Локални избори 2025: Кандидати за Град Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Иден градоначалник на Скопје?

• Орце Ѓорѓиевски (коалиција Твоја Македонија: ВМРО ДПМНЕ, СПМ, ДПСМ, ДС, СНСМ, БНП, ДСР, ПОДЕМ и др.)

• Амар Мециновиќ (Левица)

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Zosto mislis deka Amar e pogubna opcija za skopje? Si mu ja videl programata? Ili deka cenzuriran e pa kur te boli, go nema po televiziite..

zatoa sto nema denar da dobie od centralna vlast bez koja skopje nemoze da funkcionira, eve gledas so danela kako ide. vidi kolkav budzet ima pristina a kolkav skopje i ke ti stanje jasno zosto vo sk MORA toj sto e na vlast da rakovodi so gradot.... ima uste miljarda drugi pricini ama ova e dovolno.

za mene licno on kopile sareno sto sekako treba da se besi, ostaj toa cenzuriran glupisti duri i predobro pominuva sto do sega ne zavrsil u kontenjer ama ete nebitno ova koncentriraj se na prviot paragraf.
Автоматски споено мислење:

Znaci bez iskustvo stanal kradonacalnik..

orce ima firma sto raboti u gradezna industrija so godini nanazad. ne deka e i on nesto briljanten ama za ovoj od levica e izmislen.... plus da, covekot ima raboteno kolku tolku i ima vodeno firma.

Каде и да го фрлате Амар он пак ќе си блеска оти е како дијамант фрлен во ѓубре кое и таму си блеска! Орце? Орце во ѓубрето не се ни препознава!

Јувенташко комуњарче, оди бе фрли се од некој мост и не замарај жити се. Ме заболе мене за Орце, веројатно ќе биде уште еден во низата кои се измочале врз градот, ама те молам не ми соли памет за тие ретардираните од Левица, особено нивниот лидер, машката Шеќеринска.

Течна мисла имал Амар хахахахаа, затоа се усра кога му влезе Ландов со клизачи кога го праша дали ќе си даде оставка како пратеник пошо нивниот лидер така збореше на претходните избори, демек овие што губеле од ВМРО/СДСМ им било сеедно ако изгубат пошо секако ќе лапале пратеничка плата. Мачка му го изеде јазикот тогаш, му се стврдна течната мисла.
Коњу, сите знаеме дека на 18 години имаш завршено второ одделение јер имаш IQ пониско од вмроец.

Не обесувај за неутрала. Иди гласај си за орце и дави се у говна уште 4 години.

• Хаха
Reactions: Syn
Гледам, се чудам и не можам да верувам дека уште има проста комуњари и багра која што излегува да гласа и со цел памет заокружува сдс. Па уште и по фејзбуци објавуваат и глумат патриотишта, а не само што продадоа се што можеше да се продаде туку и ебаа матер на младинава. Ваков канцер и проста раја не верувам дека има некаде надвор од Северна. Да Бог да им се последни избори на кои настапуваат како партија.
Не е така едноставно, има луѓе кои премногу лапале од партијата, премногу корист виделе, што од времето на Југославија, што од 90тите, што од Заеви. Цели фамилии вработени, земање пензии за бидување фејк борци во втора светска војна, добивање на станови во Центар, Карпош, вработување, дрпање тендери, профит од транзицијата и тн. Овие луѓе секогаш ќе гласаат за сдс, ама буквално секогаш, пиштол на глава да им ставиш и нема да гласаат за друга опција.

Така да во ниту еден случај сдс нема да отиде под 150 000 гласови (200 000 беа, ама 50 000 им откина ЗНАМ кои се сдс лајт) и јас никогаш не би ги потценал како партија. Го гледав Филипче прееска на телевизија, човекот нема грам срам, излегува зборува за политика како да е претседател на некоја света партија, а не на партијата која начисто во два наврати ја уништи државата. А луѓето забораваат, ќе се случи некоја политичка криза + поддршка од ЕУ и калето, ќе успеат да обедат проста маса како тогаш шаренокурците и оп ето ти ги на власт пак. Никогаш не би ги отпишал и потценувал нив.

Не е така едноставно, има луѓе кои премногу лапале од партијата, премногу корист виделе, што од времето на Југославија, што од 90тите, што од Заеви. Цели фамилии вработени, земање пензии за бидување фејк борци во втора светска војна, добивање на станови во Центар, Карпош, вработување, дрпање тендери, профит од транзицијата и тн. Овие луѓе секогаш ќе гласаат за сдс, ама буквално секогаш, пиштол на глава да им ставиш и нема да гласаат за друга опција.

Така да во ниту еден случај сдс нема да отиде под 150 000 гласови (200 000 беа, ама 50 000 им откина ЗНАМ кои се сдс лајт) и јас никогаш не би ги потценал како партија. Го гледав Филипче прееска на телевизија, човекот нема грам срам, излегува зборува за политика како да е претседател на некоја света партија, а не на партијата која начисто во два наврати ја уништи државата. А луѓето забораваат, ќе се случи некоја политичка криза + поддршка од ЕУ и калето, ќе успеат да обедат проста маса како тогаш шаренокурците и оп ето ти ги на власт пак. Никогаш не би ги отпишал и потценувал нив.
Ako uspeat da se rebrendiraat celosno, potocno ZNAM da gi nadmine po broj na glasovi, mozhat vekje za 4-5 godini da konkuriraat na izbori. Vo drug slucaj, bar 2 mandati ima VMRO raat, megjutoa eventualno kje si dojdat pak na vlast.

По неговото CV заклучив дека ништо не работел.

Прегледај го приврзокот 457788

Како се викаше приватниот сектор? ВМРО ДООЕЛ.

Да дека Орце на 34 години како талентиран член на партија му се дава да води општина од скоро 100 000 жители. Али нормално капацитет е, со самото тоа што збори англиски им е во топ 100 најквалитетни кадри.

Патем апсолутно сите ботови се активирани, нешто анкетиве на Мицко изгледа не му се баш по мерка. Ајде немајте гајле, важно е работа ви се отвори некој денар ќе капни.
I vakov bez iskustvo se pokazha kako dosta posposoben od razni doktori, profesori, glumci, biznismeni i sto ne sto stana gradonacalnik vo drzavava. Tie 4 godini mu davaat dobro CV za kaj nas. Najgolema zasluga mu e sto go stopirase Rasadnik, kade eden kup lugje imaat iznafrlano mito kaj prethodniot gradonacalnik, za da ucestvuvaat vo gradenjeto.

Последно уредено:
...го слушам Амар преставник за градоначалник од Левица п.партија на политичкиот рекламен блок на радио ,,... ќе се бориме на повеќе фронтови" , дај некој нека му објасни што значи ,,фронт" , јест да не знае што значи ни отслужување на воениот рок, па ги меша поимите...е затоа под хитно треба да се воведе задолжително воено служење кон државата, па ќе знае после на ова негова возраст, што значи ,,фронт" и ,,борба на повеќе фронтови"!

1760046129596.png

Знам дека за ботови четвртиот и петиот збор се малку тешки за разбирање али еве ќе пробам да ти ги објаснам. Тоа е како ќе одиш на некое место и треба да работиш 8 часа на ден ( ама вистински, како на државно оние 15 минути кога треба да пополниш формулар еден во денот) епа така ама 8 часа на ден. И тоа така кога ќе го правиш некој подолго период се вика дека имаш искуство во работење. Знам дека ова ти звучи комплетно смешно, како кој нормален би одел 8 часа на ден да работи наместо да се зачлени во партија и да пие кафе по цел ден на работа, и да проба да ја ебе новата колешка што ја примија преку партија али има будали такви уште што одат и работат.

Знаеш што е уште посмешно имам ставено слика, како може да не разликуваш дали нешто е од википедија или од некој друг извор.
Абе мајсторе, ти си ископирал нешто од википедиа, ти кажувам НЕ Е ТОЧНО. Пишале политичка кариера и работно искуство, а само политичката кариера му ја опишале. Ете ти објаснија подоле, фирма има Орце и затоа ти реков дека доаѓа од приватен сектор. Тенџере едно, ти си тој што не знае да чита и толкува, не јас.

Каде се кандидатите за општините со највеќе гласачи?
Објективно ова се многу глупи политички потези.
Епа ете имале интерни проблеми и во Велес и Штип немаат едноставно кој да кандитираат, имам веќе поназад пишно дека не сакаат било кој за колку да се каже, неслучајно Амар и Јована ги кандитираат како пратеници

...го слушам Амар преставник за градоначалник од Левица п.партија на политичкиот рекламен блок на радио ,,... ќе се бориме на повеќе фронтови" , дај некој нека му објасни што значи ,,фронт" , јест да не знае што значи ни отслужување на воениот рок, па ги меша поимите...е затоа под хитно треба да се воведе задолжително воено служење кон државата, па ќе знае после на ова негова возраст, што значи ,,фронт" и ,,борба на повеќе фронтови"!
Шизофреното професорче обожава да вреѓа и да се дери, сака да се покажува ваљда дека нешо има муда, а уствари се понаша како недораснато дете што не доликува на политичар, ама простиве се ложат на тоа. А овој бушавиот буљаш во повеќето од видеата мислам дека и сам не знае што збори. Се користат некои фенси изрази и мислам дека се свесни дека ги гласа проста раја што не разбира многу, па се лупаат фенси зборови колку да звучат дека зборат нешто паметно. Гледај го интервјуто со Ландов ако сакаш да се насмееш.

Ne mi e jasno kako funkcionira toa so gradonacalnik na Skopje. Ako site naselbi si imaat poseben gradonacalnik, na so e nadlezen gradonacalnikot na grad Skopje?

Oddeleni povrsini se pod grad Skopje a drugiot del pod opstinata ili kako?

Не прашувај за оваа каша-попара.
Чисто за ориентација. Секоја улица низ која вози градски автобус е на Град Скопје, све друго е на општините. Додај ја тука државата што исто има свои објекти и земјишта и "еба си куче мајка" што би рекле во Штип.

Прост пример. Ако на една улица, општината сака да постави лежечки полицајци , а Градот проценил дека со тоа ќе се абат автобусите, улицата ќе си остане Хунгароринг.

zatoa sto nema denar da dobie od centralna vlast bez koja skopje nemoze da funkcionira, eve gledas so danela kako ide. vidi kolkav budzet ima pristina a kolkav skopje i ke ti stanje jasno zosto vo sk MORA toj sto e na vlast da rakovodi so gradot.... ima uste miljarda drugi pricini ama ova e dovolno.

za mene licno on kopile sareno sto sekako treba da se besi, ostaj toa cenzuriran glupisti duri i predobro pominuva sto do sega ne zavrsil u kontenjer ama ete nebitno ova koncentriraj se na prviot paragraf.

orce ima firma sto raboti u gradezna industrija so godini nanazad. ne deka e i on nesto briljanten ama za ovoj od levica e izmislen.... plus da, covekot ima raboteno kolku tolku i ima vodeno firma.
Значи индиректно признаваш дека за хаосот во Скопје моментално е криво дпмне :masa: :masa: :masa:
Инаку што праиме ако на наредните парламентарни ако не биде дпмне на власт пак би го јаделе граѓаните на Скопје доколку сега добие Орце а како тргнале работите нема да се чека до мај 2028 за парламентарни

Како се вика таа фирма ?
Нема да дознаеш бидејќи не е на негово име. А ако се дознае најверојатно ќе иазлезат на виделина и грантови, тендери, така да, не се надевај.
0 евра. :eek:

Ne mi e jasno kako funkcionira toa so gradonacalnik na Skopje. Ako site naselbi si imaat poseben gradonacalnik, na so e nadlezen gradonacalnikot na grad Skopje?

Oddeleni povrsini se pod grad Skopje a drugiot del pod opstinata ili kako?

Надлежностите од Градот Скопје и општините, регулирани се со Законите за локалната самоуправа и за градот Скопје.

Градот Скопје, како самостојна единица на локална самопурава, нема површини, туку ги регулира заедничните потреби од сите општини кои се насилно “учукани„ под скопска надлежност.

Заедничко е се‘ што е: урбанизам, инфраструктурен систем, јавен сообраќај и комунални дејности.

Секако, Град Скопје е место и за „ухлебување„ на „нашите„ па затоа постои дупла администрација: градска и општинска, од општините кои се под Град Скопје.

И секако, како најопасно, тоа е воведувањето двојазичност.

Последно уредено:
Епа ете имале интерни проблеми и во Велес и Штип немаат едноставно кој да кандитираат, имам веќе поназад пишно дека не сакаат било кој за колку да се каже, неслучајно Амар и Јована ги кандитираат како пратеници
Epa nemaat, clenstvoto u veles im e edna masa u kafich.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom