Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Ахахаххаа значи просто неверојатно е како го бранат интеристиве... чукнете си ја главата малце алоооо

Ѕвездата се откажа ама некако многу накурчен! Можеше многу убо да си се прости од репрезентацијата, ко што го направи тоа пример бербатов во бугарија! Убо си кажа човекот дека го оборил рекордот во број на голови, и дека сака да остави простор на млади деца да почуствуваат како е да ги браниш боите на својата репрезентација! А не овој го викнале у интер и одма ќе се прае курназ, не му се играло за македонија, го иссвиркувале, па што сака? По таква игра и каталонците би ја иссвиркале Барселона, и копитите - Ливерпул и најверните навивачи на свет би барале од нивниот тим да се среди малку....

Пандев ви е крив сега а?

А Величе Шумоликовски да се откажеше од играње некој ке беше ли против тоа?

Сума сумарум, Пандев и Попов се единственото нешто што вреди во фудбалска Македонија и вака само губиме ама ако тоа води кон некако притисок и смена на челниците на ФФМ тогаш го подржувам во неговата намера!

Ми мириса ова на големи промени на фудбалски план во Македонија. Промени во целото раководство на македонскиот фудбал.

Абе треба ние да се собереме пред ФФМ и да им ебеме матер.А не да седиме овде, а плус револтот да биде со пцуење на играчите на стадионот.

Iskreno neznam kolku e vistina spekulacijava, ama dokolku e, ondak uopste ne ja opravduvam postapkata na Pandev... Prvo i osnovno, so samiot citat on fakticki otvoreno si kazuva deka klubot mu e (i mu bil) daleku povazen od reprezentacijata, sto mislam deka uopste ne e vo red. I vtoro, kako golem profesionalec mislam deka e stvarno sramno ako se povlece bidejki publikata negoduvala na toa sto ne ja sovladavme Ermenija na domasen teren... Na kraj kraeva, negoduvanjeto bese opsto do reprezentacijata, a ne konkretno do nego. A deka toa bese zasluzeno - bese. Pa uste, ne se povlekuval on celosno, tuku samo od ovie kvalifikacii.. Pa ako on se povlekuva bidejki publikata ne bila blagodarna kon nego, neka se povlece celosno! Vaka, ispaga se povlekuva posto se predava od borbata ovie kvalifikacii (ziti profesionalniot sportist), pa i vinata da ne se prefrla na nego... Iskreno, mnogu p**karska rabota... Ama pak, mislam deka treba da se poceka dodeka ne se znae so sigurnost dali e ova vistina, a nisto cudno da ne e. A za toa kolku ova bi bilo problem za nas... Moze da bide problem, ama pred se psiholoski, ako ostanatite se predadat odnapred mislejki deka e gotovo stom on ne igra... A deka on igra neznam si kako, toa nema vrska, igrase dobro samo koga barase nov tim, pa da se pokaze, a otkako najde ocigledno e deka ne se zamara mnogu za reprezentacija, taka da iako e kvaliteten igrac, so ogled na toa kolku se zalaga za nacionalniot dres, mislam deka nema da bide koj znae kolku tesko da se najde zamena...

U sekoj slucaj krivo mi e sto Tasevski bas sea se povredi, se nadevam deka ke bide spremen za so Rusija... Ako da ondak top, duri moze i podobro da dojde posto nema da bide izmoren kako ostanatite posle natprevarot so Andora, pa moze da ni izeleze kako dzoker, nesto kako Gjurovski i Ristic sto se pokazaa prethodnite natprevari...

--- надополнето ---

Samo sto go procitav ova:
http://www.vest.com.mk/?ItemID=021687F4E5244E40A51F01720FA9C19D&arc=1

Jonuz ke ja menuval formacijata (poradi otsustvoto na Pandev) od 4-3-3 na 4-4-2... I vo napad ke idele Ristic i Naumovski, a na mestoto na Pandev ke go stavel Agim Ibraimi (posto Tasevski e povreden)... Ne mi se veruva deka Trickovski ke go ostavi na klupa, a ke startuva so Naumovski i Ibraimi kako ofanzifci!???

Пандев ви е крив сега а?

А Величе Шумоликовски да се откажеше од играње некој ке беше ли против тоа?

Сума сумарум, Пандев и Попов се единственото нешто што вреди во фудбалска Македонија и вака само губиме ама ако тоа води кон некако притисок и смена на челниците на ФФМ тогаш го подржувам во неговата намера!

Види сега ваму. Ако е “најдобриот“ у репрезентација, стварно е најдобар у нашата репрезентација ама не би рекол дека е најдобар по неговите игри за истата, нема потреба од курчење. Што сега, “најдобар“ па ај ќе се понашам како сакам. Добро кажа некој погоре, и со него и без него сме жива беда, па ако не м се игра немора ни да игра. И викаш го поддржуеш у неговата намера ако сака да се смени нешто у ФФМ. И ја би го поддржал, ако ја каже вистинската причина поради која се повлекува од репрезентација, не да наоѓа кривци во публиката која како што кажав делиме од уста за да идеме на утакмица, а тој мангуп не сакал да му свират. Ма немој молимте, може требаше да му се клањаме по оние резултати од првите две утакмици.

Која сака нека биде причината, се додека не каже искрено зошто се повлекува мојот став ќе биде ист, дека е најголем сељак и дека не ни треба да се обрне внимание на вакво нешто.

У21: Бабунски го објави списокот

Бобан Бабунски го соопшти списокот за У21 репрезентацијата. Селекторот на младата репрезентација го соопшти списокот на играчи за пријателскиот натпревар со младата репрезентација на Албанија кој ќе се одигра на 12 октомври во Елбасан.

ГОЛМАНИ

1 Гачевски Филип 17.08.1990 ФК Капфенберг Австрија
2 Ефремов Андреја 02.09.1992 ФК Металург Македонија

ОДБРАНА

3 Петров Томица 16.07.1990 Ф.К.Хоризонт Македонија
4 Ристевски Кирче 22.10.1990 Ф.К.Елбасани Албанија
5 Белица Егзон 03.09.1990 ФК Работнички Македонија
6 Брдаревски Владица 07.02.1990 ФК Пелистер Македонија
7 Ристевски Стефан 12,02,1992 Ф.К.Парма Италија
8 Мициновиќ Јасмин 22.10.1990 Ф.К.Скопје Македонија
9 Митревски Ристе 05,10,1991 Ф.К Напредок Македонија
10 Силјановски Горан 01.07.1990 Ф.К.Вардар Македонија

СРЕДЕН РЕД

11 Дурански Филип 17.07.1991 Ф.К.Славија -Прага Чешка
12 Богдановиќ Горан 09.06.1990 Ф.К.Металург Македонија
13 Урдинов Јани 28,03,1991 Ф.К.Рода Холандија
14 Станков Антонио 19.021991 Ф.К.Рода Холандија
15 Спировски Стефан 23,08,1990 Ф.К.Борац -Чачак Србија
16 Мавров Митко 08.04.1991 Ф.К.Турново Македонија

НАПАЃАЧИ

17 Станков Александар 19.021991 Ф.К.Рода Холандија
18 Несторовски Илија 12.03.1990 Ф.К.Словачко Чешка.Р
19 Самир Фазли 22.04.1991 Ф.К Хееренвеен Македонија
20 Петковски Филип 24.05.1990 Ф.К.Работнички Македонија
21 Алтипармаковски Маријан 18.07.1991 Ф.К.Ксанти Грција
22 Хасани Феран 18.06.1990 Ф.К.Шкендија Македонија

Стручен штаб
1. Бабунски Бобан - Селектор
2. Бошковски Зоран – Асс.Тренер
3. Кадри Хусеин – Асс.Тренер
4. Марковски Љупче-Асс.Тренер
5. Петровски Саше- Тренер Голамни
6. Ханџиски Зоран – Доктор
7. Меџаит Бајрами – Физио
8. Велчевски Дарко
9. Стојчевски Саше
10. Војнески Славче

Зошто не е викнат Трајковски, у Челзи што беше на trial?

Оти нема финансиер да плати :) Него патем не го викаат ни за U-19 (има 18 години), така да не е за очекување да го викнат и тука. Исто не е повикан ни Драган Георгиев.

Уште е млад за оваа репрезентација, али зашто не го викаат за под 19 само они знаат или па како што ти објасни Наумдб
I Mirko Ivanovski go nema
Се надевам дека не е повикан поради повреда зашто беше еден од најдобрите играчи на претходните дуели.

Мирко Ивановски е роден во 1989 и нема право да игра повеќе за U-21 репрезентацијата.

Понеделник, 04 Октомври 2010 15:38

ФФМ ја информира фудбалската јавност во Македонија дека ги следи написите во дневниот печат за изјавите на нашиот интернационалец Горан Пандев во врска со неговата иднина во националниот тим.
До овој момент во канцеларијата на ФФМ нема официјално известување од Пандев за негово евентуално „откажување " од националниот тим , ниту пак за тоа сме известени од Стручниот штаб на репрезентацијата.
Од тие причини сметаме дека е рано ФФМ да ги коментира овие изјави во печатот додека не добие дополнителна информација од Стручниот штаб и селекторот Мирсад Јонуз кои се единствени кои контактираат со репрезентативците и отворено разговараат за сите проблеми, повреди, стандардни настапи во тимовите и сл.
Бидејќи Горан Пандев поради повреда не е во комбинација за следните квалификациски средби со Андора и Русија, сметаме дека не е потребен дополнителен притисок врз нашиот репрезентативец кој очекуваме лично да реагира на овие изјави , односно да ги потврди или демантира.
http://www.ffm.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1145%3A2010-10-04-13-42-19&catid=37%3Aa-national-team&Itemid=247〈=mk

И кога ќе излезат картите за мечот со Русија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom