Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
И Алиоски е Албанец (презимето и мене ми е малце несоодветно али дефинитивно е Албанец), али кои други 6 ги гледаш? 6 се сосе него: Ибраими, Абдурахими, Демири, Адеми, Алиоски и Цуцули. Ти Муарем да не го измеша, оти Турчин е он, не е Албанец.
А ок, моја грешка, мислев Албанец е. Нема везе, значи фали уште некој Србин во репрезентација. :P

Мене ич не ми е битно кој играч од каква национална или верска припадност е, се додека игра за Македонија и со својот квалитет допринесува за развој на фудбалот и прикажува добри игри.

Каков старт на квалификациите за Исланд. Дома ја треснаа Турција 3-0, вчера на гости Латвија 0-3. по по....ние за цел циклус не можеме 6 гола да дадеме :confused: А државиче од 300 000 се човече :facepalm:
И тие имаа слаба репрезентација, но пред 10 - тина години направиле анализа што и како е, изградиле игралишта во кои може да се игра на тој студот тамо, дури и со деца од 4-5 години кога тренираат, со нив работат образовани тренери, со лиценци, а не абдали како кај нас.

10726375_10204927237283703_1235584430_n.jpg

Абдурахими отиде да прослави со негови роднини и пријатели кои седеа во првиот ред. еден од нив имаше албанско знаме кое Бесарт во ниту еден мемонт не го баци. не знам каде сте виделе такво нешто. наместо да го напаѓате играчот кој со еврогол и донесе победа на Македонија, нападнете го тој што влегол на стадион со знаме на друга држава или пак нападнете го тој што му дозволил да внесе туѓо знаме.

еве видео од голот и прославата:

во публика имаше и една група кои претпоставувам беа од исто место и кои имаа врзано три знамиња едно со друго: македонско, босанско и албанско.

1620611_729355333812430_9195445745354363023_n.jpg

Ајде хајп ! Уште 15 ипол саата !! Ќе го јадат Украинциве како мечов да се игра на Крим.

Вамос Македонија ! Уан Лајф Уан Лав Абдурахими ! Напред наши ! Па ако до толку не ни иде и со бод ќе се задоволиме зошто да не ...Форца Нерешено !*

*=само ако не водиме до 90та минута

Играјте за вашата Македонија момчиња. Еве дома ставив како секој голем фан на македонската репрезентација - македонско,албанско,босанско и турско знаме. Уште не знаеме на кого ќе му се падне да го носи кечето затоа што не знам колку гости ќе ми дојдат дома. Се надевам дека нашиот Абударихими ќе биде стрелец повторно. Се што треба е другите да го снабдуваат со топки за да може да шутира. Мислам дека еднаш од 30 пати погодува така да имаме шанси.

„Репрезентацијата на Македонија по ништо не се разликува од останатите селекции кои доаѓаат од просторите на поранешна Југославија. Играат технички дотеран фудбал, а исто така се борбени до максимални граници. Сигурно не дојдоа во Лвов лесно да се предадат. Знаеме дека се опасни од противнапади, им го потенцирам тоа постојано на моите фудбалери. Не смееме да им оставиме простор да одиграат брза акција, затоа што тоа може да ни се одмазди. Против Луксембург покажаа и дека имаат карактер и дека играат до крај, па така од негатива стигнаа до победа на минатиот натпревар“, вели селекторот на Украина, Михаил Фоменко.

Па јас репрезентација што се залага помаксимално од нашата немам видено, а и богами технички поподкована исто така. Каква Германија каква Аргентина пфф абе гола вода!

Играат технички дотеран фудбал, а исто така се борбени до максимални граници.

нема ни од куртоазија убав збор да се извади за нив, на прес конференција пред утакмица на која сите си го распушуваат и се нагласува некоја јака страна на противникот каков и да е и колку и да е за греота, за нас мора да се измислуваат особини.

1-1 е 2.00 у Спортлајф, кој ги ебе да им ебам мајката у пичка :icon_mrgr:

Ќе им дадеме гол у 93та и ќе тепаме 0-1..они на цела утакмица ќе имат 32 шута од кои 13 у гол, а ние 4 шута од кои 2 у гол...ама 93та минута Шиков со глава ќе им го шпрцне...

Јасновидецот Гане

Вчера читав, Мирко Ивановски изјавил дека натпреварот Словачка - Шпанија бил доказ дека секој секаде можел да освои бодови во групава :pos::pos::pos:

Има сексуално да не образуваат Словаците...

Вчера читав, Мирко Ивановски изјавил дека натпреварот Словачка - Шпанија бил доказ дека секој секаде можел да освои бодови во групава :pos::pos::pos:
И што има тука толку смешно, демек не е изненадување што Словачка ја победи Шпанија? Збориш ко да рекол „денеска секој може да победи против секого, еве дури Словачка вчера победи против Луксембург“ па ајде сега ќе се смееме што тропнал и како им се подсмевал на Словаците па ќе сме виделе уствари колку биле за заебавање кога ќе не победат...

И Алиоски е Албанец (презимето и мене ми е малце несоодветно али дефинитивно е Албанец), али кои други 6 ги гледаш? 6 се сосе него: Ибраими, Абдурахими, Демири, Адеми, Алиоски и Цуцули. Ти Муарем да не го измеша, оти Турчин е он, не е Албанец.

Во Југославиа сите албанци имаа додавка -ски на нивните презимиња поради тогашниот режим и потоа повеќето ги променија во -ими а некои ги оставија

И што има тука толку смешно, демек не е изненадување што Словачка ја победи Шпанија?
со оглед на проблемите во кои се наоѓа Шпанија, не е. Шпанија не успеа факинг Ел Салвадор да го тепа пред СП, на СП кој стигна ја прегази, полно поединци не им играат на највисоко ниво.. тоа што ние бевме некомпетентни да држиме темпо и им се дадовме е друга работа. Сега за сега од Шпанија само Ш е останато.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom