Apple
It's good to be good
- Член од
- 11 октомври 2009
- Мислења
- 3.094
- Поени од реакции
- 1.372
@SunnyGirl заборавив да кажам ако го префрлиш бројот пиши тука да кажеш како оди процесот и колку време се чека.
Odluciv da si kupam nov broj bidejki mi e telefonot dualsim@SunnyGirl заборавив да кажам ако го префрлиш бројот пиши тука да кажеш како оди процесот и колку време се чека.
Можеш да го оставиш во ГТЦ во Скопје на приземје мислам дека се викаше Никофон од десна страна на почетокот кога влегуваш во ГТЦ а ако не си во Скопје тогаш во било која мобилара која има знакче за Лајка или трафика. Важи само за тие што префрлаат број од друг оператор на Лајка.Ако ја користат мрежата на Вип џабе им е се. А претпоставувам дека ја користат. ВИП на неговите корисници не може да им обезбеди квалитетна услуга, а не пак за трет оператор....
Инаку што гледам по другите држави Лајка многу убави цени имаат, ама овде тапа
Патем што им е ова, скениран договор кој што треба да си го симнеш, испринташ, пополниш и да го доставиш во????
ДаЛајка уште е жива?
Preduslov za spojuvajneto na vip i one-pokraj drugite XX, bese i da ja iznajmat novata mreza one.vip na MVNO- operatori (virtuelni)- taka da Lycamobile ja koristi mrezata na vip , telekom so sigurnost nema da ja iznajmuva mrezata na drugi, toa e toa- a uslugite osvem kon stranstvo im se skapi realni da bideme-Ако ја користат мрежата на Вип џабе им е се. А претпоставувам дека ја користат. ВИП на неговите корисници не може да им обезбеди квалитетна услуга, а не пак за трет оператор....
Инаку што гледам по другите држави Лајка многу убави цени имаат, ама овде тапа
Патем што им е ова, скениран договор кој што треба да си го симнеш, испринташ, пополниш и да го доставиш во????
Ne se ni obiduvaat da bidat konkurentni zosto ne ponudat uslovi kako po PL? Se gleda deka se radi reda staveni, inaku sto e ova vo Bugarija gledam imaat ponudi od 20GB pa do 60GB za 4G internet http://www.bulsat.com/internet.php pa ne sum znael deka se do tolku bugarive a nie ke se stiskame nem da otide netot na tel do krajot na mesecot.Preduslov za spojuvajneto na vip i one-pokraj drugite XX, bese i da ja iznajmat novata mreza one.vip na MVNO- operatori (virtuelni)- taka da Lycamobile ja koristi mrezata na vip , telekom so sigurnost nema da ja iznajmuva mrezata na drugi, toa e toa- a uslugite osvem kon stranstvo im se skapi realni da bideme-
Па нормално дека ради реда се ставени, тие требаше да бидат подготвени за работа во Јуни, а не на крајот на Септември. Реклама си видел ли од нив? Не, баш се „виртуелни“Ne se ni obiduvaat da bidat konkurentni zosto ne ponudat uslovi kako po PL? Se gleda deka se radi reda staveni, inaku sto e ova vo Bugarija gledam imaat ponudi od 20GB pa do 60GB za 4G internet http://www.bulsat.com/internet.php pa ne sum znael deka se do tolku bugarive a nie ke se stiskame nem da otide netot na tel do krajot na mesecot.
Sto ke nise virtuelni- nema fajde od niv, treba Orange/ Telenor takov MNO da vlezi pada se razmrda pazarot-vprocem toa se sluci koga 2007 Vip se vkluci -zada ima podobri uslugi i sega treba da se sluci istoto, mora da ima 3ti igrac zada imame site benifit a vaka Duopolot si cveta( si se dogovorija D-telekom i A-telekom)-За Македонија се интересираат само виртуелни оператори
http://telma.com.mk/vesti/za-makedonija-se-interesiraat-samo-virtuelni-operatori
Orange, Telenor и евентуално Vodafone и Tele2.Sto ke nise virtuelni- nema fajde od niv, treba Orange/ Telenor takov MNO da vlezi pada se razmrda pazarot-vprocem toa se sluci koga 2007 Vip se vkluci -zada ima podobri uslugi i sega treba da se sluci istoto, mora da ima 3ti igrac zada imame site benifit a vaka Duopolot si cveta( si se dogovorija D-telekom i A-telekom)-
Da ama taa e golema investicija, tesko nekoj da proba da naprave cela infrastruktura vo zemjata za relativno mal povrt na sredstvata nemoze da ja drze cenata golema vo pocetokot, nz kolku e isplatlivo seto toa, pa ni Telekom nemaat celosna LTE infrastruktura, malce ispadni vo predgradijata i ke izgubis 4G, da ne zboruvame ako ispadnes na pat togas ke ostanes bez mreza, ONE duri 3G nemaa po patistata i selata hahahahaSto ke nise virtuelni- nema fajde od niv, treba Orange/ Telenor takov MNO da vlezi pada se razmrda pazarot-vprocem toa se sluci koga 2007 Vip se vkluci -zada ima podobri uslugi i sega treba da se sluci istoto, mora da ima 3ti igrac zada imame site benifit a vaka Duopolot si cveta( si se dogovorija D-telekom i A-telekom)-
Најверојатно станува збор за Глобалтел http://globaltel.rs/ . Овие влегоа во Србија пред недела дена.... Ова е врста на виртуелен виртуелен мобилен оператор. Незнам баш колку би успеало. Мислам дека се овие пошто ја користат Вип мрежата во Србија и се уклапаат во тој опис као world famousSto ke nise virtuelni- nema fajde od niv, treba Orange/ Telenor takov MNO da vlezi pada se razmrda pazarot-vprocem toa se sluci koga 2007 Vip se vkluci -zada ima podobri uslugi i sega treba da se sluci istoto, mora da ima 3ti igrac zada imame site benifit a vaka Duopolot si cveta( si se dogovorija D-telekom i A-telekom)-
Ponudive kaj nas se smesni, bez razlika od koj operator, ako go zememe vo predvid standardot momentalno e sostojbata cist lopovluk. Kaj nas vip reklamira mobilen internet so namaluvanje od 1000 na 500 den za 20gb so vrzuenje na 2 god, brej koja zalost, a vo bugarija imas 50-60tina gb mobilen net za 5-6e bez vremensko vrzuvanje so dogovori.Ne se ni obiduvaat da bidat konkurentni zosto ne ponudat uslovi kako po PL? Se gleda deka se radi reda staveni, inaku sto e ova vo Bugarija gledam imaat ponudi od 20GB pa do 60GB za 4G internet http://www.bulsat.com/internet.php pa ne sum znael deka se do tolku bugarive a nie ke se stiskame nem da otide netot na tel do krajot na mesecot.