LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Најмногу ми е криво шо не разбрав шо се случи со коњот на Кејт:tv:
Леле за ова не се имав сетено.. Мораше ли да потсетиш сеа ќе ме копка.. Има халуцинирано Кејт 99% или пак којнов е Џејкоб :Р.

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Ок бидејќи мислиш дека се си разбрал односно дека се ни објасниле, имам едно прашање до тебе.

Прво една исправка МИБ не е Смоуки (црниот дим) бидејќи МИБ беше убиен од Јејкоб (му го видовме распаднатото тело), а бидејќи го прекршија правилото на маќеата (да не се убиваат) од кај светлината излезе така да речам црната душа негова односно се ослободи злото. (тропам знам ама немаме релевантна потврда па никој неможе да ме негира со сигурност :baeh:)

Џејкоб чува светлина што не постои, а душата на МИБ (обземена од злото) сака да го напушти островот и да го ослободи злото кое не постои. :back:

Светлината си беше нели во тоа пештерчето кое што ако не си “обдарен“ не можеш да го најдеш односно неможеш да го видиш (се крие). Нашиве јунаци (а сигурно и д адерс) стопати пројдоа кај тие бамбусите пештерата ја немаше. Нема врска тоа не е ни битно. Што е БИТНОТО?

Кога Дезмонд го исклучи (прекинувачот) на светлината, обземеното тело на ЛОК од лошата душа на МИБ нели стана обично, односно почна да крвари и се. Во тие моменти и ЏЕК кој претходно се напи крстена водичка и стана спешл, исто така беше обичен. Ја нема светлината (која и онака не постои) да му дава спешл пауер.
Е сеа одкако ЏЕК (обичниот) го уби ЛОК (обичниот) како тоа му даде на ХУГО да се напие крстена водичка (а на Бен му течеа лиги :pos2:) и го направи спешл?
Заматената водичка си беше обична водичка додека не се вклучи (а тоа нели Џек отпосле го направи) прекинувачот на светлината.
Ако од водата (обична) од островот се стануваше спешл, сите ја пиеја па логично сите да беа спешл и никој на никого ништо немаше да може да ми направи.

Ако ми речеш битен беше допирот на Џејкоб, од пепелта се “материјализираше“ и го допре ЏЕК, на Џек зошто му беше “посебен“ допирот кога му беше исклучен изворот на сила????
Супермен е силен и може да лета, ама ако му обесиш криптонит на врат *** (цензура), ја нема силата а уште помалку може да лета .:smir:

ПС. Реков дека веќе нема да се замарам со ЛОСТ ама ме влечете за јазик. Што и да си филмаме што е што нема да бидеме во право бидејќи не гледавме „ЛОСТ“ туку некоја Ш-разредна срцепарателна сапуница. Тие работи што не мачат „не беа битни за одговарање“ (викаат преварантиве од продуценти).
Прво си реков дел по дел ќе болдирам делови и ќе одговарам ама испадна многу работа и баталив.

Значи ти си имаш своја теорија за смоуки и тоа е одлично. Секој со своите размислувања.

Е сега ова е лошото во вакви серии а посебно со ваков крај. За некој да ти одговори на твоите следни прашања точно или барем со одредена точност и веродостојност треба да има детално знаење за тоа како се станува кандидат и како се наследува улогата на чувар, така? Јас тресам сега ама нешто што ми падна на памет е дека можеби чуварот на “Островот“ и нема некоја поврзаност со светлината. Паќ ќе речам дека шпекулирам.

Или дека одкако Џек умре а останатите заминаа Островот сам избра свој чувар.. Овие се до некаде прифатливи размислувања. :)

Тоа што пиеа сите од водата мислам нема врска. Не беше цела вода на островот водата која течеше во пештерата со светлината. Таа вода доаѓаше од островот и се вливаше во тоа дупчето со тапата. :)

Ова би му дошло како да сакаш да се, како да речам... Полиеш со вода која ја бацаш во правец на дување на ветер на некој ураган. Никогаш нема да се полиеш... За ова имав друга метафора ама ај... :) :)

А ако не сакаш да се замараш со Лост темава баш не е најприкладно место за врткање.... :smir::smir:

--- надополнето ---

Леле за ова не се имав сетено.. Мораше ли да потсетиш сеа ќе ме копка.. Има халуцинирано Кејт 99% или пак којнов е Џејкоб :Р.
Ист ваков коњ мислам имаше Микаил , батката од Пламенот... Пиратот :)

--- надополнето ---

Да си жив и здрав! Да одговореа барем пола од одговориве кои ги даде ти :) Пошто нивното ќе беше меродавно, а ова е само теорија. Ама гледаш, кога сака да се потруди човек, може. Арно вика МАЦ. Доволно е да почнеа некоја теорија, ние како фанови сами ќе се закачевме на неа и ќе ја разработевме. Ќе им простевме и некој пропуст.

Енивеј, убаво ќе беше да е островот точка помеѓу два паралелни универзуми, сите на такви карти одевме. МиБ стана Смоуки на крајот, т.е. така сега ни викаат. Затоа се бунтоваме разбираш. Пошто да беше МиБ, Бен немаше да го пали и гасне на копче. Аутоматик беше Смоуки, експеримент на Дарма излезен од контрола, доволно е да слушнеш какви звуци прави и ќе ја видиш која им била идејата. Ама нека е и МиБ, не е проблем.

Добро што спомна за религиозниот контра научниот крај. Имаше една психоанализа од еден психијатар, човекот кажа многу интересни работи. Не беше никаква критика, само согледување зошто некои работи испаднаа какви што испаднаа. Штета што никако не можам да го најдам видеото, ако налетам на тоа ќе го постирам.
Здравје да имаш. Да дајт господ да следната ваква серија тебе да ти се погоди, а мене не па малку да ги смениме страниве :) :) .

А дали ви текнува на Cerberus? Cerberus Vents? Defence System? А? Кога се деси тоа локдаун-от со мапата на вратата? ФАКТ! Гуд Тајмс!

Јас вивидно се сеќавам на тоа време како мислев дека кога ќе го откријат што е смоуки прво тоа чадот ќе го изгуби па уствари внатре ќе биде нешто налик на внатрешноста на часовник. Ептен стимпунк варијанта замислував.

Арно Ама.... 6 години покасно.... БУМ! Ништо од тоа. Ама ако..Заслужувам! (како онаа рекламата за пијано возење)

Шала на страна. Добро беше бе. Не беше лошо. Нема потреба да се повторувам дека ми се допадна крајот. Можеше да биде подобар ама можеше и полош.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Експлицитни секс сцени меѓу Кејт и коњот очекувајте во ДВД изданието во август.

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
^ Не беее... Ја би го купил ако има додатни сцени од Кејт во црнион фустан од последнава епизода. Ма и без него... Барем една добра работа имаше во АЛТ-от за луѓето на кој ич не им се допадна,не?

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Не ми се верува Кејт да халуцинирала бидејќи потоа заедно со Соер го видоа коњот, или и двајцата халуцинирале? :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Teoрија: Нормално на Black Rock да се пренесувале коњови, меѓудругото и робови како што беше Ричард и се што можело да се продаде преку океанот. Убавиот црн коњ бил за пазар. Бродот се сруши. Коњот умре. :O Него, знаете кој може да завзима облик на мртвите. MiB. Remember Christian? Очигледно коњовите имаат сентиментална вредност за Ката. Како што имаше Christian за Џек.

Нема врска, тресам зелени. Но не е на одмет малку имагинација околу вакви небитни ствари.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
ПЗдравје да имаш. Да дајт господ да следната ваква серија тебе да ти се погоди, а мене не па малку да ги смениме страниве :) :) .
Ми се погоди серијата тоа го пишав не знам колку пати. Крајот не ми се погоди затоа сум увреѓен и изненаѓен :pos:

Не ми се верува Кејт да халуцинирала бидејќи потоа заедно со Соер го видоа коњот, или и двајцата халуцинирале? :)
Многу трева има на островот а таму беа 6 години... кога ќе размислиш подобро, тревата е крива за се :pos:

--- надополнето ---

ЈБТ, по логиката на овие двајца пацери, секој, ама баш секој филм, може да заврши со истата сцена на крајот: Знаете што... сите беа мртви... така да не е битно што се случуваше во филмот. Ај сега гитла дома, магариња едни!
Најдов еден истомисленик кој за жал се помачил да направи и видео за ова. Но има интересна идеја човекот, а плус и фино си образложува, лека полека... Идејата му е концептот на последната епизода да си останеше ист, само да вметнеа еден мал дел во него за да добие некакво значење:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
@ Крејзи Појол

Па, како што би рекол Јimmy Kimmel, ако очекувавте да ви се објаснат тон работи, очигледно не сте ја сфатиле поентата.
Појол, јас немам ништо лично против фановите од твој калибар, почитувам различно мислење, почитувам незадоволство од финалето и не доволно одговори, но тоа што ме влече накај шољјата се коментарите као најлоша серија ever, зажалив што ја гледав.. етц. Мислам, треба да дочекаш финале за да цементираш мислење дали ти се допаѓа серија? За кој кур сте гледале 6 години/6 сезони? Мода? Како што признавам дека имаше доста ствари неодговорено, треба да се признае и дека ЛОСТ беше една од сериите која секоја епизода нудеше доста солидна доза возбудливост, тензија и неочекување до следната епизода итн.

Факт.

А некреативните.. ако можат да се наречат постови од типот на solid, рака на срце, друже, не осудувам, секој со свои афинитети, ама имаш играчница подолу. Ctrl + V, Дневна доза хумор.. таму си играј, ако немаш или не си способен за нешто поконструктивно.
Ова болдираново, ти е за у wc. Па што чекаш ти Џими да рече дека не е задоволен од крајот? И да плука по серијата? Сакаш од работа да го избркат? Зборов ми е, Џими Кимел од кога памтам кога ги канеше ѕвездите на интервјуа, никогаш ама баш никогаш не ги праша нешто во врска со тоа кој со кого ке се сексат во серијата (освен ако не било кажано у некоја зафркнација) него секогаш и актерите и креаторите ги прашуваше за мистериите. Е сега Џими може да рече крајот владее...

И знам де тоа дека немаш ништо против мене и другите што мислиме дека лост не заеба на крајот :) таман работа да не мразиш за тоа :P, ама од друга страна јас имам малце против за фанови да не речам како тебе, кои да земеме низ темата нема ни една реченица да му најдеме каде што дал некое мислење или што знам јас, за љубовниот триаголник (Џек, Кејт и Сојер) и дека едвај ја чекал следната епизода да види дали Кејт ке му каже на Џек дека се сексаше со Сојер дека и беше греота... Или дали е правилно што Сојер сака да го убие вистинскиот Сојер... Или пак дали Бун ке го биде моден креатор...

Прва работа која ми паѓа на памет кога некој ке ми спмне ЛОСТ е островот, смоуки, дарма, статуата. А и кај тебе е исто. Ти кажува ова нешто? И од тој ЛОСТ на крај ...леле крајот...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Да не го праел Stephen Hawking видеово, :tv:

Убаво образложил.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
И ме мрзи да ве цитирам на другите постови...

Сите тие кои пишаа дека сценаристите никогаш не рекле дека се ке објаснат... е вие не сте фанови на ЛОСТ :icon_lol: :icon_lol: , верувајте ми и јас можам да измислам добра бриказна, ке смислам уште покул мистерии од типот на: снегот еден ден ке го напрам црвен, другиот ден син, третиот ден ке нема снег него ке паднат локуми... после ке направам еден човек кога и да помисли нешто тоа да се направи, ке направам едно чупе која кога ке се налути локумите што паѓаат ке престанат и онака ке лебдаат... И на крај, ке земам некој наратор (Морган Фримен, дека и група му напраиле на ФБ) и ке рече после 100000 кога сите умреа, и се најдоа во другиот живот...

Really? Ама вистина задоволни сте?

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
И ме мрзи да ве цитирам на другите постови...

Сите тие кои пишаа дека сценаристите никогаш не рекле дека се ке објаснат... е вие не сте фанови на ЛОСТ :icon_lol: :icon_lol: , верувајте ми и јас можам да измислам добра бриказна, ке смислам уште покул мистерии од типот на: снегот еден ден ке го напрам црвен, другиот ден син, третиот ден ке нема снег него ке паднат локуми... после ке направам еден човек кога и да помисли нешто тоа да се направи, ке направам едно чупе која кога ке се налути локумите што паѓаат ке престанат и онака ке лебдаат... И на крај, ке земам некој наратор (Морган Фримен, дека и група му напраиле на ФБ) и ке рече после 100000 кога сите умреа, и се најдоа во другиот живот...

Really? Ама вистина задоволни сте?
Без крај нема добра приказна.

Секој можи да измислува несврзани глупости, а умешност би било истите да се спојат во кохерентна приказна.

Сеа знам дека некогаш тешко е да се признај дека не си во право, особено кога 6 години си бил фан и другарите ти викале „шо ги гледаш тие срања бе?!“. Е сега нормално тешко е да се признај дека се згреши.

Факт е дека ЛОСТ беше 6 сезони исполнати со НЕСВРЗАНИ рандом дешафки. Е сега ако за некој траскање случајни работи без замисла е врв на филмската уметност, во ред чао пријатно секој со ретардацијата.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ај за мистериите што останаа нерешни, останаа. Ама серијава има толку многу дупки во сценариото што е смешно дури и да земе некој да дава било каква сериозна критика. Ја до сега не сум видел филм или серија со толку утнато и неповрзано сценарио. Сега одкако ја изгледав серијава си правам ретроспектива и сваќам дека сценаристиве 6 години биле на трипови, па сега откако малку престанаа халуцинациите и флешовите као да се подуплашија и си рекоа дај ќе играме на сигурно пошто сите паѓаат на романтика и жалопојки, инаку низок и ефтин удар би додал јас. Секој со малку повеќе фантазија и имагинација можеше да направи сценарио еднакво на ова, па и подобро. Тоа докажува дека Линделоф, Кјуз и останатите кои што учествуваа во креирањето на Лост не заслужуваат да работат понатаму на сериозен проект, затоа што уништија серија со голем потенцијал преку својот аматеризам. Поентата ми е кога имаш муда да започнеш доволно луда приказна како онаа на Лост, имај муда и да ја завршиш како што треба.

Член од
21 јули 2007
Мислења
122
Поени од реакции
2
да ве прашам оние 14 минути што ќе излезет на двд то.
Ќе ги имат на интернет за спуштање ?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.455
Срање, џабе потрошено време, излезе со бетар крај од 24, Prison, Heroes...

То е то, Шехерезада имаше подобар крај и се на се поинтересна беше од оваа не поврзана глупост.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Срање, џабе потрошено време, излезе со бетар крај од 24, Prison, Heroes...

То е то, Шехерезада имаше подобар крај и се на се поинтересна беше од оваа не поврзана глупост.
Викаш излезе со полош крај од Prison Break? Не очекував дека Лост ќе заврши со подобар крај од Prison Break зашо тој заврши најдобро што можеше.
Можеби очекувавме премногу после добрите пред последни епизоди али не излезе така како што сакавме па се разочаравме. Ама уште еднаш ќе кажам, незнам шо кур бараја да покажвет статуи, коњи и слично срање? Без тие мистерии крајот ќе беше одличен.
@marijan4o
За какви 14 минути станува збор?

Kajgana Shop

На врв Bottom