Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
На таа одбрана да ги имаш овие денешниве среден ред и напад... Далеку ќе стигневме... а не да се заебаваме со Луксембург.

Zamisli taa odbrana so Babunski i Pandev i Stojkov u najdobrite denovi ... Spanija od tuka ke si odese posramotena sigurno oti ke imase i 40 000 publika odgore na se i ke ti bese merak fudbal da gledas a ne da se maces .

Да, одиграа добро во второ полувреме, ама тоа им го дозволија Словаците, свесно ни ја препуштија играта, имаа веќе сигурно водство и чекаа контри гледајќи колку "јака и брза" ни е одбраната.

А незнам што толку правите дека ова ни била една од најдобрите утакмици, па шансите ни беа од слободните на Трајковски, друго баш и немаше нешто посебно. Со Украина изигравме подобро.

Трајковски позитивно ме изненадува. (y)
Исто Абдурахими и општо цела средина беше добра.
Јаизгубивме утакмицата со одбраната, жалосно е ова, Дамчевски некни со Украина многу беше подобар од овие циркузантите двата.
За бековите исто да не збораме, буквално набркани се Попов и Георгиевски, тие што би требале стандарно да играат. И онака немаме играчи не смее да ни се случува да се кара федерацијата или селектрот со играчи.
И сепак мора да речам толку несреќа како шо има фудбалската репрезентација наша никој друг мислам нема и онака сме отепани ама па ништо не не сака, ништо добро во терен не ни се случува. Цел малер како да ни се насобрал.
Ојде уште еден циклус, што друго би се заклучило....

oН сакал изненадување да им напраи на словенците со стојков и велковски....:pos::pos:

Zamisli taa odbrana so Babunski i Pandev i Stojkov u najdobrite denovi ... Spanija od tuka ke si odese posramotena sigurno oti ke imase i 40 000 publika odgore na se i ke ti bese merak fudbal da gledas a ne da se maces .
Пандев не ми фали ич. Бар по мое.
Одбраната... Новески можеби може да помогне, игра уште во Мајнц, добар е...
Потребен е континуитет, не треба сега на пр. да го бркаме Бошко. Можеби со некои подобри решенија во одбраната да се создаде квалитетна, условно кажано, репрезентација, која би се замешала сериозно во некои наредни квалификации за учество на ЕП или СП.

Само за спасо ќе измислиме некоја вакцина за да го подмлади Пандев неколку години :icon_lol:

Si praam scifi malku ... Dorian Babunski e mnogu mlad inaku vo mladinskata Liga Na Sampioni go pratam i ke kazam deteto oti e perfekcija za CF vprocem i toa igra . Brat mu se gleda uste od sega oti e novio Iniesta duri so podobri fizicki predispozicii . Abdurahimi deka i da e ke go cidime u skoro vreme u nekoj jak klub , Ibraimi e isto dobar potencijal zaedno so Trajkovski ....

Новески можеби може да помогне, игра уште во Мајнц, добар е...
Новески не игра веќе за Мајнц, и он е практично завршен со кариерата, на крајот на сезонава и официјално ќе се пензионира. А и да играше уште годинава, пак ништо не носи ако го донесеме за уште 2 натпревара... Али во секој случај се сложувам со остатокот од коментарот...

Бошко не да нема континуитет...4 утакмици игра различен фудбал....таман ги најде и формацијата и составот со Украина, све беше супер, изгубивме пошо немавме среќа, сега со Словачка пак све испомеша..Мојсов 3та утакмица игра лошо ради него примивме голови и од Луксембург... Дамчевски играше каде каде подобро и посигурно, а и добро се надополнуваа со Шиков у гости кај Украина. Давид треба да игра од почеток ако сака да пра и тим за иднина...треба полека да го уигрува со Трајковски, Абрурахими и Ибраими

Јаховиќ(Костовски)

Ибраими Абдурахими

Бабунски

Демири(Глигоров) Трајковски(Адеми)

Ѓеоргиевски Дамчевски Шиков Ристовски

Пачовски/Тофиловски

Според мене ова е идеална комбинација за уигрување :)

ја мислам дека е тудор (игор, тренерот од сплитски хајдук) треба да дојде во селекторското место на репрезентацијата па ќе ги мотивира сите,
подигне екипата, да ги земе во карантин а потоа ќе ги добијат резултатите

Ма дај нека го вратат Чедо со овој селектор бадијала добри поединци! И да изгубивме заради недисциплинираните !

Многу чудна репрезентација сме...мислам дефинитивно најидиотска и најглупа екипа во Европа..ме нервира што не сме дотолку мизерии како што општо се прикажува во форумот и државата ама пак резултатите баш тоа го покажуваат и тоа боли најмногу....порано се сеќавам напад и средина немавме никакви ама пак одбраната ни беше камен и барем знаевме дека со вакви глупи екипи тешко примавме голој(Игор Митревски-Новевски-Седловски), и легендарната формација 3-5-2 на Среќко Катанец(ејјј времиња)....
Како што напиша прајм,ај што сме отепани сме ама пак воошто среќата не не сака во вакви изедначени натпревари и тоа боли најмногу,па не се сеќавам кога така во машка утакмица сме заводеле или сме изедначиле...мислам кога постигнавме гол за 1-1 когаКанатларовски ни беше селектор во 2005 каде ја надигравме Романија во Букурешт и промашивме 1000 шанси на 1-1 резултат и на крајот Муту ни го чукна од непостоечки слободен и пак истото..секогаш истото ни се случува...да ти се помочам и во топка и во се

ја мислам дека е тудор (игор, тренерот од сплитски хајдук) треба да дојде во селекторското место на репрезентацијата па ќе ги мотивира сите,
подигне екипата, да ги земе во карантин а потоа ќе ги добијат резултатите
Od kaj go iskopa Tudor ziti se ? :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom