LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
За бројките, да! Лок беше 4, Хуго 8, Саид 16, Џек 23. Кејт и Соер незнам 15 и 41. Но Флок го прешкрта Лок потоа. Зошто?

Ако го прешкртал, значи дека е мротв, а ако он е мртов се нарушуваат бројките. 4, 8, 15, 16, 23, 42! 4 нема да го има. Бројките се 6, Oceanic 6. Има нешто со тоа.

Го пречкрта затоа што веќе не е кандидат бидејќи е мртов. Не може да биде чувар на островот. Сите останати кои не се пречкртани се можни кандидати. Ама бидејќи островот е потопен и во авионот не фалеше никој од кандидатите (што значи дека никој и не станал чувар на островот), Флок ја изгубил борбата.

Значи вака. Чим Кејт не ’’бројка’’, автоматски ни Сан не може да биде ’’бројка’’, иако и тие беа допрени од ЏејЏеј, само машките се ’’бројки’’. Се повеке си мислам дека нема добра страна во ова, има лоша и полоша.

Не мора да значи. Немој да не дискриминираш :) Мислам дека чим беше напишано Kwon, а сите друго беа напишани по име, можеби Сан и Џин идат во пар као кандидати.

А за доброто/лошото, Lock уште во прва сезона со таблата кажуваше: две страни, една светла (добра), една темна (лоша). Ја видовте и вагата и кој камен Флок го врли во морето, и каде претежна вагата, нели? Кога рече дека е „внатрешна шега“, значи меѓу него и Џејкоб. Со тоа го означуваше триумфот.

На вагата, едниот камен беше црн, а другиот бел. Претпоставувам дека белиот го претставува доброто (Џејкоб), а црниот лошото (Флок). Флок го фрли белиот камен бидејќи Џејкоб умре.

Моментот со бројките беше priceless.

Го пречкрта затоа што веќе не е кандидат бидејќи е мртов. Не може да биде чувар на островот. Сите останати кои не се пречкртани се можни кандидати. Ама бидејќи островот е потопен и во авионот не фалеше никој од кандидатите (што значи дека никој и не станал чувар на островот), Флок ја изгубил борбата.

Mислиш Џејкоб ја изгубил, пошо не нашол чувар. Флок очигледно не сака ништо со Островот, и е против своја војла на него, заробен, сака само да си замини ДОМА*.

*Битен дел.

Не мора да значи. Немој да не дискриминираш :) Мислам дека чим беше напишано Kwon, а сите друго беа напишани по име, можеби Сан и Џин идат во пар као кандидати.

Е да бе, која епизода ја глеаше ти? :)

Shepard е име?
Ford?
Reyes?

Убаво си пиша дечкото, добра теорија, има разумни факти.

На крај дедо му на Џек ќе биде новиот Џејкоб, пошо презимето нели :tv:

Не верувам да е Ричард таа трета сила што се спомнува. Како е преплашен, нема шанса. Од кул човек го направија пиче.

Има нешто со детето бар така мислам.

Интервјуа со Џек и Хуго за следната
Џек-центрична епизода, Lighthouse.
Можни се мали спојлери.

Во моментот Флок се чувствува како победник над Џејкоб затоа што го уби, тоа ми беше муабетот. Со фрлањето на каменот покажа која страна треба да биде добра, а која е лоша.

Тоа дека има нешто посилно и од него и дека на крај ќе си го добие своето, не му бега :)

Очекувам плачење и цвичење во наредната епизода со оглед на тоа кој е главен лик.:toe:

Божино кажи зш се исплаши од детето ко го виде првиот пат?

Првиот пат се исплаши а кога свати дека и Сојер може да го види почна да го брка.

Значи првиот пат мислел дека е нешто друго (од кое се плаши).

И мене ми е нејасен овој дел ама битно е дека има нешто од кое се плаши...

Mоментално сум до 5. сезона, 5. епизода првите 4. беа одлични иако мислев дека time-travel-от ќе ја уништи серијата сепак го променив мислењето. Одлично склопено.

Е да бе, која епизода ја глеаше ти? :)

Shepard е име?
Ford?
Reyes?

Убаво си пиша дечкото, добра теорија, има разумни факти.

Леле стварно, сеа ми текна, сите по презимиња беа :kesa:

За детето, кое воедно мислам дека е судијата помеѓу Флок и Џејкоб, ми се чини дека колку повеќе Флок го гледа и се плаши, толку по видлив и повлијателен е за другите кандидати.
А Ричард изгледа како да знаеше за детето и воопшто не се зачуди, ниту праша. Знае дека детето неможе да биде повредено. И во Ричард, покрај бројките се крие мистерија.

Девојката што присуствуваше на погребот на Лок е уствари ученичка негова, барем јас така мислам. Затоа и она ја прибра правта, знае што треба да прави.

Едина глупава работа е што имињата на останатите кандидати беа баш повпечатливи и многу по бели од другите чкртнати.

Па јас не реков дека не е мртов. Читај малце. :wink:

Ако го прешкрта Лок, се губи редоследот на бројките, бидејки Лок е 4. Тогаш нема да биде 4, 8, 15, 16, 23, 42, туку 8, 15, 16, 23, 42. Тогаш бројките нема да бидат 6, туку ќе бидат 5.

А како што кажав, 6те бројки, ми се симболика за Oceanic 6.

За детето, кое воедно мислам дека е судијата помеѓу Флок и Џејкоб, ми се чини дека колку повеќе Флок го гледа и се плаши, толку по видлив и повлијателен е за другите кандидати.
А Ричард изгледа како да знаеше за детето и воопшто не се зачуди, ниту праша. Знае дека детето неможе да биде повредено. И во Ричард, покрај бројките се крие мистерија.

Девојката што присуствуваше на погребот на Лок е уствари ученичка негова, барем јас така мислам. Затоа и она ја прибра правта, знае што треба да прави.

Едина глупава работа е што имињата на останатите кандидати беа баш повпечатливи и многу по бели од другите чкртнати.
Хмм... нели за неа се зборуваше дека му е
ќерка на Џејкоб

И дали некој ја примети сличноста помеѓу Флок и Лок во размислувањето, т.е. изговорот:
Don't tell me what I can't do

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom