Лига на Шампиони 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Назад на темава, можи ли Валенсија вечерва ексклузивно да направи изненадување?

Кармата е лоша работа, посебно во ЛШ:свиркам:
Мислам дека оправдан е црвениот од вчера, жолт за стартот и уште еден жолт за глумата на тоа гомно.
Да, ама комплекс е уште позаебана ствар и од самата карма.

За Дортмунд годинава во вистинска смисла на зборот е Лига на Шампиони. Изиграа со шампионите на Англија, Шпанија, Холандија и Украина, следното коло значи пак нека биде некој шампион. ;)

Дај боже Јуве :vozbud: П.с ќе кажам уште еднаш дека во 1/4 финале сакам на Јуве да му се падне германска екипа :гик:

Kaрма е кога ќе фатиш женска, а уствари она тебе те фатила за мадиња и нигде не те пушта ни да искачаш со другарите ни да погледнеш друга женска, едноставно она владее со тебе ... Oh wait, тоа беше папучар :pos:

Firenze напиша:
A teenage football supporter who rang 999 to complain about the referee during Manchester United's defeat by Real Madrid has apologised to police.

The 18-year-old United fan, who watched the Champions League match on TV, was so disgusted by Turkish referee Cuneyt Cakir's decision to send off United star Nani that he contacted emergency operators to claim a “crime” had occurred.

The armchair fan, who has not been named, rang 999 at around 9.20pm last night from his home in a village near Bingham, Nottinghamshire.

http://www.independent.co.uk/news/u...ferees-crime-in-sending-off-nani-8522899.html

Сигурно под око го меркал а? :facepalm:

37685203.jpg

Не е убаво да ставаш слика пола полувреме пред ударот :D
23375_420355031389405_449198600_n.jpg

Требаше да размисли дека е нормално после летање на топката неколку секунди, ќе се најде противнички играч што ќе сака да ја земе, не да пафта со ногата како сам да е на терен. Тоа што не гледал значи дека треба повеќе да биде внимателен, затоа што не е ни сигурен дали може некој да повреди. Да идеше Арбелоа со глава да ја избие, наместо со гради ќе беше класичен нокдаун и тогаш ќе беше оправдан црвениот зошто ударот бил во глава а не во гради?

Сведоци сме на милион стартови, пожустри кои не биле казнувани (Кара вс Нани и/или Де јонг вс Чаби) и помалку жустри кои биле казнувани (Шелви вс Еванс, каде што Еванс влезе со две нозе а Шелви со една и беше исклучен). Различни критериуми. Нареден пат кога некој ќе се буни за мршава одлука во ваша корист, немој репликата да ви биде „трепете напатени“, затоа што очигледно сега дознавте како се чувствуваме. Знам дека два од трите спомнати натпревари се од ПЛ ама еден е финале на свеЦко првенство.

Ја сфаќам фрустрацијата, напнати сте, барате правда, сите би барале, сите би биле напнати.

Ретко кој може да биде реален. Ова ќе се збори во најмала рака уште неколку сезони и ќе се дава како пример за досудени или недосудени црвени картони.

Сепак, тоа е што е. Сигурно си свесен дека не може секоја судиска одлука да биде прифатлива за двете страни. Можеби големината на наптреварот прави одлукава да биде толу дискутабилна.

Наредна (да видиш како е :D ) сезона е ваша :)

Интересни натпревари ќе се оние вечер иако денешните домаќини на гости извадија доста позитивни резултати. Јуве-Селтик ќе е интересен затоа што тие шкотите велат дека ќе се обиделе да нападнат од почетокот да се обидат да дадат брз гол што според нив ќе им овозможи психолошка предност во понатамошниот тек од натпреварот. Но, јас мислам дека Јуве нема да дозволи Селтик да ја држи топката како во првиот натпревар и се разбира публиката на стадионот ќе бара од нив да ги победат барем и со еден гол разлика.
Конте очекувам да побара дискретна игра што ќе им задржи енергија за натпреварот викендот. Да се надеваме дека Квалјарела ќе добие шанса од првата минута па да гледаме интересен натпревар :).

скоро цел ден помина а они уште за тоа зборат :facepalm:

јас мислам вечер 0-2 гола ке биде експлузивно валенсија со псг

Сепак, тоа е што е. Сигурно си свесен дека не може секоја судиска одлука да биде прифатлива за двете страни. Можеби големината на наптреварот прави одлукава да биде толу дискутабилна.

Наредна (да видиш како е :D ) сезона е ваша :)
Пишав во фан клубот, и тука ќе пишам.
ГАРАНТИРАМ доколку глупиот турчин досудеше жолт картон, 2те страни ќе беа задоволни. Реаловци воопшто немаше да се бунат.

Пишав во фан клубот, и тука ќе пишам.
ГАРАНТИРАМ доколку глупиот турчин досудеше жолт картон, 2те страни ќе беа задоволни. Реаловци воопшто немаше да се бунат.

Не би рекол дека буквално сите ќе бидат задоволно. Можеби реаловци ќе се бунеа, ама немаше да бидат гласни него едноставно ќе го спореа како лоша одлука доколку испаднеа.

Сепак до неаде се согласувам. Многу, мнооогу луѓе очекуваа само жолт картон од простра пичина што никој не очекуваше со ваква одлука да биде уништен натпреварот. Реално го уништи и според мене а и повеќето на форумов го реши патникот кој ќе продолжи во ЛШ.

Не, ама ако на Варан му прогледаа низ прсти, требаше и на Нани... Стартот на Варан беше едно 2 пати почиста ситуација за црвен отколку ова на Нани...
Сакаш да ми кажеш дека судијата не го реши натпреварот?

Зошто беше цела таа компензација од судење од негова страна по црвениот?

ob1, и понатаму си стојам на кажаното, 11 на 11 тешко дека не поминевте при 1-0 резултат и анемична игра на Реал...
Да не победевте со рамноправни тимови, прв ке си признаев фер пораз...
И понатаму стојам на своето мислење дека Реал нема да стигне до финале, посебно не со екипи како Дортмунд и Баерн Минхен...

Вака останува горчината на едниот критериум на судијата од првиот натпревар, а сосема друг критериум од вториот...

Брат искрено ме заболе дали ќе го признаеш ти поразот или не. Реал помина понатаму и тоа е факт. Ти беше 100% сигурен дека Реал ќе испадне од Манчестер и дека нема што да бара во ова натпреварување.

И дај молим те не ми прави ситуации во стил на што би било кога би било. Да, Реал беше послаб, али една грешка на одбраната или гол од прекин, Реал ќе имаше резултат што ќе му обезбедеше продолжетци, а тамо се може да се деси. Ја сум сигурен, сосема сигурен дека Реал и да не беше со играч повеќе пак ќе дадеше гол!

Ај те молам дај ми видео за првата слика, стварно не ми текнува на ситуацијава.

За втората, озбилен си дека бараш неправда, затоа што не е досуден пенал?
Влечењето
Ударот, Лопез е далеку од топката светлосни години

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom