Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Me iznenadivte vecerva , dobra utakmica na Makedonija .

p.s. bravo Arci (y)

10407526_892046040815202_6280459169172971135_n.jpg
Абе мајмун не ми се праи као да си од Брисел да не ти ебам пичката мајчина забулена!!!!!!!!!!!!

oН сакал изненадување да им напраи на словенците со стојков и велковски....:pos::pos:
Не знам што е смешното, кога и двајцата за своите клубови играат во одлична голгетерска форма.

Одбраната е ужас, ај за бековите ќе кажеш млади се, ќе учат од грешки ама копитана Мојсов и Шиков се срам за гледање.

Мојсов е дрво невидено, али ете се форсира моментално, Шиков е недифиниран, невидливо дрво...

Иначе за тие што се прашувате зошто нема публика... во 20:30 имаше околу 300-400 луѓе пред билетара, а работат само со два "шалтери" и неспособниве не можеа да испечатат билет (не дека тоа ќе променеше нешто, ама депримира). Јас пред некој ден идам да сменам ваучер во Југотон (mktickets), ми вика на денот на утакмицата во (еб*ната) билетара на Градски. Со купени билети од пред две недели за малце немаше да влезам од почеток на мечот, т.е. среќа што ме пуштија со ваучер, инако ќе влезев накај средина на прво полувреме. Браво за играта во второ полувреме, ја нагазија топката... За одбраната, под итно менување на истата, посебно Мојсов како реагираше за вториот гол, бруки.

Гревови сме вака секогаш кога играме со Словачка. Абе ако сакаш Роналдо и Хумелс земи ги, ќе си изгубиш од овие со 2-3 разлика па што сака нека биди.

Не знам што е смешното, кога и двајцата за своите клубови играат во одлична голгетерска форма.

Одбраната е ужас, ај за бековите ќе кажеш млади се, ќе учат од грешки ама копитана Мојсов и Шиков се срам за гледање.
Шиков си е добар ,солиден вчера беше ,доста топки сопре , додека Мојсов како мува без глава беше , колку само очаен беше потегот кога примивме втор гол , му влегува топка , ја гледа ,се клиза,се што требаше Словакот е да ја тапне ,ни заморче од мускул да користи . Мојсов од сега сигурен сум дека ја загуби позицијата во А селекција. Бошко одлично се изјасно , тие што во одбрана играа без самодоверба,крај на песната . Одам на млади сили од сега. Барем му дојде памет на глава . Но, се плашам од уште едно нешто. Некако не се воиграни играчите се гледа, им ги пратам тренинзите,не ги тера да играат меѓу себе како Чеде . Чеде на секој ебен тренинг ги тераше меѓу себе да играат,да се запознаат кој како игра и се позиционира,па скоро и бенефит имаше од тоа ,барем голови дававме . Со Бошко сеа е просек 4 дадени,10 примени, што е многу во одбраната . Примаме по 2,5 гола од натпревар (n)[DOUBLEPOST=1416138526][/DOUBLEPOST]U21 со мрзиве играат(Црна) , у живо има , клик доле на линкот , ако сте да гледате ....

http://www.ustream.tv/channel/ФФМ-3

Последно уредено:
Организација при влегвање на стадион нула. Незнам како ќе се снајдат ако има 30 000 публика. Не се способни да спроведат на трибина 4-5 000 народ. :facepalm:
Од сите шо беа на стадион, 80% беа со гратис влезници ако не и поќе од 80. Оние пак мизерните од Мвр делеа сино-бели тропалки и шалој. Со тој потег изгледаше како да се скоро сите навивачи на Словачка.
Имав карта за 11ти блок, а кај 10ти блок имаше блокада од обезбедувањето и не пуштаа да се помини. Му велам за 11ти блок ми е картата, пушти ме да поминам и ми вели неможи, ќе си свртиш од кај 9ти блок и ќе одиш на 11ти, тука само словаци можи да поминат. А на трибина друг од обезбедувањето ми вели неможи од тука да одиш на 11ти блок, сврти од назад :cenzura:. Работата луд јебе збуњеног.

А играта баш ме бендиса, имаше желба за победа, борбени беа ама како и секогаш идиотски грешки прат во одбрана и примат глупи голој. Првото Абдурахими убедливо најдобар, а второто го снема, се изгуби.
Слободните на Трајковски:cuc:. Немаше среќа да погоди.

Прогноза ; 0 до 2 гола.

Македонија 0 - 2 Словачка
Македонија 1 - 0 Словачка

Такви енергии добивам од Ѕевс, така вели.

Фала чичо Ѕевс.

Инаку, Абдурахими е бомбоњера играч дефинитивно предводник на тимот, ме изненади Трајковски тек ќе се докажува заедно со Абдурахими како дуо. Бабунски мора да е стандарден а не замена.

Новевски (мада ќе оди пензија) и Попов недостасуваат тоа се гледа од Јупитер.
Пандев мислам дека сеуште може да помогне за разлика од ботовите Велковски, Стојков, Ивановски, Јахович...

Мојсов, Адеми, Алиовски... абе земи некој од општинска лига.

Нека проба со Робер Попов (стар но дефинитивно покорисен од ботовите погоре), Даниел Аврамовски (Црвена Ѕвезда, 19 год, среден ред), Ѓоко Зајков (Рен, 19 год. стопер), Дејан Илиев (Арсенал U - 21, 19 год. GK), Дориан Бабунски..

Мислам дури и Горан Славковски по ефективен во нападот ќе биде...

Алексндар Качаниклич ни го лапна Шведска кога сме ботови.

Последно уредено:
Фала чичо Ѕевс.

Инаку, Абдурахими е бомбоњера играч дефинитивно предводник на тимот, ме изненади Трајковски тек ќе се докажува заедно со Абдурахими како дуо. Бабунски мора да е стандарден а не замена.

Новевски (мада ќе оди пензија) и Попов недостасуваат тоа се гледа од Јупитер.
Пандев мислам дека сеуште може да помогне за разлика од ботовите Велковски, Стојков, Ивановски, Јахович...

Мојсов, Адеми, Алиовски... абе земи некој од општинска лига.

Нека проба со Робер Попов (стар но дефинитивно покорисен од ботовите погоре), Даниел Аврамовски (Црвена Ѕвезда, 19 год, среден ред), Ѓоко Зајков (Рен, 19 год. стопер), Дејан Илиев (Арсенал U - 21, 19 год. GK), Дориан Бабунски..

Мислам дури и Горан Славковски по ефективен во нападот ќе биде...

Алексндар Качаниклич ни го лапна Шведска кога сме ботови.

Веројатно мислиш на Горан Попов, Роберт игра во некоја 3та Швајцарска лига и одамна не е баш "професионален" фудбалер.

А Славковски веќе воопшто не е фудбалер, колку што знам се откажа.

За Дејан Илиев и јас сум да му се даде шанса, не дека Пачовски брани лошо, ама кога веќе немаме некои шанси за нешто повеќе од вообичаено нека им се даде шанса на тие малку таленти што ги имаме, нека се развијат за понатаму. Исто важи и за овие другите што ги спомна.

Веројатно мислиш на Горан Попов, Роберт игра во некоја 3та Швајцарска лига и одамна не е баш "професионален" фудбалер.

А Славковски веќе воопшто не е фудбалер, колку што знам се откажа.

За Дејан Илиев и јас сум да му се даде шанса, не дека Пачовски брани лошо, ама кога веќе немаме некои шанси за нешто повеќе од вообичаено нека им се даде шанса на тие малку таленти што ги имаме, нека се развијат за понатаму. Исто важи и за овие другите што ги спомна.
Играчи не се развиваат во репрезентација, се развиваат во клубовите. Од репрезентација може само да се продадат, како што и се правеше во минатото, и како и сега делумно што се прави. Не ни треба таква репрезентација, нека се докаже во клубот па нека му се дава шанса во репрезентација. Единствено ако немаме некој стандарден играч тогаш, местото на Пачовски не треба да биде доведено во прашање, во другите делови од теренот и те како може да се експериментира.

Играчи не се развиваат во репрезентација, се развиваат во клубовите. Од репрезентација може само да се продадат, како што и се правеше во минатото, и како и сега делумно што се прави. Не ни треба таква репрезентација, нека се докаже во клубот па нека му се дава шанса во репрезентација. Единствено ако немаме некој стандарден играч тогаш, местото на Пачовски не треба да биде доведено во прашање, во другите делови од теренот и те како може да се експериментира.

А каде тоа се докажале тие играчи што ни играат моментално (со ретки исклучоци).
Каде се имаат докажано Алиоски, Мојсов, Шиков итн.
Пачовски оваа сезона дали има брането во својот клуб Мехелен 2-3 пати (веројатно нема ни еднаш).
Добро е да се има по некој искусен играч, но искусен и добар играч. Тоа сигурно не се Мојсов и Шиков.

Да не ме сватиш грешка, немам ништо против Пачовски, баш си брани ОК, тоа со Илиев ми беше само пример дека треба на талентите што ги имаме да им даваме шанса кога веќе немаме искусни и квалитетни решенија на некои позиции, а и секако веќе немаме многу шанси за нешто повеќе во овие квалификации.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom