LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Мајката успеа покољ да напраи бидејќи таа беше Смоуки. :)

Мајката успеа покољ да напраи бидејќи таа беше Смоуки. :)

Точно така...таа беше и црниот чад и маќеа на Џејсон и the man without a name (Флок ).

Лост ми се чини мене дека на крај комплетно ќе премини во некакви религиозни филозофски двосмислени метафори и ништо нема да се објасни зошто и како, ами демек шо претставувало, шо сакале да престават режисерите, кој карактер шо претставувал, црното и белото, доброто и лошото. На кратко кажано драпај си КУРО, според мене освен таков двосмислен (читај безсмислен) крај, кој ќе ги остави гледачите да одговараат на прашањата, не гледам!

Имаше потенцијал серијата да биди нешто прејако, ама со патувањето низ времето, со црното чудовиште (поидиотска идеја ни напушени немаше да смислат), со милијардата небитни детали кои беа потенцирани, а нема никаква шанса да се релевантни за приказната, со преглупиот претенциозен филозофски тек шо го завзеде серијата на крајот и претпоставувам со крајот кој нема да ни одговори на ни едно од прашањата ама ќе ни ја долови поентата, ова серија преминува во втората серија после Призн Брејк шо ќе зажалам шо ја гледав.

И најискрено се надевам чудо ќе се случи во последните 2 епизоди и ќе ја спасат серијата.

na darkufo e raskazana slednata epizoda. Fantasticno.
Ako ja procitate ke mozite da pretpostavite sto ke slucuva vo poslednata.

na darkufo e raskazana slednata epizoda. Fantasticno.
Ako ja procitate ke mozite da pretpostavite sto ke slucuva vo poslednata.

Интересно ти е така да знаеш пред време што ќе се случува? Јас нема шанси да си го расипам задоволството на гледање со претходни предзнаења. :)

Конечно повторно на форумот и конечно дома после моето патување само што ја изгледав новата епизода на ЛОСТ и.................... мислам дека можеа некои работи да ги кажат појасно,сега на пример многу сочувствував со МИБ бидејќи уште како мал сакал да си оди и МАЈКАТА не му давала оваа епизода пак направи да размислиме кој е лош а кој добар но сега едно е јасно Џејкоб и МИБ не се клучот на целата приказна туку некој пред нив дури и пред таа МАЈКАТА што значи ова би одело наназад од почеток на времето а како ќе појаснат во последнве епизоди останува да видиме.......................

Интересно ти е така да знаеш пред време што ќе се случува? Јас нема шанси да си го расипам задоволството на гледање со претходни предзнаења. :)

мене поинтересно ми е да ги читам спојлерите :vozbud:
изгледа само вие немате прочитано за следната епизода, кога ке размислам
нема да се случат некои работи кои ќе разјаснат нешто, освен ќе дознаеме зошто кејт не е кандидат.

--- надополнето ---

а, да ќе дознаеме и кој/која ќе го замени џејкоб
ова не се спојлери само ви ја зголемувам возбудата, оти не сакате да го прочитате целиот текст

Поентата на серијата нема да биди да се дознат одговорите на прашањата, поентата е да се постават шо е можно појќе прашања и да се отворат шо е можно појќе приказни за после да можи да се снимат спин-офи, да се пишат книги и АБЦ да можат да напрат шо е можно појке пари.

Уште од сега предвидувам многу филмој за Дарма иницијативата, за The Others, за Волт, за секој карактер посебно, за Џејкоб и брат му, за Дезмонд и за сите други отворени прашања шо физички не е можно да се дообразложат во 2 епизоди. Ова го потенцира и актерот шо го глуми Бен, рече дека цел живот ќе му одземи да си ги одговори сите прашања.

Поентата на серијата нема да биди да се дознат одговорите на прашањата, поентата е да се постават шо е можно појќе прашања и да се отворат шо е можно појќе приказни за после да можи да се снимат спин-офи, да се пишат книги и АБЦ да можат да напрат шо е можно појке пари.

Уште од сега предвидувам многу филмој за Дарма иницијативата, за The Others, за Волт, за секој карактер посебно, за Џејкоб и брат му, за Дезмонд и за сите други отворени прашања шо физички не е можно да се дообразложат во 2 епизоди. Ова го потенцира и актерот шо го глуми Бен, рече дека цел живот ќе му одземи да си ги одговори сите прашања.

Само ако земат некој тип како оној од тех сапорт во Ванила Скај, фино лепо на крајот да си прераскаже се што било и како било во 30 минути :)

Епа ова не би било и толку лошо ако постои истиот квалитет. Ама што знам.
Мене лично BSG ми беше ептен добра серијата ама Caprica некако не ми е по мерак. Така да може да се случи и да не се добри spin-off-ите...

Детето што го глуми малиот МИБ, глумело и во некоја друга епизода од Лост, во 2004. Ама бил uncredited, и кое изненадување, на ликот кој го глумел не му било откриено името. Eве. Знае некој во која еепизода/која личност уствари ја глумел?

Детето што го глуми малиот МИБ, глумело и во некоја друга епизода од Лост, во 2004. Ама бил uncredited, и кое изненадување, на ликот кој го глумел не му било откриено името. Eве. Знае некој во која еепизода/која личност уствари ја глумел?

Ова е филм Лост а не серијата...:smir:

http://www.imdb.com/title/tt0406942/

Ми се чини дека има инспирација од Библијата, Каин и Авел, - Џејкоб и МиБ, само кој е кој? Каин лошиот (Џејкоб, наизглед добриот) го убива Авел добриот (МиБ, наизглед лошиот :)). Но после овој се враќа со силата на Смоуки (змијата), која претходно се служела со мајка им (Ева била заведена од змијата). Да не испадне сепак добар МиБ, како што сатанистите ја гледаат змијата како симбол на просветление, а не на зло? Исто и будистите и хиндуистите - кундалини змијата што спие во секој од нас. Има некој плагијат дефинитивно, а крајот на Лост, некаде пишуваше ќе биде најшокантно нешто. Да не биде само шокантен по глупост...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom