Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да видиме дали овие во ФФМ имаат грам патриотизам и визија после ЕП. Гледано колку е сплотена екипата со Мрмињо ни под разно не треба да го тргаат. Ама пошто живееме во држава на егоисти и будали поверојатно е да расипат све, освен ако не се направи некоја јака кампања. Пандев и Мрмињо после Германија мораат да го дозавршат циклусов за СП. Кур ме боли да го викале Радески заради менаџерски договори. Тоа ќе го прави и наредниот селектори и тој по него, како и во сите Балкански репрезентации. Тоа ќе се решава во 2022. Ова е историска шанса која кој знае кога ќе се отвори. А посебно со оглед на тоа дека конкурентите за второто место ни се прилично климави.
Иако јасно е дека второто место е далеку од гарант за пласман. После тоа ќе треба уште 2 силни екипи да се совладаат.

Ако е ова вистина, Сејдини мора да лета во истава секунда!

Обично за се сум претпазлив, треба да му се даде шанса на секого да се изјасни, да се дознае целосната вистина, без обвинувања однапред, но доколку има и грам вистина во ова, Сејдини треба да лета одма, не е важно дали имаме Европско пред нас или не.

Сплотеноста и хармонијата кои владеат во репрезентацијата мора секогаш да бидат во преден план.

Сепак да причекаме, да не се избрзува со заклучоци, да видиме што ќе бидне од ова, т.е кој ќе биде расплетот околу вистинистоста на овие тврдења.

Последно уредено:
Ако е ова вистина, Сејдини мора да лета во истава секунда!

Обично за се сум претпазлив, треба да му се даде шанса на секого да се изјасни, да се дознае целосната вистина, без обвинувања однапред, но доколку има и грам вистина во ова, Сејдини треба да лета одма, не е важно дали имаме Европско пред нас или не.

Сплотеноста и хармонијата која владее во репрезентацијата мора да биде во преден план.

Сепак да причекаме, да не се избрзува со исклучоци, да видиме што ќе бидне од ова, т.е кој ќе биде расплетот околу вистинистоста на овие тврдења.
Сејдини или поточно Управниот одбор на ФФМ коли и беси моментално. Ако сакаат ќе го сменат уште утре на Мрмињо. Затоа и реков треба да се покаже сериозна зрелост од двете страни, зашто ако го сменат после ЕП и после тоа не избориме второ место со нов селектор секогаш ќе си велиме ех да останеше Мрме и Пандев ќе одевме и на Свецко. Тоа е она што треба да го знаат Сејдини и останатите, а после квалификациите за Свецко нека прават што сакаат што е до мене, но дотогаш нека не ни го кршат филмот. За 1 година плус и Радески ќе го истрпиме ако продолжат вака да играат под Мрмињо дечкиве.

Странциве веќе поинаку гледаат на нас

Извадок од интервјуто, во делот кога збори Рики за Мурињо:

Таму (во Лондон) после утакмица прв ми пријде и на португалски ми рече: „Годинава два трофеи ќе земеш а?“, го прашав како тоа? Па вика со Спортинг и со Динамо. (и Спортинг и Динамо се први во своите лиги).
После утакмица му се јавив на Горан (Пандев), му викам Гоки те молам, сакам маица од него, ќе му пишеш ли, вика одма. И му пишал. И он му одговорил, нема проблем за Стефан, голем играч е, му носам во Загреб на реваншот.

Чисто како уште еден доказ колкав респект ужива Пандев у Европа.

Еве ја и химната (т.е. дел од химната) + контроверзии за истата

Не е лоша, ми се свиѓа како песна, ама некако фали нешто по...не знам, catchy ко рефрен?

Делот со фудбалериве е забавен, рефренот може да се пее, немам замерка некоја, можам да замислам како среќен го напуштам Градски со музикава како blast-а во позадина :D

Башка одма се остава простор за сиквелот

ОДИМЕ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО....ТАМУ НИ Е МЕСТОООО, не мора ептен да се мења :D :D

И какво време дојде, мора да се забележи како плус и што се спомнува името на земјава.

Е сега на темата за спомнување... ова не е цела песна, па ме интересира кои играчи ќе бидат спомнати и дали се само овие што се тука. Малце ќе биде незгодно за некои што нема да бидат можда....ама сепак, овие што се спомнати се главните фаци така да..нема бунење ептен

За контроверзиите..не коментирам, вукојебина сме :D
Автоматски споено мислење:

Не бе, не ја утнав темата, зашто

Ситуацијата во репрезентацијата е нешто слична ко у државава. Пропалици ко Радески, Хасани, Ибраими играат ради врски и поткуп, а младите не добиваат шанса и бегаат од државава (Кулушевски и тој за Србија што ќе игра). Нешто е гнило во државата македонска.

Премногу се фокусираат на непотребни работи, Мрмакот нека продолжи со вакви резултати, нека ја однесе Македонија во втор круг, јас не верувам дека некој би го сменил после тоа.

Очекувавме и подобро ама тоа е. Ги минавме Словенија и Црна Гора.
Откако го воведоа новиот систем на калкулирање бодови ептен е тапа, 2-3 години листата скоро иста стои и минимални се промените секој месец. И европсково да го освоиме прашање дали во топ 50 ќе влеземе. Порано многу поголема улога играше актуелната форма и последните резултати.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Да прашам, кај може овие дресови со сонцето да се набават? Сакам црвен да си земам.

И нарачувал ли некој од страницава Спортисимо? Што квалитет е и арни ли се? Некако многу евтини ми делуваат. 899 дрес, а обично околу 2000 илјадарки сум гледал.

Screenshot_20210409-144806_Facebook.jpg

Над 2.000 мкд се, мислам ги има во фан шопот на ФФМ. Но најверојатно нема да играме со нив на ЕП, туку со некој дрес со рис, како на автобусот.

Над 2.000 мкд се, мислам ги има во фан шопот на ФФМ. Но најверојатно нема да играме со нив на ЕП, туку со некој дрес со рис, како на автобусот.
Онлајн ги нема сегашниве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom