Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
Дали само ја го приметувам некако ефектов,луѓево(а и околината) светкаат ко во некој нискобуџетен филм со самовили на телма што го давале?
Тоа е тоа HallmarkTV чувство, на кое се жалеа многумина, при 48fps проекциите.
Поради висока резолуција се губи оној синематски филинг.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
HFR е измислен за блокбастери (брзи сцени и ефекти) но делува глупаво кога има спори сцени со дијалог, тогаш изгледа како евтин филм. Мене како технологија ми се допаѓа.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.206
Поени од реакции
25.394
Само што се враќам од кино! :D
Јак е, мислам предобар е за тоа што го прикажаа, али дека ја немам читано книгата очекував повеќе! :)
НЕ ОТВАРАЈ, АКО ГО НЕМАШ ГЛЕДАНО ФИЛМОТ!
Ко прво мислев дека ќе има јака битка и во Морија, али ништо од тоа. Филмот прејако отвара, го убиваат Смауг, најдобриот момент од филмот следи после тоа каде Лејди Галадриел, Елронд и Саруман се тепаат против Саурон и деветте крала што го имале прстенот. Онака си викаш леле човече ова ако е почетокот, што следува? Е баш овој момент они го засеруваат. Почнува битката на петте армии, каде што не ми беше јасно која е петтата армија (ваљда гоблините, ако се они, многу малце ги покажуваат), ако филмот трае 2 ипол саати, битката сигурно е негде 1 саат и низ цел тој еден саат нивото на квалитет стагнира. Значи нема ups and downs. Мислам дека подобро ќе беше да ја скратат биткава и да напрват уште една при крај во Морија. Втора работа не умираат сите џуџиња, иако мислев дека сите ќе умрат. Трето за време на битката многу малце screen time добиваат останатите 8 џуџиња, повеќе се на удар ставени Кили, Фили, Двалин и Торин. Исто така малце минути имаат Леголас и Гандалф. Добар момент на крај ќе беше да убацат сцена каде што Саурон и Саруман го прават пактот да бидат заедно, али ништо од тоа.
Се на се како што кажав, добар филм за тоа што го покажаа, али мислам дека можеле повеќе.
Како трилогии сепак ЛОТР > Хобит.

M

Mario Gómez

Гостин
Моментот е кога на Леголас ќе му прекине читот infinite ammo aka Rambo и ќе му снема стрели. :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.868
најјак момент беше кога на гандалф тој никаквиот му вика
hey you, the guy with the pointy hat:pos:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
И јас исто како членот погоре сум разочаран заради тоа што немаше битка во Морија. Исто така сакав да има и битки кај Хелмс Дип и Минас Тирит. Се согласувам дека Леголас немаше доволно скрин тајм. И не само тоа, туку мислам и дека требаше главен лик да го направат во филмот.

Kajgana Shop

На врв Bottom