- Член од
- 4 јануари 2006
- Мислења
- 160
- Поени од реакции
- 109
Точно дека се дупки сите тројца, ама еве конкретно самиот одговори си го твоето прашање: кои ни се поасални опции од нив? Со исклучок на Дамчевски кој е подобра опција од Мојсов за што сите се согласуваме дека беше грешка на Ѓуровски, еве кажи кои други алтернативи ги имаме за тие позиции? Кој требаше да игра лев бек, Цикарски? Попов? Цуцули? И кој требаше да игра стопер заедно со Дамчевски ако Мојсов и Шиков не се опции? Зајков што игра на младинско ниво? Или Велковски што за Работнички принудно игра на таа позиција? Или Грнчаров кој е 32 и кога и последните години кога беше во подобра форма не беше подобра опција од Шиков, а сега би требало да биде измислен за Ванче?? Или Таневски кој е исто 30 и кусур? Со нив ли ќе градиме репрезентација за идниот циклус?
Пак ќе кажам, не ги бранам Шиков, Мојсов и Алиоски, се согласувам дека сите тројца се дупки, ама реално и со други да настапевме на нивно место ништо поарно немаше да бидат, неаме некои подобри алтернативи... Едноставно мизерни сме во овој дел од теренот, ЕДЕН асален дефанзивец неаме. Ристовски исто реално моментално е слаб, се одразува неиграњето за Парма и се гледа дека е опаднат, во подобра форма беше додека играше во Серие Б. Георгиевски игра во една Австралија, прашање е колку може да се очекува од него. Тодоровски не игра веќе во Австрија, башка 30 и нешто е. Од младите: Зајков, Муслиу, Драгарски, Најдоски (а и Кире Ристевски кој е неконстантен во својот клуб), никој не игра и не делува како опција за репрезентација... За лев бек па да не збориме, Попов 2 години нема играно фудбал, сеа зимово конечно ќе се врати во игра ама и он е веќе при крај на кариера, башка по толку долго неиграње и сега со играње во Мк лига прашање колку ќе биде корисен ко што беше, Глишиќ е повреден, Алиоски пустиот во втора Швајцарска лига игра, не е тој за репрезентација да градиш, Лазевски практично заврши кариера на 27 години, година дена е без клуб и никој нема абер што бидна со човекот и дали е жив уопште, Ашковски во една Норвешка еднаш не успеа да се избори на клупа да седне а не па кај нас да биде стартер, едноставно распад систем сме, еден играч неаме асален за во одбрана, било дали лев или десен бек или стопер. И Дамчевски што сите го буткаат, и јас би го ставил во моментов за стартер, ама и тој не е некое право решение, сите малце се лажат со тоа што игра стандардно во Холандија. Прво не игра веќе стандардно, последниве месец дена е на клупа, второ игра за еден од најслабите клубови кои во просек прима по 5 гола на натпревар, тоа доволно кажува дека очигледно не им е во ред одбраната, башка не е он некој докажан играч па да знаеш дека е сигурен, пред година дена играше во трета лига во Швајцарија, па 6 месеци беше во Бугарија каде испадна во втора лига... Не викам дека не го бива детето, за сега сепак заслужува да биде стартер, но сепак викам дека и он не е најсигурно решение, не е искусен а и за клубот често беше оценет како несигурен во одбраната...
Па тоа ми беше поентата на мене уште од самиот почеток, кога веќе знеме какви дрва ни играат во одбрана, зошто да не се проба со некој друг, било кој. Викаш од младите никој не делува како за репрезентација, па мене и Мојсов и Шиков не ми делуваат воопшто за во репрезентација, посебно првиот. Овие барем се млади, може да се пробаат, полошо тешко дека ќе биде. Крај краева нека пробаат некој и од Мак првенство, што дека Мојсов игра во една од послабите Норвешки екипи (а и норвешката лига што е една "јака лига").