Локални избори 2025: Кандидати за Град Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Иден градоначалник на Скопје?

• Башким Бакиу (Коалиција ВЛЕН)

Гласови: 0 0,0%
  • Сашо Маневски (група избирачи)

• Зоран Јованоски (Единствена Македонија)

• Владимир Куновски (Работничка партија)

• Александар Тортевски (Твоја партија)

• Вкупно гласачи
    170
кога се гради кружен не се затвара ништо. Земаат шестар праат круг и го формираат текот. Ако треба да се прошири тоа го праат претходно.

Иначе кружните ствараат многу прекини кога од едната страна знаат да идат многу возила. Така да не знам колку е паметно да се градат насекаде. Не се некое револуционерно решение. Освен ако не се стави сигнализација на нив која при гужви би го регулирала сообраќајот како семафор.
Нема да ги затвори, ама раскопините дополнително ќе го парализираат сообраќајот во тој дел од градот. Дали си поминал некогаш по Водњанска од кај Кочо Рацин до Дел Фуфо во петок во периодот од 2 до 5 часот?

Левица баш има регресија.
На пример, во изборните единици каде има најмногу гласови нема кандидат, советниците не ги кандидира одново.
Членството им се ситни.
Не се вика тоа регресија. Но имаш шмекерско око морам да признаам.

Сметам дека негласачите се најголем адут на вмро и сдс, ама ти си знаеш
Ќе им ставам цвеќенце.
Не дозволувам ни да се злоупотреби моето гласачко право. Ама стварно нема за кого. Сѐ е веч виџено.

Абе не гласам јас за Левица, не се пали. Он и неговото семејство :facepalm: :D
Ниту сум дел од Левица ниту па некого терам да гласа за Левица.
Ама Левица како партија нема потреба да биде тема на дискусија. Последните 30 години, сите одлуки, сите настани, секој пораз им се препишува на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. После заминувањето на Груевски, ние сме само во надолна линија а Левица главен проблем стана во државата. Фер е да им се даде простор на некои нови зашто од овие веќе видовме колку им се можностите.
Јас лично и за Мицкоски имав некоја верба и мислев дека ќе испадне нешто, ама овој е жив папак. Каква екипа состави, какви се луѓе му се на високи позиции па јас да сум член на вмро, мене би ми било срам да гласам за партија со ваква постава.

a kade e tema na diskusija osven na forumov? vo koj medium? kade toa oni ss reklamiraat ili se viknati nesto da se diskutira so niv?

Сметам дека негласачите се најголем адут на вмро и сдс, ама ти си знаеш

Еххххх....напишаново од тебе е веќе позната „философија„ во стилот:
- ако не гласаш за македонска партија, шќиповите ќе победеле,
- ако не гласаш „за„, значи гласаш „против„,
- ако не гласаш „за нашите„, автоматски гласаш „за другите„,
- ако не гласаш воопшто, не ти било гајле за државата,
- ако не гласаш воопшто, друг (читај-избирачкиот одбор) ќе ти го злоупотребел гласачкото ливче,
и таќе натаќе...
Автоматски споено мислење:

a kade e tema na diskusija osven na forumov? vo koj medium? kade toa oni ss reklamiraat ili se viknati nesto da se diskutira so niv?

Главните/големите електронски медиуми во „нашата земјата„ ја „бојкотираат„ партија „Левица„, оти не им го изгласа начинот на финансирање на домашните медиуми од буџетот...или така некако беше причината за тој „бојкот„, па затоа ги нема нивните членови или кандидати на ТВ или на радијата.

Нема да ги затвори, ама раскопините дополнително ќе го парализираат сообраќајот во тој дел од градот. Дали си поминал некогаш по Водњанска од кај Кочо Рацин до Дел Фуфо во петок во периодот од 2 до 5 часот?
Нема магично решение кое се решава за 1 ден. Ќе ископаат, ќе потрпете гужва, и кога ќе се заврши продолжува животот.

Еххххх....напишаново од тебе е веќе позната „философија„ во стилот:
- ако не гласаш за македонска партија, шќиповите ќе победеле,
- ако не гласаш „за„, значи гласаш „против„,
- ако не гласаш „за нашите„, автоматски гласаш „за другите„,
- ако не гласаш воопшто, не ти било гајле за државата,
- ако не гласаш воопшто, друг (читај-избирачкиот одбор) ќе ти го злоупотребел гласачкото ливче,
и таќе натаќе...
Се ова е точно, не е филозофија, математика е.
Како планираш да се сменат Сдс Дпмне и Дуи ако не гласаш за некој друг?

Последно уредено:
Ама цела енергија да ја насочиш на Апасиев и Левица додека 30 години со двете партии го допираме дното како држава е знак на низок коефициент на интелигенција.
Не се спори тој факт. Проблемот е што со Лезбица и со нивниот наратив не се гледа никакво решение, ниту дале пример дека би биле поразлични од овие две.

Дури уште полошо кога трубат за Куба, Кина, Енвер Хоџа, сваќаш дека тука нешто не се совпаѓа со здравиот разум.

Не си ми јасна. Што Ванковска израелците дете лечење? Појма немам што ми збориш.
Како ова е релевантно во врска со Локални Избори, град со ѓубре, сообраќаен метеж, окупирани тротоари итн?
Скопје е претворено во дупка, а тука збориме за комунисти и фашисти, Израел и хамас. Остај го Димче, нека си брка работа.
Дискусијата треба да биде насочена према оние кои раководат со државата а не Левица и Димче. Сите знаеме дека ниту еден од нивните кандидати нема да победи, не знам зашто кога и да отворам тука за него се пишува.

цело време викате да не се труби за идеологија и комунизам додека левица не дојде на власт, но вие нон стоп трубите идеологија и комунизам. :kafence:

Мрдната работа е колку негативни работи се пишуваат за Левица, политичка партија која никогаш не била на власт ниту па некој од раководството има некое политичко минато.
Живеат во ѓубре, дишат најзагаден воздух, Скопје никогаш не бил погрд, а тука само за Левица се кења.
Мислам ок е, не ти се допаѓа нивната идеологија, лидер или раководство, твое си е. Никој не ти става пиштол на глава да гласаш за нив.
Ама цела енергија да ја насочиш на Апасиев и Левица додека 30 години со двете партии го допираме дното како држава е знак на низок коефициент на интелигенција.
Е па СДС се веќе вон конкуренција.

Не се спори тој факт. Проблемот е што со Лезбица и со нивниот наратив не се гледа никакво решение, ниту дале пример дека би биле поразлични од овие две.

Дури уште полошо кога трубат за Куба, Кина, Енвер Хоџа, сваќаш дека тука нешто не се совпаѓа со здравиот разум.
Изминатите 30 години не се најде соодветна замена за вмро и сдсм, иако од нив, буквално све видовме. Мислам дека секој со 2 грама памет му е јасно дека не е проблем до изборот на кандидати, нивните мани и доблести, туку едноставно преференцата на гласачите е друга.

Изминатите 30 години не се најде соодветна замена за вмро и сдсм, иако од нив, буквално све видовме. Мислам дека секој со 2 грама памет му е јасно дека не е проблем до изборот на кандидати, нивните мани и доблести, туку едноставно преференцата на гласачите е друга.
Тоа е во ред. Потребна е трета опција, ама со Димче не гледам ништо подобро.

Се ова е точно, не е филозофија, математика е.
Како планираш да се сменат Сдс Дпмне и Дуи ако не гласаш за некој друг?

Математиката, предизборната нели, не „мења„ ништо суштински, оти кој и да биде на власт во „нашата земјата„, мене лично ништо не ми значи, оти непрекидно гледам/е ликови кои фаќаат политичко-директорски позиции, ама „фаќаат и во чекмеџето„.

А оваа реченица: „Како планираш да се сменат Сдс Дпмне и Дуи ако не гласаш за некој друг?„, можам само да ја додам на мојата претходно напишана листа со „ако ова, ако она„.

Просто е; се-де-се-то, ве-ме-ре-то и шќипојте имаат свое гласачко тело кое им гарантира доаѓање на власт, така да наведените партии никој нема да ги замени со „трета опција„.

Ако се-де-се-то после овие глупости кои ги направи, добие повеќе од 50 000 гласачи, тогаш комотно може да се каже дека никој не ни е крив за оваа мизерија, ни се-де-се-то ни ве-ме-ре-о-то. Гасете го интернетот.

Математиката, предизборната нели, не „мења„ ништо суштински, оти кој и да биде на власт во „нашата земјата„, мене лично ништо не ми значи, оти непрекидно гледам/е ликови кои фаќаат политичко-директорски позиции, ама „фаќаат и во чекмеџето„.

А оваа реченица: „Како планираш да се сменат Сдс Дпмне и Дуи ако не гласаш за некој друг?„, можам само да ја додам на мојата претходно напишана листа со „ако ова, ако она„.

Просто е; се-де-се-то, ве-ме-ре-то и шќипојте имаат свое гласачко тело кое им гарантира доаѓање на власт, така да наведените партии никој нема да ги замени со „трета опција„.
Тогаш не се жали, не се замарај да пишуваш во тема Политика.

Ако се-де-се-то после овие глупости кои ги направи, добие повеќе од 50 000 гласачи, тогаш комотно може да се каже дека никој не ни е крив за оваа мизерија, ни се-де-се-то ни ве-ме-ре-о-то. Гасете го интернетот.
Ќе добијат многу повеќе од тоа. Вклучително и со Знам, ќе си ги имаат стандардните 200к гласа.

Тоа е во ред. Потребна е трета опција, ама со Димче не гледам ништо подобро.
Не може да има трета опција ако првите две опции ти се подобри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom