Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Одбраната фантастична и голманот одличен.Кажи ми една 100% шанса освен пеналот?Немаше така(y)
Нападот не беше фантастичен шпиц нема саглам а им фали и малку уиграност во напад иако се доста брзи и спремни. Со Пандев ќе беше малку поинаку сигурно ќе имаше уште гол плус. Ама нема везе се уигруваат уште. Јаневски заврши одлична работа тактички исто така. Ибрами и Хасани се исто ОК...Важно победа но има уште доста работа.
Паметно им беше тоа што не притиснаа уште...Тактички помудро. Битен е резултат а не игра.

А шансите на Србија ? Цело време висеа србите,за влакно се вадеа и еднаш пројде топка како што треба. Да беше некоја друга репрезентација оваа Србија ќе ја напунеше 5-0......
Посед во поголемиот дел од натпреварот имавме,комбинаторика и смирена игра (нешто тотално нетипично за македонската репрезентација) имавме.......
Со тоа доаѓаме до заклучок дека Хасани и Ибраими сепак се просечни играчи.Да имаше подобри напаѓачи Македонија ќе создадовме и повеќе шанси.Да беше Пандев друга приказна ќе беше.Се согласуваш?
Фан си на Вардар како и јас.Филип Ивановски е класа напаѓач за овие, а не игра.

Србиве три грама мозок немаат. Сега ми е уште помило што ги исплескавме заедно со браќата, си го бараа со боринче :icon_lol:

И што е најтрагично и тренерите се тепаат, и имаш играч на Србија како му мава хедбат на еден англиски тренер :facepalm:

Е па Пандев, нека ти биде ова школа за друг пат.
Што да му биде школа? Со Пандев ќе имавме едно 5-6 зицери плус. Без него одвај ја победивме оваа бедна србија... ако веќе мислиш дека испуштил да се радува на терен ради "намерен" жолт, океј , но не се сите убедени дека беше свесно изнуден жолтиот против Хрватска.....

Рикиии мајстореее! Со црепов јадевме гевреци заедно у средно пред 4 години!
Ко ме то зове? :D

Конечно победа, супер состав извади Чеде, дрвата шо за ништо не ги биваше на претходните ги замени и тоа одма се покажа како ефективно (y)

Со тоа доаѓаме до заклучок дека Хасани и Ибраими сепак се просечни играчи.Да имаше подобри напаѓачи Македонија ќе создадовме и повеќе шанси.Да беше Пандев друга приказна ќе беше.Се согласуваш?
Фан си на Вардар како и јас.Филип Ивановски е класа напаѓач за овие, а не игра.

Hasani i Ibraimi se top. Dosega ne napravija nikakva glupost kako Popov ili Ivanovski sto se posra od strav da sutne skucajno da ne dade gol.
Slucajno li Ibraimi e toj sto sutirase? Janevski ne znae? Ama ti znaes.

Mora nekoj da poseruva so komentari pobedava.

За вечерашнава победа мора да се пофали и Јаневски. После катастрофалната игра со Хрватска направи вистински потег со големите измени на овој натпревар. Особено што никој не смее да игра на стара слава. Според прикажанотопред еден месец, Попов не требаше ни да го повика, но и јас мислев дека по еден месец во Премиер лига ќе врати дел од формата.

Така требе и да се продолжи. Ако не го бива, вади го, нека се лади на клупа, макар и Пандев.

За во иднина, сметам дека што побрзо треба да им се даде шанса на младите што ги играа квалификациите до 21, особено Бабунски. Не треба да се доведуваме во ситуација „смена на генерации“, туку треба да играат најдобрите 11 без разлика на години.

Дечки, ги јебнавме србиве со втор состав.
Попов се накурчил после позајмицата у ВБА, или нека се преиспита или уопште нека не доаѓа да игра за репрезентација. За Ристиќ не ми се праи муабет, тотално непотребен играч.
Ибраими посакувам да биде идниот Шаќири.
ОДБРАНАВА ГРАНИТНА, не сакам да се мења оваа одбрана ни под разно. Николче колку сакате плукајте го ама столб у одбрана е, не им дозволи да писнат.
Толку за вечерва, утре можда поише.
Ај чао.

И конечно може да идам да се помочам, цела утакмица држев со мисла дека ако се одам да се мочнам, ќе ја помочам среќата и ќе изгубиме :icon_mrgr:

Ги гледам дискусииве и едноставно не може а да не се пофалат Хасани, Демири и Ибраими. Сите изминати репрезентативци да даваа пола од тоа што го дадоа овие дечки сега немаше да сме 102 место. Ова особено на Шумуликоски и компанија платеници во репка се однесува. Агим Ибраими е следниот Македонец што ке прави голем трансфер, слушајте ме...

Што да му биде школа? Со Пандев ќе имавме едно 5-6 зицери плус. Без него одвај ја победивме оваа бедна србија... ако веќе мислиш дека испуштил да се радува на терен ради "намерен" жолт, океј , но не се сите убедени дека беше свесно изнуден жолтиот против Хрватска.....
Бедна Србија !?:pos: Српските фудбалери вредат Х2-3 од Македонска Репрезентација.

znaci vaka
Makedonija tepa protiv Serbija.
Penalot 100% napraen od Albancite sto ziveat vo Makedonija a Gol isto taka postigna Albanec.
Vo tribini se pea Kletkite Albanci, a vo drugata strana Serbite vi pokaza grcko zname.

ALBANOPHOBIA :pos:

„Ви показаа грчко знаме“????
А какво знаме ти покажаа тебе, на Ибраими, на Хасани? Албанско сигурно не, туку само закани Ви упатија, а Македонците ги исвиркаа Србите, а не Албанците (нив им аплаудираја и веќе го прогласија Ибраими за нов херој)

Бедна Србија !?:pos: Српските фудбалери вредат Х2-3 од Македонска Репрезентација.

Колку сакаат нека вредат,се е до мудата и срцето.

Вака сеа настрана победава,супер е што победивмо,ама ни останува да жалимо,можевмо да биде на врвот на табелата,ама тоа е нема назад.Ја не памтим да смо имале ваква игра,може само со хаџиевски.Освен последниот натпревар со хрватска,у сите други бевмо подобри,ќе се осмелим да кажем ја контролиравмо играта.Ете и самите гледате кога ја држимо топката у наш посед неамо проблем,е токму тоа беше причината за поразот од хрватите у скопје,едноставно им ја препуштимо играта.Се гледа дека има напредок у оваа селекција,само ќе треба да се вложи уште многу труд и работа,а не да се задоволуваме со малку..Ете јаневски денска направи уште еден потег што мене лично ми е за поздрав,го пушти у игра младиот ристовски,мада на кратко.Едноставно ако сакамо успех ќе мора да им се даде шанса на младите,бабунски,ристовски,фазли,едноставно само така можемо да се надевамо на нешто повеќе.

Види младичу , оваа Србија што истрча денес, беше КАТАСТРОФАЛЕ , бедна е мал збор , значи како муви без глави беа, еден голман што имаа стабилен и Коларов што држеше одбрана, другото им беше беда... значи не дека Македонија беше импресивна , но србија беше очајна. точка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom