Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Пола играчи на Шкендија, Ренова и Дрита се Македонци и Срби, па вие пеете “каурски пички“, “смрт за каури“.До вчера најдобар играч ви беше Србин во Шкендија, па го частевте со сочни скандирања(y)
Која шанса направија Ибраими и Хасани?Скоро 90% од акциите и почетните добри проигрувања тие ги усраа.Со Пандев и Тричковски барем стигнуваме до гол, а со овие само од слободни проигрувања.Имавме среќа што имавме добра одбрана .Со вишок играч Хасани и Ибраими требаа 3 гола да дадат, а не половината да неможеме да ја поминеме.И, не се секирај пак Србија ќе оди напред и ќе се квалификува.Јас сум Македонец, ниту ме интересира за Србија, ама имаат класа играчи за Македонија и Албанија.Во Србија ќе не изрешетаат.
Дај бе не го поти ебате остај да се израдуваме на раат, вака било така било, ПОБЕДА Е ПОБЕДА, дали 1-0 со 1 шанса или 5-0 со 100 шанси пак 3 бода се добиваат. За анализи има време.

Абе победиме битно.Шо ја тупете сега.И мош ке јадам бан мање битно ама не подклекнувајте на коментари на одредени членови кога гледате дека уште не знаат ни да зборат ни да пишуват на мкд.Уживајте малку победиме и тоа е битно.Шо народ чуден брееееј.

srbi%20so%20grcko%20zname%20golema.jpg
Заслужија свиркање на химна. :)

Конечно се случи и тоа чудо ... ја тепавме Србија во фудбал ... се надевам дека после ова комплексот наречен Србија ќе биде излечен , не само кај фудбалерите , туку и кај сите наши спортски репрезентации . Што се однесува до вечерашниов натпревар , толку слаба Србија досега ја немам видено , но за жал и тоа не успеавме да го искористиме и да славиме со повисока победа ... не дека не сум задоволен и од оваа победа , но после пеналот и црвениот картон за Србија требаше да дадеме барем уште 1 до 2 гола , бидејќи во првите 7 до 8 минути после пеналот , Србите беа како муви без глави , но не само што не го искористивме тоа , туку последните неколку минути од натпреварот скроз се повлековме и се браневме т.е. чувавме резултат ... како е можно да имаме толку лузерски менталитет не ми е јасно . Да не биде постов само жалење , ќе кажам дека нашата одбрана изигра одлично за разлика од неколкуте предходни натпревари , а и средниот ред беше добар и стабилен , но пак се јави старата болка , немањето на асолен шпиц играч голгетер . Се надевам дека Јаневски за пријателската со Словенија ќе проба и некои нови играчи кои досега немаат настап за А репрезентацијата .

Браво во одбрана беа цареви Србите не протнаат ни една саглам топка. Новевски прав капитен. Исто добри контри и имаше некој ОК додавања. Супер резултат само напред (y)

Браво во одбрана беа цареви Србите не протнаат ни една саглам топка. Новевски прав капитен. Исто добри контри и имаше некој ОК додавања. Супер резултат само напред (y)
Одбраната фантастична и голманот одличен.Кажи ми една 100% шанса освен пеналот?Немаше така(y)

Не читав поназад,али никој после овие утакмици не смее да каже ниту еден лош збор за албанците во репрезентацијата.Дечките си изиграа добро и се бореа како што треба.

Не читав поназад,али никој после овие утакмици не смее да каже ниту еден лош збор за албанците во репрезентацијата.Дечките си изиграа добро и се бореа како што треба.

toa e toa,kraj.

Во еуфорија сме од победата, шо е нормално но јас видов едвај минимално подобрување во играта.

Добар пресинг имаше во прво полувреме но толку им беше душата за тоа. Пак некреативна игра, на сила преку префрлање на средината и игра преку крила. Е сеа у тој аспект, крилата бевме подобро пошто Хасани е во подобра форма од Тричковски и добро се јадеше по неговата страна.

Ибраими е фантастичен играч. Значи и порано имав пишано, комплетен играч за неговата позиција со квалитети потребни за крило, исто како и Тричко кој за жал е во ужасна форма.

Хасани јас повеќе го гледам како полушпиц па и во нашава репрезентација би го употребил како креатор на игра. Има добра техника, осет за простор и отварање, добро разигрува. Четворката напред ја би ја оформил од Хасани, Ибраими, Тричко и Пандев. Преку ку*ов вече од статични напаѓачи ко Мирко и Стевица. Стај го Пандев таму и крај!

Кога сме веќе кај Пандев, он е класа ипол по квалитет над сите други наши играчи моментално и нема што тука да се збори.

И најважното, главната разлика денеска ја направи одбраната, поточно Грнчаров и Лазевски. Тоа е тоа. Не дека беа безгрешни (кога им се прошета тој у шеснаесетник особено) но беа многу покомпактни од претходниве натпревари.

Сума сумарум, играта ни беше истата лоша и килава игра од минативе натпревари. Разликата ја направија добрата одбрана односно тоа шо не примивме гол. Другото беше исто.

Одбраната фантастична и голманот одличен.Кажи ми една 100% шанса освен пеналот?Немаше така(y)
А шансите на Србија ? Цело време висеа србите,за влакно се вадеа и еднаш пројде топка како што треба. Да беше некоја друга репрезентација оваа Србија ќе ја напунеше 5-0......
Посед во поголемиот дел од натпреварот имавме,комбинаторика и смирена игра (нешто тотално нетипично за македонската репрезентација) имавме.......
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 23:26 ---
А шансите на Србија ? Цело време висеа србите,за влакно се вадеа и еднаш пројде топка како што треба. Да беше некоја друга репрезентација оваа Србија ќе ја напунеше 5-0......
Посед во поголемиот дел од натпреварот имавме,комбинаторика и смирена игра (нешто тотално нетипично за македонската репрезентација) имавме.......

Vo prvo poluvreme pokraj direk projde, ne vleze koj bese na strana da iskliza so topka u gol.

Можно е Србија да јаде дисквалификација, вчера ги испотепале англичаните во плеј-оф за СП под 21 година.

Србиве три грама мозок немаат. Сега ми е уште помило што ги исплескавме заедно со браќата, си го бараа со боринче :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom