен, туку е потребно да се поклопат и другите коцки. Ама јбг од тоа нашето песимистички настроено однесување, затоа и не сме мрднале како нација. Како што напиша членот погоре да се мислеле и премислувале борците на НОБ , денеска ќе зборувавме јас и ти на бугарски и немаше да ја имаме оваа репрезентација и немаше да живееме во својата држава туку во окупирана држава во пранги.

Мислам дека вечер ќе биде една од тие утакмици каде градски ќе крца. Мора да победат, мора малце и нас да не посака...

Премногу математики има, не знам што е попаметно, дали да се крстиме у Белгија или да се надеваме да преебат/икс да завршат.

Мислам дека вечер ќе биде една од тие утакмици каде градски ќе крца. Мора да победат, мора малце и нас да не посака...

Премногу математики има, не знам што е попаметно, дали да се крстиме у Белгија или да се надеваме да преебат/икс да завршат.
Ова не може да го кажеш за кога играме против екипи од рангот на Казахстан и слични.
А Милевски колку го има посакувано среќата ниеден селектор го немал тоа. Освен на фамозната утакмица со Англија :)
Денеска треба да одиграме за да победиме, од старт да нападнеме, а не да се молиме среќата да не посака, среќата може да ја бараме следен месец во Велс, да се надеваме дека ќе е тој меч што ќе одлучува за пласман на светско.

Kazakstan ne moze Severna koreja da ja tela ne pak Belgija..
Да бидеме реални, спасивме газ со нив во гости.

Факт е дека сме појаки од нив, факт е дека тешко да ја тепаат Белгија, али со наз изиграа солидно и во најмала рака рамноправно.

Последно уредено:
cudni custva denes... normalno sakam i treba da pobedime.

od druga strana ako ispadne poslednata u kardif da odlucuva ke treba da se akam od aus do kardif za pak da gledam nekakov pickarski bunker i da se nadevame na moment sto ke odluci...

ubavo rekov vo belgija trebase da se ide na pobeda, premnogu matematiki do kraj.... ah toj gol na vels...

Чекајте прво нека го победат Казахстан... Замислете да удрат тактика како ние против Белгија ... :D
Што да замислуваме, првиот натпревар беше таков, само што Казакстанците беа Белгија.

cudni custva denes... normalno sakam i treba da pobedime.

od druga strana ako ispadne poslednata u kardif da odlucuva ke treba da se akam od aus do kardif za pak da gledam nekakov pickarski bunker i da se nadevame na moment sto ke odluci...

ubavo rekov vo belgija trebase da se ide na pobeda, premnogu matematiki do kraj.... ah toj gol na vels...
Ako go tepavme togash Wels, sega toj so 9 boda ke nemashe nikakvi shansi i motiv protiv Belgija, edino shto so pobeda so Kazahstan sigurno ke bevme vtori

Ako go tepavme togash Wels, sega toj so 9 boda ke nemashe nikakvi shansi i motiv protiv Belgija, edino shto so pobeda so Kazahstan sigurno ke bevme vtori so poslaba gol razlika od Belgija
Премногу математики и жалење за натпревар кој реално требаше да го изгубиме, ние треба да сме среќни со тој бод. Велшаните сигурно за истото жалат…

Зошто се бориме за пласман на СП или за бараж, ако не го победиме Казахстан дома? Јес да фудбалериве ни се касап систем, никој нема минутажа, ама па ако некој можеме да го решиме со индивидуални потези на Трајко, Елмас или Барди, тоа е секако Казахстан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom