Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
R.I.P македонска фудбалска репрезентација

(со главата бевме над земја , сега сме цели затрупани )

Се освен Ѓоко Хаџиевски според мене би било погубно, не сакам ни да замислам што би било ако го стават Филе(Бабунски).
А и Чеде пак многу ќе процвета во Белгија и тоа во просечен клуб, како којзнае колку ќе биде платен.

Бабунски или Стратев, таква фаца сигурно ќе биде...
нема шанси бро, Стратев да биде ставен ... моментално шеф е на сите селектори и нема шанса да си оди,одлично му одговара таа позиција .... јас типувам исто како што кажа ,за Бобан Бабунски .... Има добар успех со младинската репрезентација,се познава и ги знае сите играчи од младата генерација и би бил идеален да ја предводи смената на старата генерација со новата генерација .... дури и практикува сличен стил на игра како Јаневски , држење контрола,пресинг,игра од играч до играч офанзивна ... плус и татко му е на Давид ,така знае што е најдобро да искористи најдобро од неговиот потенцијал .... :)

Нека му дадат шанса на Бабунски еден циклус, и така сме тапа.

Мене од секогаш Чеде ми беше едина надеж за селекторската позиција, али со овој потег многу разочара.. Сега веќе не гледам голема надеж во било кој да го стават...

И јас мислам дека Бабунски ќе биде следен, но некако не сум голем фан на него - филозофијата на игра му е ОК (слична како на Чеде), но главен проблем кај него е изборот на играчи. Точно дека ги знае младите, ама тоа до негде е и минус оти сеа само нив ќе ги форсира - на пример, ви гарантирам дека Фазли ќе биде опција бр.1 кај него во нападот, иако тој сонува воопшто на клупа да седне во својот клуб. Исто Спировски обавезно ќе го врати во репрезентација, кој ај, не е лош, ама игра во втора српска лига и тоа како резерва од клупа влага па ти рачунај... А ништо чудни и да врати некои од пензија, како кога беше в.д. селектор пред Тошак да го назначат и кога го врати Петров во НТ (лооол), како и Гроздановски кој тогаш играше во втора Иранска лига, и Митревски и Тупан кои самите најавија повлекување од репрезентацијата кога Јонуз се повлече и кога ги изгубивме тие квалификации... Така да тоа ми е трн во око кај него и главна црна точка кај Бабунски, знам дека каша ќе направи со составот.. Па уствари и сами знаете кои играчи играа Тошак кога беше селектор, и отворена тајна беше дека Бабунски ги селектираше играчите, така да спремете се за кам бек и на Муарем Муарем и такви некои чкљаци...

Но од друга страна ипак боље Бабунски да го стават него овој што е помошникот на Чеде, Шабани или незнам си како се вика, или па да стават некој од типот на Ѓорѓи Христов или Гоце Седловски што нема никакво искуство како тренер...

Кој се „јунаците“ што сакат да бидат познати?!?!?
У стилот го нападнавме најскапиот фудбалер на планетата (валдја не се од комити)
Прегледај го приврзокот 71933

...сепак „наши“ биле, од Гостивар. Фанови на Реал Мадрид.

се гледа по фаците кои се и од каде се

Се знае освен Хаџиевски, нема никој друг на мојата листа на желби. Се надевам нема изборот да падне на Бабунски :tapp:

Мене ме изненади оваа одлука. Чеде Јаневски беше таман за селектор, можевме да напредуваме со него. Веројатно му скурчи од медиумите и експертизите околу Давид Бабунски, ништо чудно и да му се мешале во работата со разни сугестии.
А иначе е доста писмен тренер, не знам шо тим имаат Монс, ама со Чеде за тренер, сигурен сум дека нема да бидат на последно место.
Штета.
Кој би бил заменик, после Чеде некако и не гледам некој друг добар избор.

Мене ме изненади оваа одлука. Чеде Јаневски беше таман за селектор, можевме да напредуваме со него. Веројатно му скурчи од медиумите и експертизите околу Давид Бабунски, ништо чудно и да му се мешале во работата со разни сугестии.
А иначе е доста писмен тренер, не знам шо тим имаат Монс, ама со Чеде за тренер, сигурен сум дека нема да бидат на последно место.
Штета.
Кој би бил заменик, после Чеде некако и не гледам некој друг добар избор.
Mons se ekipa od sreden kvalitet vo Belgiskata Liga ... momentalno se vo losa forma-kriza ...

Iskreno ova e shok, cede bese I ke ostane najdobar selektor sto sme go imale po site osnovi. Ne znam sto se slucilo vo pozadna, sigurno ima nesto, ama I da ima sepak mnogu pederski od cede. Mislam deka kako selektor nikoj nema da ima pogolema poddrska I doverba od navivacite od nego. Nikoj ne gledase hendikep vo nego, napraiv - toa so ni trebase, moderen trener so avtoritet, plus makedonec. Steta.

Hristov od uvek sum go pocituval. Mozebi treba da mu se dade sansa. Hadzievski isto. Babunski, so nego e rizik. Ili ke bide najdobar ili ke go nadmine ..kako se vikase toj srbinot so ni bese selektor 2-3 utakmici...tezok flop.
Kako I da e, spored mene cede do sega broj eden selektor! Na vtoro mesto se mislam pomegu katanec I gjoko.

Jas kako vardarec, I spored se ona sto ima dadeno za vardar I za reprezentacija bi rizikuval so Shakiri.
Stranec ne doaga u predvid, osven germanec! A takvi nema. Ako neke Jup da ne zeme !? :)

Edno neso zaboravame, koj I da ne vodi, fudbalot ni e dno. Federacija, liga, uslovi, kvalitet, mladinci...mislam...jas si ja sakam reprezentacijata ama da ne se lazeme. Site skoro reprezentativci ni se teski klupasi. Od koj samo eden vo top 4 ligi, I toj za zal pretezno klupas.
Kade so toj pamet? Optimisticki 5, a realno 10 godini se potrebni pred na bilo so da se nadevame makar I jas bil selektor.

Чеде е тежок клошар. Можеше прво бар да даде објаснување.

ima oficijalno soopstenie deka napustil? ne deka nema da napusti cim prifatil vo Belgija, samo cisto onaka prasuvam.

Чеде е тежок клошар. Можеше прво бар да даде објаснување.
Зошто клошар ? Дека најде подобро платена работа ? Овие од ФФМ ако направиле таков договор да може да го прекине кога сака тогаш зошто е крив Чеде ? бтв не гледам причина зошто би останал до крај во репрезенација а да одбие подобра плата кога и така немаме шанси за подобро место во групата .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom