Лига на Шампиони 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1. Намерно го занемаруваш фактот дека е офсаид?
2. Голманси простор.
1.Немаше офсајд
2.Играчите се надвор од голмански простор, не се во неговите 4метри(колку и да се).

Реал победи поради две причини (заслужен или незаслужен црвен) - сите ги обвинуваме судиите вклучувајќи ме и мене, но и на нив не им е лесна задачата. Друго стариот уште игра со некои играчи на карта „љубимец“. Добар е Гигс за во ПЛ но за во ЛШ ќе беше подобро да влегува од клупа за да ја смири играта, а не вака.

1.Немаше офсајд
2.Играчите се надвор од голмански простор, не се во неговите 4метри(колку и да се).

1. Немаше
Offside.jpg

2. Затоа што голманот има предност само во петерец (а ова се случи на 22.7цм од петерец)

Aj бе доста веќе глупи муабети. Навивачите на Јунајтед никогаш нема да признаат дека било црвен, навивачите на Реал никогаш нема да кажат немаше врска од црвен. И мене црвениот на Шелви пред 4-5 месеци ми беше крајно сомнителен, ама никаде не кажав немаше никаква врска од црвен картон. :D Секој си го брани своето и тоа е тоа. :) Сепак, најреално гледано, само една работа го заеба Нани. Што не ја тргна на време ногата. Нормално, тоа е резултат на тоа што одеше на топка, не знаеше дека Арбелоа е тука и ударот беше 100% ненамерен. Изигра малце педерски што остана и тој да лежи, ама сепак не го гледам тоа како оправдување за картонот. Можеби и тој се удрил при падот или при самиот удар на крај краева. :) Сепак, јас останувам на моето. Да имаше намера, да - чист црвен. Но вака, апла се гледа оти ја гледа топката и оти оди на топката, па затоа жолт картон - опомена да биде многу повнимателен во понатамошниот дел од мечот. :)

Како и да е, заслужен или незаслужен, факт е дека црвениот едноставно го сврте мечот за 180 степени и тоа мислам дека никој неможе да го одрече. :) Сепак, Реал помина...на нас ни остана само да се тешиме, за жал. :)

Црвениот на Нани беше неправедно доделен.
Се работи за “ничија топка“.Нани сакаше да ја контролира и имаше целосна концентрација кон движењето на топката(нити поим немаше дека иде токмакот од другата страна).Кој играл фудбал знае.Инаку,Арбелоа(за разлика од Нани) знае кај оди(пред него има цела прегледност и го гледа Нани со каква цел и намера е),но и покрај тоа влегува во тој дуел.Во овој случај и двајцата заслужија жолти.Ова сношти беше чисти грабеж.

И да,овој потег со потегот на Пепе пред неколку години има разлика небо и земја(гледам некој го изедначува).Пепе(за разлика од Нани кој очигледен приоритет му беше да ја контролира топката) беше директен и неговиот потег врска немаше со топката(приоритетот на Пепе беше ако не е топката,тогаш ногата).
Пепе всушност и ја допре топката, ногата НЕ, види си да не го тупиме со тоа
како вас ви одговара а?
црвен било за Пепе, она вчера не :facepalm:
еднаш бар бидете реални, а она со Челзи кога ви бегаа 5 бода или така нешто на Иванович и Торес беше Чист црвен така ?:)
и она на Рафаел беше инстинктивно, немаше везе од црвен и пенал, не се суди тоа ....
дајте веќе доста со судии се претера, бар нас не ни отварајте уста за судии не уништија последниве 3-4 години :)

Црвениот на Нани беше неправедно доделен.
Се работи за “ничија топка“.Нани сакаше да ја контролира и имаше целосна концентрација кон движењето на топката(нити поим немаше дека иде токмакот од другата страна).Кој играл фудбал знае.Инаку,Арбелоа(за разлика од Нани) знае кај оди(пред него има цела прегледност и го гледа Нани со каква цел и намера е),но и покрај тоа влегува во тој дуел.Во овој случај и двајцата заслужија жолти.Ова сношти беше чисти грабеж.

И да,овој потег со потегот на Пепе пред неколку години има разлика небо и земја(гледам некој го изедначува).Пепе(за разлика од Нани кој очигледен приоритет му беше да ја контролира топката) беше директен и неговиот потег врска немаше со топката(приоритетот на Пепе беше ако не е топката,тогаш ногата).

:pos::pos::pos:
Не бе брат, на Арбелоа требаше црвен да му залепи. Не ни требаше он да отиде на топката, требаше да го остави Нани да си ја земе и гол да им даде на Реал. Цар си жими се! :D

Брат искрено ме заболе дали ќе го признаеш ти поразот или не. Реал помина понатаму и тоа е факт. Ти беше 100% сигурен дека Реал ќе испадне од Манчестер и дека нема што да бара во натпреварување.

И дај молим те не ми прави ситуации во стил на што би било кога би било. Да, Реал беше послав, али една грешка на одбраната или гол од преќин, Реал ќе имаше резултат што ќе му обезбедеше продолжетци, а тамо се може да се деси. Ја сум сигурен, сосема сигурен дека Реал и да не беше со играч повеќе пак ќе дадеше гол!

Хипокритизам, можеби? Успеа во само 3 реченици да се самонегираш ...

Моето мислење тогаш беше, Реал нема да ја освои ЛШ, и сеуште си стојам на истото...
А не тука како што пробуваш да направиш спин а ла Латас дека јас сум кажал дека Реал ке испадне од Манчестер... Најди го таквото мислење ако можеш...
Истава тема, страна 221

Или ги гледал Реал Мадрид-Еспањол, Борусија Дортмунд-Реал Мадрид, Бетис-Реал Мадрид итн ...

Реално, мислев дека оној Мадрид од лани ке земе ЛШ; оваа сезона е расштиман оркестар, Озил никако да ја најде формата, Модриќ не може да се вклопи, Бензема и Игуаин се далеку од лани, Роналдо ја сака славата за себе, Мурињо сакаат да го избркаат.

Треба да се случи чудо да земе Реал Мадрид ЛШ оваа година.
Друг пат, не ми ги превртувај зборовите... Излегуваш смешен!

Хипокритизам, можеби?

Моето мислење тогаш беше, Реал нема да ја освои ЛШ, и сеуште си стојам на истото...
А не тука како што пробуваш да направиш спин а ла Латас дела Реал ке испадне од Манчестер...
Истава тема, страна 221

Друг пат, не ми ги превртувај зборовите... Излегуваш смешен!

Искрено не планирам да барам мислења од декември каде што збореше дека Манчестер ќе го помине Реал и дека Реал нема што да бара тука. Реал нема да ја освои ЛШ? Добро, ова е твое мислење. Ќе видиме што ќе се случи.
Хипокритизам. :facepalm:
Се гледа дека си многу повреден од поразов брат.
Јебига, ти останува само да се тешиш дека тоа не било црвен картон и да се помириш со фактот дека испаднавте. Зашто раштиман оркестар, каде што Озил неможе да си ја најде формата (види ја полуасистенцијата за вториот гол), Модриќ не може да се вклопи (види го првиот гол), Бензема и Игуаин се далеку од лани, Роналдо ја сака славата за себе и Мурињо сакаат да го избркаат успеа да го помине твојот Манчестер.

Искрено не планирам да барам мислења од декември каде што збореше дека Манчестер ќе го помине Реал и дека Реал нема што да бара тука. Реал нема да ја освои ЛШ? Добро, ова е твое мислење. Ќе видиме што ќе се случи.
Хипокритизам. :facepalm:
Се гледа дека си многу повреден од поразов брат.
Јебига, ти останува само да се тешиш дека тоа не било црвен картон и да се помириш со фактот дека испаднавте. Зашто раштиман оркестар, каде што Озил неможе да си ја најде формата (види ја полуасистенцијата за вториот гол), Модриќ не може да се вклопи (види го првиот гол), Бензема и Игуаин се далеку од лани, Роналдо ја сака славата за себе и Мурињо сакаат да го избркаат успеа да го помине твојот Манчестер.

:pos:
Не знам за што попрво да ти се смеам, за тоа што се посра обидувајки се да ми наметнеш нешто што не сум го кажал, па сега се вадиш со муабети, е да бе ке ти барам јас на тебе мислења, или на "полуасистенцијава" ...

Секоја чест за останативе неискомплексирани Реаловци...

И да, криво ми е, изгубивме од судијата...

Спојлерот ти функционира исто како и клубот...
Вторник е наш ден ;)

A за вас само ова ви останува

:pos:
Не знам за што попрво да ти се смеам, за тоа што се посра обидувајки се да ми наметнеш нешто што не сум го кажал, па сега се вадиш со муабети, е да бе ке ти барам јас на тебе мислења, или на "полуасистенцијава" ...

Секоја чест за останативе неискомплексирани Реаловци...

И да, криво ми е, изгубивме од судијата...
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:23 ---

Спојлерот ти функционира исто како и клубот...
еве бе не се нервирај па ти одма:D
http://www.youtube.com/watch?v=xxLcwzADLQs[/spoiler]
:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom