Live Messenger проблеми, прашања и совети

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Имам два проблема:

1. Го избришав MSN-от и од Control Panel и од Program Files и пак ми појавува дека има постара верзија!?

2. Каде може да се спушти Windows Live Messenger 2009? Бидејќи кога одам на download.live.com и кликам нa download ми се појавува следново (и во Гугл Хром и во Интернет Експлорер):

Секоја помош би била добредојдена.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
@Македон

1)
Пробај со ова и не симнувај бета верзии обично тие не се бришат и прават проблеми
само биди многу внимателен да не избришеш и нешто друго !

2)
највероватно е црвот Conficker (познат и како Downup). Вирусов поточно црвов блокира пристап кон microsoft.com и кон страниците на сите антивирусни производители.
симни и скенирај:
http://www.bdtools.net/
http://www.enigmasoftware.com/conficker-removal/

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Благодарам, го исчистив компјутерот од црвот Downup и успешно го инсталирав МСН 2009. Сега засега се е во ред. :smir:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
И порано беше актуелен проблемов, дали некој најде решение?

При секое стартување на msn морам да пишувам mail и лозинка одново, зошто не ме памти, има некој идеја? Да, све е штиклирано и во сетингс имам подесено да ме памти, еден компјутер користам, не е тоа. Друго нешо?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Голем проблем. Ми излегува Error Code :8007007 e. Кога сакам да се логирам, цело време ми излегува Retry и џабе, нон стоп е тоа. Ако знае некој како да го решам?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Metono1[mkd];3266554 напиша:
Голем проблем. Ми излегува Error Code :8007007 e. Кога сакам да се логирам, цело време ми излегува Retry и џабе, нон стоп е тоа. Ако знае некој како да го решам?
Пробај да го решиш проблемот со Инструкцииве...

И порано беше актуелен проблемов, дали некој најде решение?

При секое стартување на msn морам да пишувам mail и лозинка одново, зошто не ме памти, има некој идеја? Да, све е штиклирано и во сетингс имам подесено да ме памти, еден компјутер користам, не е тоа. Друго нешо?
пробај со Алаткава...

Член од
3 декември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Metono1[mkd];3269640 напиша:
Џабе несака, пробав најпрвин со нив. :( Некој да не знае друго решение?
Го имав и јас истиот проблем неодамна. Пробав се што најдов тука за да го средам и беше неуспешно.Бидејќи не можев ни да го симнам пак никако,па на шала ми го пратија преку skype. И гледај чудо се инсталираше, се поправи грешката и сега е се ок.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Metono1[mkd];3269640 напиша:
Џабе несака, пробав најпрвин со нив. :( Некој да не знае друго решение?
провери датата и саатот дали ти се точно наместени ( озбилно ! )

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Зошто кога нели оклучувам на некој да пишам, и над чет, зошто не му пише топик ?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Metono1[mkd];3271106 напиша:
Се ми е како што треба, датум и час. Незнам стварно. Формат не ми се прави за еден мсн :(
aј пробај избриши го месинџерот со Zap Messenger И инсталирај пак... ако ова не упали ... чаре друго незнам

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Кај мене вечерва неколку контакти со сигурност шо се офлајн ги покажвит како онлајн и обратно. Шо е работава, до месинџеров е или до мојов компјутер/провајдер/нешотрето?

Kajgana Shop

На врв Bottom