Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Кочи малце,не мешај баби жаби.
Јас ти прашав дали си бил на стадион и дали си видел дека неможат да сврзат три паса?
Прочитај прва реченица, ти одговорив веќе. И да не одиме офф

znaci vaka
Makedonija tepa protiv Serbija.
Penalot 100% napraen od Albancite sto ziveat vo Makedonija a Gol isto taka postigna Albanec.
Vo tribini se pea Kletkite Albanci, a vo drugata strana Serbite vi pokaza grcko zname.

ALBANOPHOBIA :pos:
во голема заблуда си другар од страна на Македонците ниту еднаш не се пееше против вас и плус се свиреше на нивните антиалбански и антикосовкси песни

Првин, немој да ми ги ословуваш заклучоците, со идиотски и детски.....
Вистината боли а? идиотски е да ми даваш заклучок дека Пандев бидејќи заминал за Италија е доказ дека тој намерно/свесно добил жолт картон против Хрватска. Значи можеш да најдеш друг аргумент, доказ , причина .. но ако тој е суспендиран за овој меч и е повикан од неговиот клуб во Италија да се врати на тренинзи , незнам зошто би останал... да јаде семки на Јужна? што е проблемот тука? што заминал за Италија , заминал заминал.. Инаку кога веќе ми напињаш , незнам колку пратиш фудбал општо, и колку знаеш дека капитенот на тимот има непишано правило , каде тој за приговор кај главниот судија , коментирање и слично не добива картон , се толерира , значи не во секој случај , но генерално . Исклучок би било доколку користи погрдни зборови , пцуе и слично , за што нема никакви индикации... освен ако ти имаш такви? ... Пандев не верувам да очекуваше жолт за обичен приговор, доколку сакаше картон и суспензија можеше да го одработи тоа со старт од позади во текот на натпреварот . За приговор капитен во многу ретки случаеви добива жолт. задоволен? да ти поднацртам уште малку?

Аирлија победа,да се порадуваме малку и со дрвенаријава.:)
На страна лоша игра,навивања и препукувања,конечно победа. :cuc:

Браво за батево.:cuc:Камо "браќава" во државава да се угледаат на него....на продуктивноста мислам. :icon_mrgr:
:pipi:
9unn75.jpg

И ја сакав да го кажем тоа. Ивановски е невидено дрво. Џабе му е све, кога финишон му е ГОМНА! Да му дадеш на дете од 10 години, подобро ќе знае да ја шутне топкана. Против Шкотска - млитав шут. Денеска пак, незнае да ја погоди топкана.
Да беше Наумоски, сигурен сум дека од Шкотска ќе се вратевмо со 3 бода, а денеска ќе им дадевмо барем уште еден гол на Србија.
И мене прв избор ми е Илчо Наумовски.
Или Илчо во нападот, или да се проба со Пандев напад Тричко полушпиц, или Тричко напад Пандев полушпиц. Доста беа кредити за Ристиќ и Мирко.
Сметам дека и Филип Ивановски не би можел нешто којзнае колку да промени...
Ако веќе земаат некој напаѓач нека падне изборот на тој што има најдобра моментална форма, без разлика за кого се работи.

Во репрезентацијата страшно ни фали некој кој што ќе разбива игра. Демири се труди, ама може да се најдат и подобри играчи...
Незнам Стјепановиќ колку би можел да помогне, ама на наредните пријателски треба да му се даде шанса од почеток. И Усеини од Шкендија не е лош за таа позиција, само многу време помина повреден во последниве сезона и пол.

Мирко е дрво,ама денес ме изненади.Ги утепа од трчање штоперите на Србија,а и доста воздушни дуели им зема,а реализацијата му е катастрофа.

^ Илчо мислим дека би бил идеален за ваква формација. Игра пресинг цела утакмица, финиш има сосема солиден (ДАЛЕКУ подобар од Мирко).
Е сега што е слаб со живците и многу често знае да “полуди“, тоа е друга работа :D

Ипак, ја си го обожавам зошто по карактер сум многу сличен на него :D

Шиков газда, најдобар заедно со Агим.
Еден од моментите на утакмицата беше кога се чукаше у срце Агим при прославување на голот, им одржа лекција на денешниве комшии у државава :)

Ако е маж сега Јаневски, има пола тим од вечерва да го смени и еден рестарт да удри, ваљда едно скапано реми можеме да извадиме :)
Добро, повеќе од пола испадна али тоа е :sneaky: како викаат....среќата ги следи храбрите. Јаневски покажа муда со ова и среќата му се врати. А ако некој не се чувствува дел од репрезентацијата, слободно нека не иди во земјава повеќе. Јас дури сега се враќам еве, полека полека со колата си се довлечкавме дома, среќни и задоволни што конечно тепавме...а кажете ми како изгледаше на ТВ, публиката, играта, пеналот беше пенал? Инаку Ибраими ѕвер, немам зборови, мен оф д меч (y)

Илчо е преемотивен и знае да откачи поради тоа ама секако дека заслужува повик. Против Шкотска/Велс обавезно со него.

Сепак Новески највеќе се труди за репрезентацијава. Најборбен е.
Уште Тричко да се врати во формата од лани и да научиме да играме со Пандев исто како без него. т.е. да не ни биде тактиката подај му на Пандев па тој што ќе реши тоа.
Очигледно дека кога играме без Пандев противницте не знаат кој попрво да чуваат :D
Мен оф д меч:Ибраими (макар и да не го шутираше пеналот)

За тие што мислат дека човекот со дресот на Хрватска дека провоцира,човекот е чист хрват дојден во Македонија на гости кај пријатели и си дошол човекот да гледа утакмица. :)

Добро, повеќе од пола испадна али тоа е :sneaky: како викаат....среќата ги следи храбрите. Јаневски покажа муда со ова и среќата му се врати. А ако некој не се чувствува дел од репрезентацијата, слободно нека не иди во земјава повеќе. Јас дури сега се враќам еве, полека полека со колата си се довлечкавме дома, среќни и задоволни што конечно тепавме...а кажете ми како изгледаше на ТВ, публиката, играта, пеналот беше пенал? Инаку Ибраими ѕвер, немам зборови, мен оф д меч (y)

Единствен селектор досега што стварно дисциплината му е на прво место. Одличен е Чедо само добар играч е и Попов се надеваме ќе се врати и ќе дава максимум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom