Локални избори 2025: Кандидати за Град Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Иден градоначалник на Скопје?

• Орце Ѓорѓиевски (коалиција Твоја Македонија: ВМРО ДПМНЕ, СПМ, ДПСМ, ДС, СНСМ, БНП, ДСР, ПОДЕМ и др.)

• Амар Мециновиќ (Левица)

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Не се спори тој факт. Проблемот е што со Лезбица и со нивниот наратив не се гледа никакво решение, ниту дале пример дека би биле поразлични од овие две.

Дури уште полошо кога трубат за Куба, Кина, Енвер Хоџа, сваќаш дека тука нешто не се совпаѓа со здравиот разум.
Zdraviot i posten razum ke ja odbere ideologijata na kuba i kina, a ne na imperijalistickiot narativ na amerika, gledame do kade e drzavava so prozapadnite sds i vmro..

a kade e tema na diskusija osven na forumov? vo koj medium? kade toa oni ss reklamiraat ili se viknati nesto da se diskutira so niv?

Па во идеален свет би се дискутирало за неспособноста на моменталните градоначалници и како тоа се они повторно фаворити иако реално гледано ништо не направија 4 години.
Ама кај нас критиката доаѓа само по нарачка. Тука се дискутира за комунизам, за Димче и неговите идеали а баш никој не пишува за правите проблеми со кој се соочуваат граѓаните. Ти си прошетан човек, ако оваа состојба на Скопје ја оправдуваш, тогаш нема ни зашто да се дискутира. Градот никогаш не изгледал поодвратно.
Ама добро ете Данела обработувала за Дуи, затоа градоначалниците од вмро не биле способни. Се отепаа од ветувања, 4 години ладеа мадиња и сега пак со исти ветувања ќе победат. После се чудиме сите како Македонија тапка во место. Епа тапка...

Па во идеален свет би се дискутирало за неспособноста на моменталните градоначалници и како тоа се они повторно фаворити иако реално гледано ништо не направија 4 години.
Ама кај нас критиката доаѓа само по нарачка. Тука се дискутира за комунизам, за Димче и неговите идеали а баш никој не пишува за правите проблеми со кој се соочуваат граѓаните. Ти си прошетан човек, ако оваа состојба на Скопје ја оправдуваш, тогаш нема ни зашто да се дискутира. Градот никогаш не изгледал поодвратно.
Ама добро ете Данела обработувала за Дуи, затоа градоначалниците од вмро не биле способни. Се отепаа од ветувања, 4 години ладеа мадиња и сега пак со исти ветувања ќе победат. После се чудиме сите како Македонија тапка во место. Епа тапка...

vo idealen svet ke se diskutira koj od potencijalnite kandidati moze nesto da napravi a ne sto veke zavrsuva... vo takov svet valjda sfakas deka sharenokurci nikogas nisto nema da postignat zosto nikogas nitu srabotile nesto, nitu imaat kontakti so potencijalni investitori, nitu propagiraat kapitalizam za da gi privlecat, nitu dijasporata gi saka (zboram za onaa sto ima pari i bila nabrkana od komunjari itn) nitu centralnata vlast gi poddrzuva.... turi pepel, nema potreba nisto da se diskutira so niv

ps. danela nema vrska so vmro ona dojde po nalog na kaleto da ja odrzi mrtvata opozicija i dui vo zivot.

Ќе добијат многу повеќе од тоа. Вклучително и со Знам, ќе си ги имаат стандардните 200к гласа.
Автоматски споено мислење:

Не може да има трета опција ако првите две опции ти се подобри.
Далеку од тоа дека двете опции се подобри. Други фактори има.

Тука се дискутира за комунизам, за Димче и неговите идеали а баш никој не пишува за правите проблеми со кој се соочуваат граѓаните.
Па токму тука е проблемот бе друже

Kolku pobrzo se svrtime kon Kina, tolku podobro..

kina ne ja interesira kakov sistem imas. glaven covek na kinezite u mkd ti e gjorgi ivanov preku kineskoto zdruzrnie za investicii vo jugoistocna evropa via budimpesta...

valjda ne mislis dimce deka pregovara so shi jinping.

Далеку од тоа дека двете опции се подобри. Други фактори има.

Па токму тука е проблемот бе друже
Well, razlikata vo glasovi e ogromna. Taka da ocigledno toa si saka narodot.

Kolku pobrzo se svrtime kon Kina, tolku podobro..
Кина никогаш нема да ја помине Америка како првата светска сила.Економијата уште сега им е несигурна и презависна на извози бидејќи населението им се намалува а најлошото само што ќе им започе поради огромна загуба на население(10+ милиони годишно после 2035).Ќе се обидат со евтини производи да ги задржат извозите но нема тоа да трае засекогаш бидејќи останати држави ќе воведат царини за да го заштитат сопственото индустриско производство.Во исто време нема ниту еден знак дека ќе се поправи демографската ситуација таму(2025 паѓаат под 1 тфр) а со тоа се гарантира распадот на Кинеската економија

Еве само еден пример колку да се види колку лошо им оди во споредба:
Кина 2014 новородени:18970000
Кина 2024 новородени:9540000(-49,7%)

Америка 2014 новородени:3988076
Америка 2024 новородени:3628934(-9%)

Во други зборови во 2014 Кина имала 4,75 пати повеќе родени додека во 2024 2,62 пати.Разликата во 2025 ќе биде уште помала бидејќи се очекува Кина да има пад од околу 15-20%

Последно уредено:
Кина никогаш нема да ја помине Америка како првата светска сила.Економијата уште сега им е несигурна и презависна на извози бидејќи населението им се намалува а најлошото само што ќе им започе поради огромна загуба на население(10+ милиони годишно после 2035).Ќе се обидат со евтини производи да ги задржат извозите но нема тоа да трае засекогаш бидејќи останати држави ќе воведат царини за да го заштитат сопственото индустриско производство.Во исто време нема ниту еден знак дека ќе се поправи демографската ситуација таму(2025 паѓаат под 1 тфр) а со тоа се гарантира распадот на Кинеската економија
Zivi bili pa videli ;)

Zivi bili pa videli ;)
Ова се факти.Фабриките ќе им се затворат бидејќи немаат ниту домашни ниту ќе имаат странски купувачи.Ако поминат како Јапонија во 90-тите ќе биде огромен успех.Во следната деценија исто ќе имаат и голема конкуренција од Индија каде што почнаа да се преселуваат фабриките уште пред неколку години

Последно уредено:
Па ретардирани едни, како оваа, така и сите останати кампањи ви се сведуваат на лична навреда со најпогрдни зборови за мене и моето семејство како гласачи на одредена политичка партија, ама сега ако некој употреби погрден збор за вас секташите, е тогаш сте запрепастени…

Ако вас kур не ве боли ја за кого гласам и не ме вреѓаш и мене kур ме заболе у каква секта ти членуваш.

Па ако гласате за вмро или сдсм, тоа и сте, куртони и гомна. Тоа е вистината. :toe:

И плус нешто најави уште една подземна од Народна Банка до Влада.:D
Кај го виде ова? Ја никаде не сум го прочитал

Последно уредено:
Левица баш има регресија.
На пример, во изборните единици каде има најмногу гласови нема кандидат, советниците не ги кандидира одново.
Членството им се ситни.
Мислев на освоени гласови, тоа е најбитното за една партија а околу кандитатурата играат доста претпазливо затоа не извадија секаде кандидати

Вака се тешите по тоа дувлата наркомански кога се собирате?
Партиските ботови ви се секоаш криви?
Кој гревови сте вие.
Абе за кој црн прогрес збориш кога пред само година-ипол се појави партија (Знам) и зема ист број на пратеници како вас и вие уште зборите за прогрес?
Каде се рефлектира тој ваш прогрес?

Еве лани сте го постигнале пикот на гласови од вашето постоење и сеа на Локални у колку општини ќе имате градоначалник?
Тоа е прогрес.
Или здравје 2028 ќе имате шанса Росоман да го добиете?

Пак ќе се повторам, се додека го имате тоа хипикот за претседстел, некоаш нема да имате саглам кандидати за советници/пратеници, а гласачкото тело ќе ви се сведува на наркомани и напалени адолесценти.
Види може нема да ти е верно ама не сум нивен член само чисто делиме слични интереси околу шиптaрското прашање и околу бугаризацијата
Во мојата општина минатите локални гласав за копулот од дпмне зашто изборот беше меѓу нив и сдс и испадна овој полош епа дека и овие избори истиот избор го имам ке им нацртам еден кур троа поголем

kurtoncinja edni napateni...
Концентрирај се кано на изборите или сакаш дуи да се вратат оти овие испаднаа бетер и од нив?

Последно уредено:
vo idealen svet ke se diskutira koj od potencijalnite kandidati moze nesto da napravi a ne sto veke zavrsuva... vo takov svet valjda sfakas deka sharenokurci nikogas nisto nema da postignat zosto nikogas nitu srabotile nesto, nitu imaat kontakti so potencijalni investitori, nitu propagiraat kapitalizam za da gi privlecat, nitu dijasporata gi saka (zboram za onaa sto ima pari i bila nabrkana od komunjari itn) nitu centralnata vlast gi poddrzuva.... turi pepel, nema potreba nisto da se diskutira so niv

ps. danela nema vrska so vmro ona dojde po nalog na kaleto da ja odrzi mrtvata opozicija i dui vo zivot.

Ма какви потенцијални кандидати. Тие служат за да се пребројат гласови. Се знае кој ќе победи на овие избори и освен во една-две општини не гледам никаква промена на актуелното раководство.
Ми збориш ништо не сработиле и немале контакти со потенцијални инвеститори, а вмро четири години раководат со 90% од општините во МКД. Резултатот ете го, Приштина и Тирана станаа метрополи за Скопје. Нашите идат на шопинг во Приштина а ти тука ми збориш Данела немала врска со вмро и станала градоначалник заради калето. Пресмешно. Како божем да беше пред 50 години и да немаше интернет па да збориш вакви работи.
Еве те прашав и претходно, дали сметаш дека Скопје е подобро од пред 4 години?
Тоа е главното прашање и предмет на дискусија за претстојните избори...не колку контакти имале вмро а колку немале левица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom