Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Се се...ама Филип Ивановски бил Меси за Агим Ибраими!!! :facepalm:

Иначе добар натпревар, да не бараме влакно во јајцето, не сме велесила па да бараме да се креираат 100 шанси за гол, сепак Србија има многу силна одбрана, само видете ги имињата кои им играат таму.
Пријатно ме изненади Лазевски, многу подобар од Попов се покажа и во офанзива беше многу добар, модерен лев бек. Новески е капетан во одбрана.
Горе доле составот е најдобриот што може да се извади, само фали добар креатор или пак да се проба со Хасани на таа позиција бидејќи можностите на Пандев мора да се користат за пред противничкиот гол, мора да биде близу голот за да има шанси да шутне што повеќе, има добар шут, добар дриблинг...сето тоа не смее да се ограничи на 30-40 метри од противничкиот гол.
Ибраими е во животна форма, Демири е стабилен на таа позиција заедно со Глигоров.

Нека се форсира истата игра, истиот состав низ целиот циклус за да можеме да бараме успеси на следниот квалификациски циклус за ЕП.

Бедна Србија !?:pos: Српските фудбалери вредат Х2-3 од Македонска Репрезентација.
Од оние српски фудбалери денес шо играја вредат само Коларов и Насташич, ништо друго.

Секоја чест за Ибраими и Хасани...Кој прием на топка на Хасани...:drk:,сепак топката на Ибраими беше како на тацна...
И Тасевски покажа дека мора има место за него во прв тим,едноставно подобар нема на неговата позиција,барем има смисол за додавање во празно....,нешто шо е равенка со 100 непознати за 99% од другите играчи за врска шо ги имаме...
Дефинитивно ни фали напаѓач со ладнокрвен осет за гол,Ивановски е изгубен Германец...џабе има и брзина,и прием кога нема реализација,не е прв меч ова...па барем оквирот на голот некогаш да го погоди...:eek:
Честито победа....редно беше,посебно ми е мило шо ги тепавме Србите...
За поука на препотентниот Михајловиќ.....даваше нерационални изјави по медиумите...по малку и потценувачки се однесуваше со нас.... очекуваше многу, од дуелите со Белгија и Македонија...доби :гомце:...

Бедна Србија !?:pos: Српските фудбалери вредат Х2-3 од Македонска Репрезентација.

Да се одвиваше во спортот се по овој шаблон немаше да биде толку гледан и атрактивен. Оди види Замбија како освои куп на нации против Брегот на Слоновата и успут види кои играчи ги имаат првите а кои вторите. ;)

Мислам дека сите ние бараме од играчите да даваат 101% од нивните можности така?!
Епа момци и девојки Ибраими и Хасани покажаа и докажаа дека се достојни да го носат Македонското знаме на нив бидејки според мене се трудат многу повеќе од оние нашите "Македончиња" (Читај Попов -копиле-свиња-гомнар-бугар скапан-умри-пукни-врати се у динамо одма).
Секоја чест за дечките посебно за акцијата,одличен пас од Ибраими,супер штоп на Хасани.Браво момци!!!!!!!!!
Честитки за победата,а за Србите можам да кажам само да ми го земат на усни македонскиов мој и никад више да не ми спомнат брача ова она.Мрш таму маму ви ебам четничка!!!
НАПРЕД МАКЕДОНИЈО!

Да се одвиваше во спортот се по овој шаблон немаше да биде толку гледан и атрактивен. Оди види Замбија како освои куп на нации против Брегот на Слоновата и успут види кои играчи ги имаат првите а кои вторите. ;)

А бе да се одвиваше се по тој шаблон никад немаше да го дочекаме денот Грција да стане европски шампион, ама сепак стана...:ROFLMAO:

И што е најтрагично и тренерите се тепаат, и имаш играч на Србија како му мава хедбат на еден англиски тренер :facepalm:
Нека им се смее сега цел свет, сами си го бараат. Не им е прв пат, а изгледа ни последен пошо у крв им е тоа сељачкото. Треба да им се забранат гостувања на тоа хулиганите, срам за Србија се.
Уствари што кењам јас кога темава е за Македонија, што сакаат нека праат. НАПРЕД НАШИ!!! НАПРЕД ИБРАИМИ!!! ИДЕМЕ СИТЕ ЗАЕДНО У БРАЗИЛ 2014!!! o_O:unsure::pos:

Во македонска репрезентација од 21 играч само 3 се Албанци и?Филип Ивановски е Меси за Ибраими, ама реално мора и да има рамковен во репрезентација тоа е факт.
Добро е брат сваќамо дека си за Вардар и дека го сакаш Филип Иваноски ама у моментов дека е подобар од Ибраими тоа немој ќе ти се смее некој. Да беше толку добар Филип Иваноски ќе беше барем на клупа ако не у прв состав, у моментов со нишо не заслужил да биде репрезентативец тоа е факт

И конечно може да идам да се помочам, цела утакмица држев со мисла дека ако се одам да се мочнам, ќе ја помочам среќата и ќе изгубиме :icon_mrgr:
Исто.Више више пукнав 2 ѕидарски ги држам цела вечер :vozbud:

Иначе 4 бода имаме, а? Не е лошо :)

Vo tribini se pea Kletkite Albanci
Ова не е точно. Ни еднаш не се запеа „клетите Албанци“.
По одличните игри на Албанците во македонската репрезентација, никој нема „лице“ да ја пее оваа глупа песна. Да, почнаа да пејат „Абре Македонче“, ама одма престанаа уште пред да стигнат до делот „клетите душмани“. :)

Србите мислеа евровизија е воа па ќе им даваме бодови...

Одлична утакмица,неам зборови. Одбраната првпат на ниво во овие квалификации,се докажа дека можеме и без Попов,и без Пандев. Средниот ред-класика,крилата Хасани-Ибраими одлични,Тасевски даваше добри топки во празно,а Демири и Глигоров одлично помагаа позади. Напред-незнам,нека пробаат со Тричко или со Пандев наредните утакмици. Незнам зошто не го повикаат Баже Илијоски или Филип Ивановски,чисто да се проба(еве може уште на пријателската со Словенија)

Добро е брат сваќамо дека си за Вардар и дека го сакаш Филип Иваноски ама у моментов дека е подобар од Ибраими тоа немој ќе ти се смее некој. Да беше толку добар Филип Иваноски ќе беше барем на клупа ако не у прв состав, у моментов со нишо не заслужил да биде репрезентативец тоа е факт
Филип Ивановски беше најдобар стрелец во македонска лига.По што тој не заслужи да игра за македонска репрезентација?:

Стварно, јас воопшто не чув да се пее таа песна. Не знам од кај ви се муабетиве за ова.

Чеде, се убаво ама не ми јасно што гледа во Величе,абе мавни го таму да не го гледам веќе од улица да земеш некој подобро ќе изигра од него.
Тасевски е Меси за него,Бабунски не сум го гледал ама сигурно е подобар,Неџипи не трчал- само да стои и да додава подобар учинок ќе има од Величе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom