LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288
Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
^ Чекај бе јас се зезам што се зезам... Ама ако ми речиш дека очекуваше научен крај... ќе ми го направиш денот. Знам дека можеше подобро да ја завршат. Ама не заебавај ти сега. Свесен си кои теории се вртеа кога прв пат се појавија Џејкоб и брат му. Дека можеби е некоја форма на приказната за Каин и брат му... Свесен си дека уште од почетокот серијата имаше религиозен пристап... Добро против Зло... Верба (Вербата на Лок против Науката на Џек)... Можеби да..Фали уште Исус и поп со кандило....Можеби некој имал и таква теорија...

Мууу... Ама ако и ти зарикаш како магаре? Можит... Пошто кај мене маркетинг трикот успеа а и кај тебе.Двајцата ја излгедавме... Ама јас си го добив тоа што го очекував. А ти? Ем Крава ем Магаре. Тебе ептен те зафркнаа, така? Ти мора да се осеќаш ептен шит...

И еф едно вакво :smir: за секој случај...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Добро, да почне нова серија wannabe Лост, со неверојатни мистерии, што ќе те држи прикован за компјутер саат време неделно, а одговорните да кажат дека нема да се разјаснат сите мистерии до крајот, ќе ја гледаш?
Ако кажат дека ќе разјаснат барем неколку ќе гледам. Под услов да не е серијата на овие двајца измамници.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ако кажат дека ќе разјаснат барем неколку ќе гледам. Под услов да не е серијата на овие двајца измамници.
Па разјаснија неколку. Ги разјаснија Адам и Ева и поларните мечки што беа едни од најголемите мистерии (за мене барем).

Филмот што е со Шерон Стоун и Мајкл Даглас, знаете на кој мислам, доживеа неверојатна популарност и се смета за ремек дело. А на крај не кажаа дали Шерон Стоун била убица или не. Па никој не рекол дека не чини. Ццц се сакате нацртано бе еј.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
За инает... :) :) :smir:

Островот е точката помеѓу два или повеќе паралелни универзуми. Островот постои од кога постои светот. Островот е раскрсница помеѓу животот и смртта. Островот е ,едноставно, местото кое ја чува Светлината.

Светлина уствари и нема :pos2: . Светлината е она што се случува кога злото е затворено. Светлината е раѓање,живот,смрт. Светлината постои во секој човек. Светлината е надеж. Светлината е the Force од Стар Ворс. Светлината е прекуумерено протекување на животна сила од Земјата. :)

Тркалото придвижува механизам со кој се меша водата и чистата светилина. Тогаш се случуваат многу чудни и заебани работи.... Тркалото е идеа. Тркалото е пласибо ефект. Тркалото е дугме за телепортација и тајм травел.

Јас пак сум под силен в печаток дека МИБ=Смоуки.Сакаше да си оди дома исто како МИБ... :)

Статуата ја изградиле луѓето од Египет кој дошле по или Пред Џејкоб. Само што не дошле со авиони туку со кајчина/бродови. Светлината е живот, рагање. Таверет е божица на животот и раѓањето.

Луѓето во храмот се исто така луѓе повикани од Џејкоб да му помогнат во неговата мисија да го заштити островот/надворешниот свет/светлината од Миб/Смоуки. Некои од нив имаат некои посебни моќи/или не. Ама знам еден што ептен се курчеше и мислеше дека ако е Јапонец е многу јак. Па не ни сакаше да збори англиски. Педер... :) :) :)

Дарма е организација која е свесна за карактеристиките на островот. Организација со основач кој верува во равенката на Валенцети(или нешто слично) и се обидува да ги искористи специфичните карактеристики на островот да го спречат уништувањето на светот. МИБ/Смоуки беше голема закана. Така ни беше кажано. Дарма индиректно успеа во својата цел.

За тајм тревелот не знам што да ти кажам. Не сум физичар. Ама јебига. Серијава е за магичен остров со магична светлина каде луѓето магично заздравуваат и гледаат мртви луѓе. На островот има црно чудовиште кое личи на чад. Ако сега си запнал за тајм травелот, а не знам што уствари се тоа куп работи, тогаш си требало да ја прекинеш серијава уште во прва сезона кога Лок прооде. Its MAGIC! :) :)

И НА КРАЈ.АКО БЕШЕ УШТЕ ОД ПОЧЕТОК ЗА МИСТЕРИИТЕ ЗОШТО ИМАШЕ СЕРИЈАТА ФЛЕШБЕКС ЗА ЖИВОТОТ НА ИЗГУБЕНИТЕ А? :) :) :smir::smir:

Не ја покакаа. И додека пишува IOsonoINTERISTA ќе пишувам и јас.....:vozbud:
Да си жив и здрав! Да одговореа барем пола од одговориве кои ги даде ти :) Пошто нивното ќе беше меродавно, а ова е само теорија. Ама гледаш, кога сака да се потруди човек, може. Арно вика МАЦ. Доволно е да почнеа некоја теорија, ние како фанови сами ќе се закачевме на неа и ќе ја разработевме. Ќе им простевме и некој пропуст.

Енивеј, убаво ќе беше да е островот точка помеѓу два паралелни универзуми, сите на такви карти одевме. МиБ стана Смоуки на крајот, т.е. така сега ни викаат. Затоа се бунтоваме разбираш. Пошто да беше МиБ, Бен немаше да го пали и гасне на копче. Аутоматик беше Смоуки, експеримент на Дарма излезен од контрола, доволно е да слушнеш какви звуци прави и ќе ја видиш која им била идејата. Ама нека е и МиБ, не е проблем.

Флешбек од животите имаше за да ни ги објаснат нивните постапки, нивниот избор во дадени ситуации. Какви што беа на земјата така се однесуваа и таму, и така беа манипулирани од Бен кој имаше инфо за нив. Само Џек почна да се менува од man in science во man in faith.

^ Чекај бе јас се зезам што се зезам... Ама ако ми речиш дека очекуваше научен крај... ќе ми го направиш денот. Знам дека можеше подобро да ја завршат. Ама не заебавај ти сега. Свесен си кои теории се вртеа кога прв пат се појавија Џејкоб и брат му. Дека можеби е некоја форма на приказната за Каин и брат му... Свесен си дека уште од почетокот серијата имаше религиозен пристап... Добро против Зло... Верба (Вербата на Лок против Науката на Џек)... Можеби да..Фали уште Исус и поп со кандило....Можеби некој имал и таква теорија...

Мууу... Ама ако и ти зарикаш како магаре? Можит... Пошто кај мене маркетинг трикот успеа а и кај тебе.Двајцата ја излгедавме... Ама јас си го добив тоа што го очекував. А ти? Ем Крава ем Магаре. Тебе ептен те зафркнаа, така? Ти мора да се осеќаш ептен шит...

И еф едно вакво :smir: за секој случај...
Добро што спомна за религиозниот контра научниот крај. Имаше една психоанализа од еден психијатар, човекот кажа многу интересни работи. Не беше никаква критика, само согледување зошто некои работи испаднаа какви што испаднаа. Штета што никако не можам да го најдам видеото, ако налетам на тоа ќе го постирам.

--- надополнето ---

Па разјаснија неколку. Ги разјаснија Адам и Ева и поларните мечки што беа едни од најголемите мистерии (за мене барем).

Филмот што е со Шерон Стоун и Мајкл Даглас, знаете на кој мислам, доживеа неверојатна популарност и се смета за ремек дело. А на крај не кажаа дали Шерон Стоун била убица или не. Па никој не рекол дека не чини. Ццц се сакате нацртано бе еј.
Си даде автогол сега: На крајот лежат во кревет и камерата ја покажува Шерон Стоун со ножот за мраз и како се премислува да го кркне Мајкл Даглас во последен момент. Тоа е доволно нацртано. Можете да навредувате дека ние останатите сме глупави и сакаме да ни се нацрта се. Имам соодветна реплика и за тоа ама модератор сум, морам да ви попуштам. И Basic Instinct не требаше да заврши така. Требаше да излезе мртвиот татко на Мајкл Даглас и да им каже дека се двајцата мртви и да им ја отвори вратата кон светлината. Да ме убиеш ако има разлика меѓу тоа и ЛОСТ.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не се бунете бе. Вака статуата пример секад ќе е мистерија.
А да чекавме од двајцава, ќе имаше некоја епизода каде некој што првпат го глеаме ќе биде центричен, нешо ќе се борат ова она и он ќе си го сецне прстот, оп ете на крај Статуа со четири прста. Такво нешто безвезно ќе беше ко Адам и Ева, најлејм објаснување ЕВЕР!

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Си даде автогол сега: На крајот лежат во кревет и камерата ја покажува Шерон Стоун со ножот за мраз и како се премислува да го кркне Мајкл Даглас во последен момент. Тоа е доволно нацртано. Можете да навредувате дека ние останатите сме глупави и сакаме да ни се нацрта се. Имам соодветна реплика и за тоа ама модератор сум, морам да ви попуштам. И Basic Instinct не требаше да заврши така. Требаше да излезе мртвиот татко на Мајкл Даглас и да им каже дека се двајцата мртви и да им ја отвори вратата кон светлината. Да ме убиеш ако има разлика меѓу тоа и ЛОСТ.
Ех ама пред тоа докажаа дека таа црната е виновна. Така да сепак е можно Шерон Стоун да го чувала ножот под кревет за во случај на самоодбрана. :)

И леле аман кој рекол дека сте глупи или не знам што (ако ова се однесуваше за мене).

И Мац е у право, не постои начин да се објасни се а да бидеме задоволни. Ако објаснеа се никогаш немаше толку да се шпекулира на интернет. А сега има расправии меѓу оние на кои им се допаднал крајот и оние другите. Врти сучи, пак реклама за нив.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Ех ама пред тоа докажаа дека таа црната е виновна. Така да сепак е можно Шерон Стоун да го чувала ножот под кревет за во случај на самоодбрана. :)
Ај признај, а? :pipi:

Не докажаа ништо за црната, трилер ко трилер, некаде има пресврт и на крај СЕ РАЧИСТУВА МИСТЕРИЈАТА! Шерон Стоун држеше нож за мраз во самоодбрана од Мајкл Даглас а? :pos:

Аман веќе...

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
За инает... :) :) :smir:

Островот е ,едноставно, местото кое ја чува Светлината.

Светлина уствари и нема :pos2: . Светлината е она што се случува кога злото е затворено. Светлината е раѓање,живот,смрт. Светлината постои во секој човек. Светлината е надеж. Светлината е the Force од Стар Ворс. Светлината е прекуумерено протекување на животна сила од Земјата. :)

Јас пак сум под силен в печаток дека МИБ=Смоуки.Сакаше да си оди дома исто како МИБ... :)

На островот има црно чудовиште кое личи на чад. Ако сега си запнал за тајм травелот, а не знам што уствари се тоа куп работи, тогаш си требало да ја прекинеш серијава уште во прва сезона кога Лок прооде. Its MAGIC! :) :)

Не ја покакаа.
Ок бидејќи мислиш дека се си разбрал односно дека се ни објасниле, имам едно прашање до тебе.

Прво една исправка МИБ не е Смоуки (црниот дим) бидејќи МИБ беше убиен од Јејкоб (му го видовме распаднатото тело), а бидејќи го прекршија правилото на маќеата (да не се убиваат) од кај светлината излезе така да речам црната душа негова односно се ослободи злото. (тропам знам ама немаме релевантна потврда па никој неможе да ме негира со сигурност :baeh:)
Џејкоб чува светлина што не постои, а душата на МИБ (обземена од злото) сака да го напушти островот и да го ослободи злото кое не постои. :back:

Светлината си беше нели во тоа пештерчето кое што ако не си “обдарен“ не можеш да го најдеш односно неможеш да го видиш (се крие). Нашиве јунаци (а сигурно и д адерс) стопати пројдоа кај тие бамбусите пештерата ја немаше. Нема врска тоа не е ни битно. Што е БИТНОТО?

Кога Дезмонд го исклучи (прекинувачот) на светлината, обземеното тело на ЛОК од лошата душа на МИБ нели стана обично, односно почна да крвари и се. Во тие моменти и ЏЕК кој претходно се напи крстена водичка и стана спешл, исто така беше обичен. Ја нема светлината (која и онака не постои) да му дава спешл пауер.
Е сеа одкако ЏЕК (обичниот) го уби ЛОК (обичниот) како тоа му даде на ХУГО да се напие крстена водичка (а на Бен му течеа лиги :pos2:) и го направи спешл?
Заматената водичка си беше обична водичка додека не се вклучи (а тоа нели Џек отпосле го направи) прекинувачот на светлината.
Ако од водата (обична) од островот се стануваше спешл, сите ја пиеја па логично сите да беа спешл и никој на никого ништо немаше да може да ми направи.
Ако ми речеш битен беше допирот на Џејкоб, од пепелта се “материјализираше“ и го допре ЏЕК, на Џек зошто му беше “посебен“ допирот кога му беше исклучен изворот на сила????
Супермен е силен и може да лета, ама ако му обесиш криптонит на врат *** (цензура), ја нема силата а уште помалку може да лета .:smir:

ПС. Реков дека веќе нема да се замарам со ЛОСТ ама ме влечете за јазик. Што и да си филмаме што е што нема да бидеме во право бидејќи не гледавме „ЛОСТ“ туку некоја Ш-разредна срцепарателна сапуница. Тие работи што не мачат „не беа битни за одговарање“ (викаат преварантиве од продуценти).

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
се извинувам за прашањево ама едноставно морам... значи вака ЗАВРШИ ЛОСТ? ВО КОЛКУ СЕЗОНИ? 6? гледам споменувате некои манастири и статуи. кога се јавија , во 6 сезона? што се случи на крајот?
јас се изз за прашањава, серијата редовно ја гледав до 4 сезона и од кога го преместија островот и почнаа да прават некои глупости во 5 сезона прекинав да го гледам. кој е МиБ? и шо беше финтата со црната магла? и џејкоб?
се вратија овие дома или не?
се изз уште еднаш за прашањава!
позз

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Мислам очигледно е која беше намерата. Нафрлај еден куп мистерии, не е битно дали имаме некаков концепт и дали ќе ги објасниме, битно да собереме гледачи.

И не ми е јасно како некој може да биде задоволен од крајот до ниво на фасцинација. Еден ваков "... and they all went to heaven together." крај беше толку лејм и некреативен, што е дури навреда за интелегенција.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ај признај, а? :pipi:

Не докажаа ништо за црната, трилер ко трилер, некаде има пресврт и на крај СЕ РАЧИСТУВА МИСТЕРИЈАТА! Шерон Стоун држеше нож за мраз во самоодбрана од Мајкл Даглас а? :pos:

Аман веќе...
Нц. Мене ми е многу поинтересно да незнам дали црната или Шерон Стоун е убица. И сепак има шанси (иако минијатурни), таа црната да е убицата. (И добро, знам дека се филмам, ама вака ми е поинтересно) Затоа најверојатно и ми се допадна крајот на Лост, пошто кога рекоа дека белите мечки се таму за експерименти, за мене тоа беше разочарувачки. Истото би било и за статуата и за бројките. Основното правило на маѓионичарите е да не кажуваат како ги прават илузиите, затоа што после тие не се интересни. Значи сакам и сакав да ги објаснат мистериите али свесна сум дека најверојатно тогаш ќе бев незадоволна.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
се извинувам за прашањево ама едноставно морам... значи вака ЗАВРШИ ЛОСТ? ВО КОЛКУ СЕЗОНИ? 6? гледам споменувате некои манастири и статуи. кога се јавија , во 6 сезона? што се случи на крајот?
јас се изз за прашањава, серијата редовно ја гледав до 4 сезона и од кога го преместија островот и почнаа да прават некои глупости во 5 сезона прекинав да го гледам. кој е МиБ? и шо беше финтата со црната магла? и џејкоб?
се вратија овие дома или не?
се изз уште еднаш за прашањава!
позз
Сите се мртви. Кој среќно, кој несреќно. И то...

--- надополнето ---

Нц. Мене ми е многу поинтересно да незнам дали црната или Шерон Стоун е убица. И сепак има шанси (иако минијатурни), таа црната да е убицата. (И добро, знам дека се филмам, ама вака ми е поинтересно) Затоа најверојатно и ми се допадна крајот на Лост, пошто кога рекоа дека белите мечки се таму за експерименти, за мене тоа беше разочарувачки. Истото би било и за статуата и за бројките. Основното правило на маѓионичарите е да не кажуваат како ги прават илузиите, затоа што после тие не се интересни. Значи сакам и сакав да ги објаснат мистериите али свесна сум дека најверојатно тогаш ќе бев незадоволна.
Срцеееееееееееееееееееееее :) Нема ни 0.000001% теорија црната да е убиец, помири се :pos: Се е јасно. Ем втор дел излезе :pos:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Најмногу ми е криво шо не разбрав шо се случи со коњот на Кејт:tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom