Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Jas mislam deka ke izlezi so 3 nazad, Ristevski, Velkovski i Musliu. A malce poofanzivno kako krilni igraci ke bidat Alioski i Ristovski
И јас сум прилично сигурен дека таква ќе ни биде формацијата со Словенија. 3 стопери позади (Ристевски, Муслиу и Велковски), Алиоски и Ристовски на бековските позиции ама поофанзивно поставени, во средина три везни (2 пред одбраната и еден офанзивен везен) и напред два напаѓачи.
Е сеа прашањето е кои ќе стартуваат во среден ред и напад. Дали ќе бидат Барди, Николов и Елмас во среден ред а напред Пандев и Несторовски (а Трајковски на клупа), или пак Трајковски стартер како плејмејкер на сметка на Николов или Елмас кој ќе почне на клупа. Се ми делува дека Трајковски ќе почне од клупа во недела. А теоретски можно е и Несторовски да го седнат а Алекс да стартува како шпиц, ама не сум најубеден дека Мрме ќе се реши за ваков потег.

и штета што немаме еден асолен напаѓач..сите што сме ги имале досега беа спори,тромави како во Един Џеко стил..Мазнов,Наумовски,Јахович еве го и Несторовски..нас ни треба некој како Тричковски или Бесарт Ибраими..ама и тие се нестабилни
maznov e eden od pobrzite fudbaleri koi zaigrale za makedonija, on bese tipicen centarfor za kontri. prosek bese deka fudbalerski bese ogranicen.

inaku za povisok plasman ne sum optimisticen iako se soglasuvam deka ni padna prilicno lesna grupa. dobro e i sto polska vednas pobedi kaj avstrija, najdobro bi bilo poslka da gazi (normalno ne protiv nas) i so toa da bide potesno za vtoroto mesto. pesimisticen sum deka bas na najbitnite pozicii imame problem. so dimitrievski imame samo eden soliden golman, on ako otpadne ili padne vo forma ke primame lesni golovi, siskovski i iliev se daleku od solidni golmani, no stop primaat smesni golovi (gledajte samo highlights od vtoriot tim na arsenal, ima natprevari na koi iliev ima po 2-3 greski). baska i stole se uste ne e najstabilen, mislam deka mu se potrebni uste 1-2 sezoni kako prv golman za navistina da se stabilizira.

vtor problem se stoperite. velkovski od noemvri 2017ta nema igrano standardno zaradi povredi, sega fati 3-4 natprevari pored deka se povredeni konkurenti kaj rijeka. deckoto ima ogromen talenti, vo otvaranje na igra i tehnicki e mnogu dobar duri internacionalno gledano, no bidejki dolgo nema igrano uste pomalku e stabilen defanzivno. musliu defanzivno e dobar, ama pa tehnicki ogranicen. dvajcata vo kombinacija momentalno ne se siguren stoperski tandem. dodatno ristovski i alioski nazad spijat nekogas.

tret problem gledam vo realizacijata, nasite igraci vo prosek previse kompliciraat. osven nestorovski, ama toj pa e mnogu specificen. od nigde ke napravi gol, no moze i da usere 3-4 akcii po red.

se sobrano ne mi se veruva deka do kraj ke izdrzime borba za vtoro mesto. za vo nedela za mene bod kaj slovenija bi bil uspeh, mislam pre ke izgubime, postabilni mi delat.

Ти го дупиш Урко а не знаеш дека партнерот на твојот Велковски се вика Муслиу,и исто така е две класи подобар од Даре,ама добро,битно напиша нешто.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Ne mislis deka ispadna glup sea? Kazuvam deka igra vo Skendija i ne znam kako se vika? Ok brat, seems legit. Ne se slagam deka e dve klasi bolje od Dare ali dobro sekoj so svoe mislenje. Kako i da e i dvajcata se dobri i smetam deka ne ni e odbranata slaba tocka kako sto se spomnuva od nekoi clenovi ovde.

Нестор не е за репрезентација сега моментално и е најпреценет играч, Ангелов мора да ја земи во предвид неговата форма и игра па да воигрува други комбинации

maznov e eden od pobrzite fudbaleri koi zaigrale za makedonija, on bese tipicen centarfor za kontri. prosek bese deka fudbalerski bese ogranicen.

inaku za povisok plasman ne sum optimisticen iako se soglasuvam deka ni padna prilicno lesna grupa. dobro e i sto polska vednas pobedi kaj avstrija, najdobro bi bilo poslka da gazi (normalno ne protiv nas) i so toa da bide potesno za vtoroto mesto. pesimisticen sum deka bas na najbitnite pozicii imame problem. so dimitrievski imame samo eden soliden golman, on ako otpadne ili padne vo forma ke primame lesni golovi, siskovski i iliev se daleku od solidni golmani, no stop primaat smesni golovi (gledajte samo highlights od vtoriot tim na arsenal, ima natprevari na koi iliev ima po 2-3 greski). baska i stole se uste ne e najstabilen, mislam deka mu se potrebni uste 1-2 sezoni kako prv golman za navistina da se stabilizira.

vtor problem se stoperite. velkovski od noemvri 2017ta nema igrano standardno zaradi povredi, sega fati 3-4 natprevari pored deka se povredeni konkurenti kaj rijeka. deckoto ima ogromen talenti, vo otvaranje na igra i tehnicki e mnogu dobar duri internacionalno gledano, no bidejki dolgo nema igrano uste pomalku e stabilen defanzivno. musliu defanzivno e dobar, ama pa tehnicki ogranicen. dvajcata vo kombinacija momentalno ne se siguren stoperski tandem. dodatno ristovski i alioski nazad spijat nekogas.

tret problem gledam vo realizacijata, nasite igraci vo prosek previse kompliciraat. osven nestorovski, ama toj pa e mnogu specificen. od nigde ke napravi gol, no moze i da usere 3-4 akcii po red.

se sobrano ne mi se veruva deka do kraj ke izdrzime borba za vtoro mesto. za vo nedela za mene bod kaj slovenija bi bil uspeh, mislam pre ke izgubime, postabilni mi delat.

Алиоски назад не треба да игра. Тоа беше најголема грешка на тренерот.[DOUBLEPOST=1553297007][/DOUBLEPOST]
Нестор не е за репрезентација сега моментално и е најпреценет играч, Ангелов мора да ја земи во предвид неговата форма и игра па да воигрува други комбинации

Нестор не игра како што треба 2 години по ред во репрезентација. Вчера не го ни видов, како и во претходните утакмици во изминатите 2 години.
Треба да му се даде отпусна листа.
Вчера само се бламираше.

Имам неколку лоши коментари за Мрме....Многу чуден ми е и лоши потези прави често,да смени начин,некои работи само,ќе подобри мислам доста.

• Сум бил на тренинзите на лице место,Мрме се што прави е,ги загрева само,треба да почне да ги воигрува како Чеде Јаневски што практикуваше,мал фудбал постојано меѓу нив,да има кохезија и тимска игра,огромен резултат имаше,со полоша генерација,од сега што имаме.
  • Друго,за коментар е селекцијата на играчи,добро е дека сите стоиме со истово мислење,прави чудни избори,имаш доста играчи кои се во играчки ритам или можат да бидат повикани во селекција,А НЕ СЕ повикани ....Тошевски,Зајков,Илиев итн можеа да бидат оставени,зошто Митревски(игра во Израел,важи за меѓу најдобрите дефанзивци во Израел),не е воопшто размислен за повик,лоши биле со форма Жута и Јахович,па и Пандев,Несторовски,Тричковски сс оф/он форма цело време,ако имаме исти критериуми.Жута бил лош,па Нестор не беше вчера?!Може Мрме да викне и други,има доста за избор на предлози .....
  • Друго е формацијата,те молам остани на 4-4-2 јака офанзива ..... ИТ ВАС ВАНДРФЛ .....Прво полувреме беше перфектно,смени тактика во второ полувреме,абе се посравме,млитави.... Во прво имавме 20 наспроти второ кај што имавме само 8, дупло помалку шутеви 20>8 ....Мораш да останеш постојано опасен и агресивен во тек на цел натпревар до 75-90 минута ....Ни бапнаа една шанса и одма не фати паника во игра ...После резултираше со гол одма после ....Нема дисциплина и сериозност,2-0 водиш и тоа е се ....

Алиоски назад не треба да игра. Тоа беше најголема грешка на тренерот
jas mislam kako LB bi imal podobra kariera bidejki vo ofanzivata e malku ogranicen, mada mozda vo PL malku podobro ke mu odgovara so leeds odkolku vo championship deka ke ima povise prostor ako igraat na kontri. problem kaj nego e sto samiot izgleda ne se gleda kako defanzivec i takticki slabo se prilagoduva na taja pozicija. vo slucaj da bi ja prifatil taja uloga bi mozel da zaigra za vrven klub.

jas mislam kako LB bi imal podobra kariera bidejki vo ofanzivata e malku ogranicen, mada mozda vo PL malku podobro ke mu odgovara so leeds odkolku vo championship deka ke ima povise prostor ako igraat na kontri. problem kaj nego e sto samiot izgleda ne se gleda kako defanzivec i takticki slabo se prilagoduva na taja pozicija. vo slucaj da bi ja prifatil taja uloga bi mozel da zaigra za vrven klub.
Во Лидс игра WLB ,Биелса го стави,премести тука и доживеа ренесанса со одлична форма,додека играше чист вингер/крило,Џани по статистика беше играч со највеќе офсајд ситуации во Чемпионшип...

Алиоски назад не треба да игра. Тоа беше најголема грешка на тренерот.[DOUBLEPOST=1553297007][/DOUBLEPOST]

Нестор не игра како што треба 2 години по ред во репрезентација. Вчера не го ни видов, како и во претходните утакмици во изминатите 2 години.
Треба да му се даде отпусна листа.
Вчера само се бламираше.
Иди жити се гледај 'Парови', Нестор последна со Палермо имаше асистенција и гол.

Во Лидс игра WLB ,Биелса го стави,премести тука и доживеа ренесанса со одлична форма,додека играше чист вингер/крило,Џани по статистика беше играч со највеќе офсајд ситуации во Чемпионшип...
nekogas igraat i so 4 vo odbrana i on e klasicen LB. ne e toa ni nesto novo za alioski, on so godini igrase kako LB, isto i za nasata U21, pa pokasno pocna da igra kako ofanzivev, nabilda dobra statistika i premina od svajcarija vo leeds. uste togas iako imase dobra statistika tvrdev deka kako LB moze da stigne podaleku odkolku kako ofanzivec. ima i predizpozicii za dobar ofanzivec, no so negovite predizpozicii kako LB bi mozel da zaigra skoro sekade (normalno kako sto kazav prethodno ako ja prifati taja uloga i se podobri takticki). btw malku slicna prikazna bese porano i so stefan ristovski. on kako mladinec bese ofanzivec i koga mario vujovic kako trener na vardar go prefrli na desen bek deckoto polude, sakase da prestane da igra. za sreka posle nekoe vreme koga i vo italija go forsiraa kako RB uvide deka kako ofanzivec ke bide prosek, a kako RB moze da zaigra na mnogu povisok level, pa ja prifati ulogata.

Иди жити се гледај 'Парови', Нестор последна со Палермо имаше асистенција и гол.

Не збориме за Палермо туку за Македонска репрезентација. Си ги помешал темите со Сериа А.

И сеа не игра Хасани и мора друг брат да стават. Бејтулаи!:eek: Што е ова има некоја квота мора да има 4ца браќа у прва постава? Ликови што не треба да бидат у репрезентацијава се токму Хасани и Бејтулаи појачани со Кирче Ристевски.
Имав надеж за вечер ама коа го видов Бејтулаи грбавион нека идат у ку*ац.

Ликови што не треба да бидат у репрезентацијава се токму Хасани
Charlie-Day-WTF.gif

И сеа не игра Хасани и мора друг брат да стават. Бејтулаи!:eek: Што е ова има некоја квота мора да има 4ца браќа у прва постава? Ликови што не треба да бидат у репрезентацијава се токму Хасани и Бејтулаи појачани со Кирче Ристевски.

A koj da igra?
Gjoko Zajkov?
Ne tresete gluposti za dzabe. Ako albancite zasluzuvaat, togash site 11mina treba da se albanci.
Nema vo sportot mesto za ramkoven.
I ova ne e nishto novo, otsekogash imalo i kje ima makedonski albanci vo nashata reprezentacija.

Рака на срце во моментов за мене поасолен избор од Кирчета Ристовскокг е Бејтулаи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom