Лексилиум

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Што за вас претставуваат сретствата за смирување. Дали им се потсмевате на оние кои ги користат поради нивната слабост во контролирањето на тешкотиите и проблемите.
Живееме во 21 век на секојдневни бурни промени, на неправди и неограничувања, намуртени лица и непријатни зборови. Колку сето она што се случува околу вас влијае на вашата психа и колку можете да го контролирате. Следствено, дали понекогаш едноставно ви се неопходни сретства за смирување. И дали сметате дека подобро е да испијам еден лексилиум за да се смирам, отколку да го оптоварувам срцето со тахикардиите од секојдневните возбуди.
Сепак, кое е за вас значењето на лексилиумот(т.е. на сретствата за смирување), го оправдувате ли неговото користење, во кои случаи го оправдувате, во кои не?

Темава ја отворам овде а не во Здравје, зашто би сакала една општа дискусија која не се ограничува само со здравствените аспекти на сретствата за смирување.
За ова што напиша,глупо е некој да користи било какво средство за смирување,ама знам повозрасни луѓе кој земаат,и според мене оправдано (проблеми во бракот,проблематични деца итн).
Јас никогаш не сум ни помислил да земам,а сум имал ситуации кога сум помислел да скокам од балкон :),ама ако не се бориш сам за себе никој нема да ти ги направи работите полесни.

Па не тоа темава де.
Епа ете,сеа некој си го кажал своето искуство со дрогата,па зошто да не...веројатно тоа повеке вреди и ке даде повеке информации отколку било какво научно објаснување.
А за стилот на кој се кажува сето тоа искуство,епа за вас е неразбирлив,а за тој шо го користи е секојдневие,ама во право си...ако си го користи таму во неговото друштво,немора да го продава тука на форум,и со тоа да докажува колку е кул.Веројатно требало досега да свати дека тоа не е никакво мерило за coolness.
И да,џанак може да биде конструктивен,ако некој пуши марихуана,не значи дека е изветреан и дека нема два грама памет,иако знам дека општото мислење е баш такво.Ама знај и ти дека општото мислење го даваат будали шо никогаш во живот не биле во допир со марихуана,значи воопшто не се компететни за да донесуваат било какви заклучоци.За жал тие се оние кои се кул во друштвото,и само нивниот глас важи.Се друго е срање.

Па не тоа темава де.
Епа ете,сеа некој си го кажал своето искуство со дрогата,па зошто да не...веројатно тоа повеке вреди и ке даде повеке информации отколку било какво научно објаснување.
А за стилот на кој се кажува сето тоа искуство,епа за вас е неразбирлив,а за тој шо го користи е секојдневие,ама во право си...ако си го користи таму во неговото друштво,немора да го продава тука на форум,и со тоа да докажува колку е кул.Веројатно требало досега да свати дека тоа не е никакво мерило за coolness.
И да,џанак може да биде конструктивен,ако некој пуши марихуана,не значи дека е изветреан и дека нема два грама памет,иако знам дека општото мислење е баш такво.Ама знај и ти дека општото мислење го даваат будали шо никогаш во живот не биле во допир со марихуана,значи воопшто не се компететни за да донесуваат било какви заклучоци.За жал тие се оние кои се кул во друштвото,и само нивниот глас важи.Се друго е срање.
Ти брачко си помешал ептен работи.
Се молам да не си над 14 години.
И за мене тој шо конзумира(не зборувам за пробување еднаш,за мерак секој може еднаш да види шо е како е) редовно марихуана, е глупак,простак и така ке остане,нема мозок кој ке ме убедува во спротивно.

едит:Како мислиш некомпетенти глупаци?
Тоа што не сум пробал марихуана и што ги осудувам тие што пушеле,или да ги навредам ме прави глуп?

Па не тоа темава де.

види вака, воопште не е во ред тоа што "некој си го кажал своето искуство за дрогата", веруј ми не ме интересира, ако сакам ќе пробам али доволно сум човек да не пробам и да не се усеруем со такви ствари и муабетов воопшто не е за марихуана туку за апови и срања кои Shocking ама очигледно многу се користени во младинава, искрено ми се згрози од постовите што ги прочитав погоре, кој колку крш се напраил од колку милиграма, фуј луѓе одвратни сте, не ме интересира што вреѓам, би сакала само да има камера човек да ве снима во таква состојба и на трезвено да ја гледате, мислам дека нема да биде убава глетка бидејќи ко шо напоменав иам видено девојка под дејство на тие срања и ми се згади, незнеше када е, се клатеше со ветерот и.т.д
и престанете да се пувате кој колку земал и со шо се ќљука, кип ит фор јур шринк, темава е за сериозен муабет односно кој колку се помага со тие апчиња а не кој колку се дрогира со нив :tapp:

Ти брачко си помешал ептен работи.
Се молам да не си над 14 години.
И за мене тој шо конзумира(не зборувам за пробување еднаш,за мерак секој може еднаш да види шо е како е) редовно марихуана, е глупак,простак и така ке остане,нема мозок кој ке ме убедува во спротивно.

едит:Како мислиш некомпетенти глупаци?
Тоа што не сум пробал марихуана и што ги осудувам тие што пушеле,или да ги навредам ме прави глуп?
Глуп и некомпетентен се два различни поима.Така да не мешај.
За мене секој шо е рибар е глупак и простак.За тебе можеби не е.
Си чул ти за различни гледишта?
Не значи дека ако ти мислиш така,дека е точно...исто како што јас не тврдам дека моето е апсолутно точно.
Затоа,ако веке коментираш,поштувај го тугото мислење,валјда ја знам повеке за марихуаната од колку што ти можеш воопшто да сонуваш...не се фалам со тоа,само ти кажувам факт.Исто како што јас не се бунам за нешто што не е во мој домен,ти не излегувај надвор од твојот...

Јас не мислам дека е така,туку знам.Секој кој пуши трева е ГЛУП!
Ако ти пушиш за мене си простак.
Ете.

Не,не сум употребувала,ниту пак тоа ќе се случи.
Мразам апчиња.Гледам само од себе да ми помине(се разбира зборам за она што може,мора некогаш апчиња да се пијат).Се нервирам мајка ми кога ме тера за глвоболка да пијам парацетамол,а не па апчиња за смирување да пијам.

Јас не мислам дека е така,туку знам.Секој кој пуши трева е ГЛУП!
Ако ти пушиш за мене си простак.
Ете.
А знаеш ли па мене колку ме тангира тоа што за тебе сум простак?
Колку ланскиот снег...

Баталете такви хемиии, науцете се да се смирите со музика, да се "дигнете" со едно кафе ..итн итн

Па не тоа темава де.
Да, треба да си го каже секој своето искуство, али на темава се појавија постови у кои се раскажува и се прашува како е најдобро да се укомираш, и го претставуваат тоа ко баш нормална ствар...Нека си разменуваат такви искуства и нека си се гордеат со тоа шо се џанкаат у своето друштво, али мислам дека не е ок истото да го прават тука на форум, затоа што многу млади и неискусни луѓе читаат, па може да си извлечат секаков заклучок. Уосталом нешто слично на ова шо ја го кажувам пиша и ти, значи се разбираме:smir:
А zlobnica во својот пост многу убаво стручно објасни што прави лексилиум(и седативите слични на него) и во кои случаи неговата употреба е оправдана, па затоа не ми звучи у реду кога некој такоречи го "глорифицира" .

IMAM SOKLASNICKA, KOJA E NA NERVNA BAZA :D
SEKAD KOA KE SE IZNERVIRA, OD DECKO, DRUGARKA ILI PROFESOR, SI NOSI VO NOVANIK SEKOGAS DIAZEPAM.. SE NERVIRA TOLKU I KOZATA I STANUVA SARENO CRVENA... CUDNO :shok::nesvest:

За мајка ми е топ.
Али мајка ми има попуштени нерви.
Јас не обичам апои.
Не обичам луѓе кои обичаат апои.
Не обичам луѓе кои се горди на искуство со апои.

*А патем, бидејќи изначитав срања од млади и на прв поглед надежни личности по темиве за дроги моги и плус оваа за апои, морам и набрзинка да ве повреѓам.
Срцки наши искусни и форумџиски, знајте дека со вакво деградирање на својот памет сте чиста мизерија, а навистина не го заслужувате тоа;).
Воздржете се!

IMAM SOKLASNICKA, KOJA E NA NERVNA BAZA :D
SEKAD KOA KE SE IZNERVIRA, OD DECKO, DRUGARKA ILI PROFESOR, SI NOSI VO NOVANIK SEKOGAS DIAZEPAM.. SE NERVIRA TOLKU I KOZATA I STANUVA SARENO CRVENA... CUDNO :shok::nesvest:
И дијазепамот сигурно ќе и помогне:uvo:
Дијазепамот е пред се лек кој го намалува крвниот притисок драстично, па освен што може пиејќи го да се онесвести, да си го успори дишењето и општо работата на централниот нервен систем, тешко дека ќе има било каква корист од истиот.
А тоа што и се појавуваат такви црвени дамки, може да значи дека веќе има некои проблеми со срцето и крвниот притисок, така да си прави страшно лоша услуга на себе со дијазепамот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom