Локални избори 2025: Кандидати за Град Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Иден градоначалник на Скопје?

• Башким Бакиу (Коалиција ВЛЕН)

Гласови: 0 0,0%
  • Сашо Маневски (група избирачи)

• Зоран Јованоски (Единствена Македонија)

• Владимир Куновски (Работничка партија)

• Александар Тортевски (Твоја партија)

• Вкупно гласачи
    171
Ма какви потенцијални кандидати. Тие служат за да се пребројат гласови. Се знае кој ќе победи на овие избори и освен во една-две општини не гледам никаква промена на актуелното раководство.
Ми збориш ништо не сработиле и немале контакти со потенцијални инвеститори, а вмро четири години раководат со 90% од општините во МКД. Резултатот ете го, Приштина и Тирана станаа метрополи за Скопје. Нашите идат на шопинг во Приштина а ти тука ми збориш Данела немала врска со вмро и станала градоначалник заради калето. Пресмешно. Како божем да беше пред 50 години и да немаше интернет па да збориш вакви работи.
Еве те прашав и претходно, дали сметаш дека Скопје е подобро од пред 4 години?
Тоа е главното прашање и предмет на дискусија за претстојните избори...не колку контакти имале вмро а колку немале левица.

smetam deka danela nema vrska so vmro a deka skopje edino so vmro ke ide napred. smetam deka koce napravi najveke za skopje ovie 30 godini i deka osven vmro site opcii se pogubni.

Ова се факти.Фабриките ќе им се затворат бидејќи немаат ниту домашни ниту ќе имаат странски купувачи.Ако поминат како Јапонија во 90-тите ќе биде огромен успех.Во следната деценија исто ќе имаат и голема конкуренција од Индија каде што почнаа да се преселуваат фабриките уште пред неколку години
Не е проблемот кај нив со населението. Тие "факти" не држат вода, пошто нивната конкурентност лежи во усовршената логистика и мрежна поврзаност која ги прави од финансиски аспект доста конкурентни. Индија нема ресурс да ја достигне таа логистика ко нив во наредните 30-40 години. Не знам од кој ракав ги вадиш овие факти. Кинезите се сеуште пожелни како р'мбачи.

Мислев на освоени гласови, тоа е најбитното за една партија а околу кандитатурата играат доста претпазливо затоа не извадија секаде кандидати
Па директно се поврзани тие работи. Нема кандидат-нема гласови.
Пред 4 години во многу повеќе градови извадија кандидати, што значи членството се изгубило.

Па директно се поврзани тие работи. Нема кандидат-нема гласови.
Пред 4 години во многу повеќе градови извадија кандидати, што значи членството се изгубило.
На минатите локални имале 8 а сега имаат преку 20 кандидати
Толку ли ви е тешко реален муабет да направите не можам да разберам

Гледам, се чудам и не можам да верувам дека уште има проста комуњари и багра која што излегува да гласа и со цел памет заокружува сдс. Па уште и по фејзбуци објавуваат и глумат патриотишта, а не само што продадоа се што можеше да се продаде туку и ебаа матер на младинава. Ваков канцер и проста раја не верувам дека има некаде надвор од Северна. Да Бог да им се последни избори на кои настапуваат како партија.

smetam deka danela nema vrska so vmro a deka skopje edino so vmro ke ide napred. smetam deka koce napravi najveke za skopje ovie 30 godini i deka osven vmro site opcii se pogubni.
Zosto mislis deka Amar e pogubna opcija za skopje? Si mu ja videl programata? Ili deka cenzuriran e pa kur te boli, go nema po televiziite..

Zosto mislis deka Amar e pogubna opcija za skopje? Si mu ja videl programata? Ili deka cenzuriran e pa kur te boli, go nema po televiziite..
Затоа што нема ден работно искуство. Од 21-22 е советник а потоа пратеник. Претходно ПР во Левица.

Затоа што нема ден работно искуство. Од 21-22 е советник а потоа пратеник. Претходно ПР во Левица.
PA ete bil sovetnik, znae kako funkcionira sve toa, a Orce sto mislis sto bese pred da stane kradonacalnik na Kisela voda? Komunalec?

PA ete bil sovetnik, znae kako funkcionira sve toa, a Orce sto mislis sto bese pred da stane kradonacalnik na Kisela voda? Komunalec?
Има работено на добра позиција, ама не сум баш сигурен колку има одено на работа. Баш би сакал да знам дали неговите сопартијци ќе откријат на која позиција има работено претходно и какви квалификации имал за да влезе на истата :D

Има работено на добра позиција, ама не сум баш сигурен колку има одено на работа. Баш би сакал да знам дали неговите сопартијци ќе откријат на која позиција има работено претходно и какви квалификации имал за да влезе на истата :D
Орце? Од приватен сектор доаѓа колку што знам јас, зборам пред да биде градоначалник на Кисела Вода.

Ne mi e jasno kako funkcionira toa so gradonacalnik na Skopje. Ako site naselbi si imaat poseben gradonacalnik, na so e nadlezen gradonacalnikot na grad Skopje?

Oddeleni povrsini se pod grad Skopje a drugiot del pod opstinata ili kako?

Znaci bez iskustvo stanal kradonacalnik..
Не замарај жити бога, до вчера членска од ВМРО имаше и они те вработија, земал за Левица дрви кур. Орце за Амар е Џон Кенеди.

Не замарај жити бога, до вчера членска од ВМРО имаше и они те вработија, земал за Левица дрви кур. Орце за Амар е Џон Кенеди.
pa najdobri se levica, ne se apaši, za niv glasam uste koga dobija mandat samo apasiev i krmov.. znaci unazad 7 god gi glasam..

Орце? Од приватен сектор доаѓа колку што знам јас, зборам пред да биде градоначалник на Кисела Вода.
Приватна е, ама исто ко државна :D
Според неговото образование, допирна точка нема со работното место на кое бил примен. Нема да навлегувам, партиски е примен на тоа место пред да си зсмине целосно во политика. Земај плата, клати врата. Како и сите други политичари на високи позиции. Сите земаат плати од одредени фирми, каде што им тече стаж.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom