Partizanen banditen
Психијатриски случај
- Член од
- 24 август 2016
- Мислења
- 6.130
- Поени од реакции
- 18.872
Слаби сме на стоперската позиција, инаку се ова друго е порнич
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според мене не треба да брза со одлуката. Има солидна минутажа во Фенербахче, така што треба да остане таму барем до 21 година. Ако отиде во силен клуб, ќе му ограничат минутажа и може да стагнира со кариерата. Сепак, он поседува голем талент, така што ќе има одлична кариера.Елмас како игра, а има само 19 години. Мора да заигра во појака лига, греота ќе биде ако детево не направи сјајна кариера.
Истово важи и за Алиоски, ако Лидс не влезе во Премиер лига, нека бара друг појак клуб.
Имаме добра основа за во иднина, камо Пандев да беше некоја година помлад па и во одбрана да имавме играч како Новески.. јесте да и ова сезона имаме големи шанси за пласман на еуро, пред се преку лигата на нации.
Али мене појке ХАЈП ми прет како ќе изгледаме за 2-3-4 години со некој дечки од У21 (кој до лани играа во у19), Дарко Чурлинов веќе го повикаа, добар талент, незнам во шо форма е Димитар Митровски, не го имам гледано од Ноември, страшна техника и лева нога имат дечково, да не претерам, ама по стилот на игра ми е ала Давид Силва играч (за мене најголемиот талент после Ељиф Елмас, со горе-долу ист потенцијал).
Ќе видиме дечкиве од Вардар(Тодор и Филип) кој направија трансфер во хрватска лига во шо играчи ќе се оформат.
Добро е шо го вратија Благоја Милевски малце да ги средит, во меѓувреме Ахметов играчот на Борусија Дортмунд (младинци) кој лани беше во поширокиот список на младинските категории на Германија, прифате повик да игра за У21, исто и Сабович кој има солидна минутажа во прва шведска лига, и настапи за у16 до у19 репрезентации на Шведска,исто го прифате повикот на Благоја Милевски, јесте да после 2-3 години молење, али подобро некој вакви добри таленти кој во иднина би имале реални шанси за материјал во репрезентација, него некој "ТАЛЕНТИ" од ФК Скопје, Осогово кој 50% од денот го врват на кантер страјк.
Додајги тука и Јани Атанасов, Кристијан Трапановски, Давор Здравковски,Енис Фазлагич Марко Феруковски, па и некој играчи кој се во сенка како Колевски, Марио Крстевски..мислам дека како никогаш досега не само шо имаме квалитет во младинскиве категории туку и квантитет, 50% од дечкиве шо ги набројав да успеат да напрат добра кариера, за 2-3 години во комбианција со Елмас, Барди, Ристовски, Димитриевски, Трајковски, Алиоски, Николов.. уу.. мислам дека ќе имаме опасно репрезентатичиште !
Адеми го еба рамото ако не се лажам.Многу ќе зависи во какви клубови ќе играат и како ќе се развива нивната кариера,ако останат во вукојебината ништо нема да биди од нив..ама ако направат трансфер макар и во Динамо Загреб/Хајдук тогаш ќе биди друга песна..
Инаку што се случва со Адеми што не беше повикан?..повреден е нешто или?..и штета што немаме еден асолен напаѓач..сите што сме ги имале досега беа спори,тромави како во Един Џеко стил..Мазнов,Наумовски,Јахович еве го и Несторовски..нас ни треба некој како Тричковски или Бесарт Ибраими..ама и тие се нестабилни
Pa ako nekad sme imale sansa i preku grupi da napraivme nesto poveke, toa e so ovaa generacija na fudbaleri koja moze i ni e najdobra vo istorija, ako se poglednat iminjata i kade sve igraat igracite.
Ne e mala rabota da iame igraci od prva portugalska, spanska liga, serija A kade i nestorovski i trajkovski igraa izvesen period, starter u fenerbahce, starter kaj bielsa u leeds, ademi e kapiten u dinamo zagreb ...
Top top, steta pandev ne e pomlad ali sto e tuka e, veze na terenot i na ovie godini.
So poslab sostav od ovoj im pariravme na italijancite, kolku i da bea oni losi so ventura, ipak i vo edna takva situacija bea bolji od avstrija na primer, a i oni i polska ne se bog znae sto pa da ne moze da im se parira i da im se zemat bodovi, pa i cel plen na domasen teren. Prvi dve reprezentacii odat na euro direktiva, taka da treba ova da go sfatat ko situacija sega ili nikogas, bidejki realno, za razlika od porano sega imame najgolemi sansi za takov podvig
klasicna stelja bese toj natprevar, koga prakticno i imavme skoro i obezbedno plasman za sledna faza od liga na nacii.Nie nemame centralni bekovi.
Ebi mu majkata ako toa e najdobriot tim vo istorijata.
Ne zaboravaj deka pred nekolku meseci izgubivme 4:0 od Ermenija.
klasicna stelja bese toj natprevar, koga prakticno i imavme skoro i obezbedno plasman za sledna faza od liga na nacii.
Ademi sto e, golman li e ?
Za standardot na nasata reprezentacija e eden od podobrite centralni bekovi koi sme go imale, steta samo sto podolg period ne igrase radi suspenzijata ama eve go se vrati pojak od bilo koga.
A i generackiski gledano, akumulaicja na vakov kvalitet sme nemale do sea, i kombinacija na iskustvo i mladi potencijali, i igraci koi redovno igraat vo sporting, fener, palermo, leeds, dimano zagreb , egzistiraat vo dobri fudbalski shkoli kade dopolnitelno mozat da napreduvaat.
Адеми е исто толку централен бек колку што е и голман.Ademi sto e, golman li e ?
Za standardot na nasata reprezentacija e eden od podobrite centralni bekovi koi sme go imale, steta samo sto podolg period ne igrase radi suspenzijata ama eve go se vrati pojak od bilo koga.
moja greska za nego, realno i dosta dolgo go nemase radi kaznata so doping, defanziven igrac od sreden red, a mozda i se lazam deka u dinamo zagreb go koristele i ko stoper u ekipa ne znam zasto takov vpecatok imam dobieno, mozebi radi fizionomija i stil na igra.Chim mi kazhuvash deka Ademi e bek, prestanuva nashata konverzacija.