LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Тоа со пепелта:
нели детето му кажа дека не може да го убие Џејкоб? Мене ми се чини со пепелта во храмот или ќе се штитат од Флок или ќе го воскреснуваат Џејкоб.

Не видов пошто гледав на стрим и малку ме зезаше, за бројките:
дали имаше и други бројки крај пречкртаните имиња? Ако е така, значи дека едноставно Лок е кандидат број 4, Хуго е кандидат број 8 итн... Сепак мора да има и пошироко значење за бројките.

Саид не го уби Бен, нели го спасија, промашил некој милиметар...

Сега ми текна, го спасија...

Иначе, од каде женава знае што треба да прави со пепелта? Сомнително ми е тоа баш... Би требало да испадне дека се знаела со Џејкоб вајда.

За бројките, да! Лок беше 4, Хуго 8, Саид 16, Џек 23. Кејт и Соер незнам 15 и 41. Но Флок го прешкрта Лок потоа. Зошто?

Ако го прешкртал, значи дека е мротв, а ако он е мртов се нарушуваат бројките. 4, 8, 15, 16, 23, 42! 4 нема да го има. Бројките се 6, Oceanic 6. Има нешто со тоа.

Кој сака торент нека пише на пп кај мене

Значи не го пратев порано толку секоја епизода ама глеав чат-пат ама сеа го напраиле ... Глеав 10 мин и се откажав од толку добра серија ја усраа .

Значи не го пратев порано толку секоја епизода ама глеав чат-пат ама сеа го напраиле ... Глеав 10 мин и се откажав од толку добра серија ја усраа .
Дете знам дека имаш 13 годинки,ама ако некој разбра шо сакаше да кажиш,посебно со првиот дел од реченицата...
Епизодава не беше лоша,барем половично дознавме за тие фамозни бројки.
Иначе во секоја епизода сценаристиве ќе ни откриваат делумно или целосно по некоја мистерија,така да јас до финалето не очекувам некои превозбудливи епизоди.Дефинитивно нема да биде оваа сезона како претходните.Ако избрале така,нека биде...:toe:
И ова со парарелново/алтернативново дејствие е многу збунувачки.Ако на крај некако ги поврзат двеве реалности ќе биде супер.Ако само пополнуваат епизоди со ова,тогаш ќе отерам ЛОСТ у три лепе пм.
Толку од мене.

Значи она што е надвор од островот ќе се случува откако ќе решат сите да заминат од таму и да го потопат островот.

Значи она што е надвор од островот ќе се случува откако ќе решат сите да заминат од таму и да го потопат островот.
А тие што веќе загинаа на островот,а се живи во оној парарелен/алтернативен свет надвор од островот???

Значи вака. Чим Кејт не ’’бројка’’, автоматски ни Сан не може да биде ’’бројка’’, иако и тие беа допрени од ЏејЏеј, само машките се ’’бројки’’. Се повеке си мислам дека нема добра страна во ова, има лоша и полоша. Малото дете е тоа што го викаме ние третата група, балансот, судијата, итн. Дали Џејкоб на некој начин живее во Хјуго? И дали Флок ке го натера Сојер да ги убие другите а со тоа и Хјуго а со тоа и Џејкоб? Дека он сам нема дозвола дека така му рече детето, you cant kill him за Сојер. Како и да е, јас чекам да видам некоја сила на Ричард, the white smoke monster :) дека ептен плачко испадна

Па и нели му рече Флок на Сојер дека сигурно некогаш го сретнал Џејкоб во животот, сигурно кога бил повреден и ранлив и мизерен и дека го натерал да носи одлуки на кои тогаш Сојер мислел дека тој ги носи а всушност Џејкоб ги правел (да де знам, не баш така ама нешто во таа смисла), нели сега Сојер е во иста состојба? Ја загубе таа жутата, тажен е преку таквото му е од островот, и тоа му е шанса за Флок да манипулира со него, а и плус го допре :vozbud:

Значи може толку да грешам што...

Значи вака. Чим Кејт не ’’бројка’’, автоматски ни Сан не може да биде ’’бројка’’, иако и тие беа допрени од ЏејЏеј, само машките се ’’бројки’’. Се повеке си мислам дека нема добра страна во ова, има лоша и полоша. Малото дете е тоа што го викаме ние третата група, балансот, судијата, итн. Дали Џејкоб на некој начин живее во Хјуго? И дали Флок ке го натера Сојер да ги убие другите а со тоа и Хјуго а со тоа и Џејкоб? Дека он сам нема дозвола дека така му рече детето, you cant kill him за Сојер. Како и да е, јас чекам да видам некоја сила на Ричард, the white smoke monster :) дека ептен плачко испадна

Па и нели му рече Флок на Сојер дека сигурно некогаш го сретнал Џејкоб во животот, сигурно кога бил повреден и ранлив и мизерен и дека го натерал да носи одлуки на кои тогаш Сојер мислел дека тој ги носи а всушност Џејкоб ги правел (да де знам, не баш така ама нешто во таа смисла), нели сега Сојер е во иста состојба? Ја загубе таа жутата, тажен е преку таквото му е од островот, и тоа му е шанса за Флок да манипулира со него, а и плус го допре :vozbud:

Значи може толку да грешам што...
Не е причината дека е женско. Ти текнува на Мек(Алдо) кога за Џин рече дека незнаат дали е он на листата, значи не се знае дали е Џин или Сун, затоа што им го имаше презимето само.

А тие што веќе загинаа на островот,а се живи во оној парарелен/алтернативен свет надвор од островот???

Изгледа се враќаат во минатото. Пред да се случат сите настани поврзани со островот.
И се уште не сум сигурен дека Џејкоб е баш добриот и овој другиот лошиот, се уште немаме дознаено зошто е толку важен островот за Џејкоб да им ги уништува животите на луѓето осудувајќи ги на „живот“ на островот за да го „чуваат“.
И зошто претпоставките ги пишувате како спојлери? Спојлер е ако си видел и пишуваш што се случило.

Островот е потопен пред да пристигнат воопшто на островот, значи никогаш не пристигнале и затоа се живи. Незнам како ќе биде потопен островот, но сигурно ќе биде потопен во 1970 и некоја...

И зошто претпоставките ги пишувате како спојлери? Спојлер е ако си видел и пишуваш што се случило.

Да, освен ако е претпоставката поради нешто што се случило во епизодата, нема потреба за спојлер. Ајде, уште некој саат спојлери после, кој ја нема гледано епизодата нека не ја отвора темава.

А за доброто/лошото, Lock уште во прва сезона со таблата кажуваше: две страни, една светла (добра), една темна (лоша). Ја видовте и вагата и кој камен Флок го врли во морето, и каде претежна вагата, нели? Кога рече дека е „внатрешна шега“, значи меѓу него и Џејкоб. Со тоа го означуваше триумфот.

Па... ОК епизода. :)

Инаку јас мислам дека бројки се само бројки. Реден број на кандидатите пошто пред секој кандидат имаше број.

Мислам и дека детето кое беше во шумата е Jacob. :)

Почнавме да добиваме одговори, почна да се губи мистеријата на серијата и не се толку интересни епизодите. :toe:

Ги нема Кејт и Џек во епизода...и тогаш епизодата е добра! :)

Сериозно, од главни ликови, нив ги направија во најдосадни за гледање.
Инаку, можда има некоја финта со зборовите на Sawyer, кога му кажа на Locke: I don't care if you're dead, time-traveling or Ghost of Christmas Past.

Можеби сите три важат за ликовите како Jacob и драгиот наш Смоуки aka Locke. Некад дошле на островот, умреле, но заглавени се некаде измеѓу и им е дадена втора шанса, со задачи. Значи на некој начин се и духови, а тоа со "патување низ времето", можеби се алудира на Ричард фората, дека не стареат со тек на време. Истото беше и со Џејкоб нели, а ваљда и со третиов.

Или пак, едниот е мртов (Џејкоб), другиот е патувач низ времето (Ричард), а третиот е некој вид на дух, кој смее на напаѓа/убива само кога му е наредено (како кога Бен го повика) или кога му ја загрозуваат територијата (многуте убиства во џунглата).
Како и да е, мислам дека има тројца "главни" во целава приказна, заедно со Locke и Џејкоб, па баш третиот ќе биде најголемото изненадување. И не е чудно да е Ричард, само овие да не знаеле. :)

:vozbud::vozbud: Не знам зошто многу луѓе се разочаруваат од последниве епизоди. Од оваа па и предходната. Мене моментално ова што го гледам е можеби најдоброто нешто на ТВ ever...Од моментот со белиот камен во вода, погребот на Лок, Лок во вистинскиот свет,бројките на ѕидот , лок vs ричард. Се беше феноменално...А имаше и ваквли слични моменти и во предходната епизода...

Не знам... Изгледа сите се обидуваме да ја решиме предвреме мистеријата и забораваме да уживаме во оваа amazing драма/мистерија...

Инаку мислам дека конечно почнуваат да се разоткриваат некои интерсни и озбилни работи. Детето беше најјак момент. Дали мислеше за Cant Kill Соер или Cant kill Џејкоб? Можеби Џејкоб е уште жив/или нешто слично? Ете кога почнувам да мислам за овие работи...се разочарувам од епизодава пошто ништо конкретно не беше откриено... ама со тек на време.....:smir::smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom