Лексилиум

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Види сеа...
Ја не реков дека и марихуаната е добра,само реков дека во споредба со тоа лајно е подобра бидејки е на крај краишта растение.
А проблемите...тие ке си стојат секогаш крај тебе,надуван барем ке им се изнасмееш во лице...:pos2:
Деца и девојки...say no to drugs...:pos2:

За смирување исклучиво Б6 витаминче, и ако сум ептен потресена-Вентор. Ми се има неколку пати случено да сум толку изнервирана/потресена што не можам да престанам да се тресам и скоро и се гушам. Во такви случаи посегнувам по апчиња.

Обични нервози смирувам со цигарче.

Избегнувам да пијам аналгин и слични ствари а камоли лексилиум,многу сум против апчињата освен серазбира доколку е стварно неопходно т.е нели препишано од соодветно лице дека мора да се пие.

Lexilium e gola voda be! u deneshno vreme mladinava znae sto saka, pola kopiljaci od malo mi se na tromadoli "brachko"! love, happines!

Do sega vo zivotov ne sum se napil nekoe apche za smiruvanje, edino analgin samo koga me boleli nekoj zab. nishto drugo! Inaku sum primetil deka lugeto se poveke i poveke pijat vakvi lekarstva, chak imashe i edna smeshna situacija:
-Drugar mi: Lele, me boli glavava deneska ne sum se napil lexilium!
-Jas: A shto? Redovno piesh?:vozbud:
-Drugar mi: A shto? Ti ne piesh?
-Jas: :pos2::pos2::pos2:

leksilium ne! ama B6 da.....pijam koga sum nervozna epten i srcevo mi se cini ke mi izleze nadvor....i me stega nesto vo dusava
a koga se plasam od nesto srcevo dng dng dng se tresam cela e i togas pijam ..... samo odbegnuvam da pijam pocesto

Ако ти раскинал дечкото/девојката, ако си паднал година, ако си само љубопитен, или некоја слична ствар, тогаш лексилиум или слични средства за смирување апсолутно не се потребни.
Друга е приказната ако седативи или анти-депресиви ти препишал специјалсит(читај психијатар и др.) или пак ако употребата е само епизодна во случај на лична трагедија, скраја било. Тогаш нема ништо страшно во тоа да се напиеш. Но, само тогаш.
Инаку, имам искуство со ваквите средства, затоа што до пред две години не ги употребував, туку ги ЗЛО-употребував. Што од адолесцентски хормонален дисбаланс, што од емо филм, што од ситни проблеми, а што од љубопитност, нешто што почна како 1-2 апчиња на недела, се претвори во секојдневно пиење на шака разно разни седативи и анти-депресиви. Дојдов до точката кога се претворив во апатично зомби, без воља да стане од кревет, а камо ли нешто повеќе. Тогаш сфатив дека морам да си побарам помош.Го направив тоа, и сега можам да кажам дека целиот тој хаос е позади мене. А оние кои мислат дека тргањето од такви апчиња е лесно, верувајте не е.Освен психичката зависност, имав и физички манифестаџции на почетокот од апстиненцијата.Но, среќна сум што успеав да ја издржам.
Сега кога ми се случуваат бури во животот, викам и кажувам она што мислам наместо да преќутувам, си правам купка, палам миризливи свеќи,сликам,пишувам, ако треба пре ќе скршам некој предмет,ма било што, наместо да се кршам ко личност како што правев со таблетите. И чувството е неизмерно подобро после тоа, отколку после неколку седативи.
А, конкретно околу лексилиумот. Тоа е застарен седатив, кој страшно ја оптоварува јетрата и е неизмерно штетен за здравјето на младите особи. За психичкиот крш што го прави при негова редовна и неоснована (зло)употреба, не сакам ни да зборам.
Затоа страшно ми е тешко кога ќе видам здрави, убави девојчиња и машки како за некои ситници се уништуваат себе со вакви тешки средства. Сметам дека е крајно време да се применат многу поригорозни мерки при продавање на лекови од овој тип, како и тоа дека е неопходно родителите малку повеќе да го набљудуваат однесувањето на своето дете и навреме да ги препознаат евентуалните проблеми.
Се на се, изричито сум против вакви седативи и слични средства за смирување.
ЗЛО-употребувањето на Лексилиуми, диазепами и др е = на ДРОГИРАЊЕ со легални дроги.
Сепак.. Лексилиуми и такви срања нејќам.. Е што ќе ти помогне.. Или што филинг е тоа да не осекаш ништо.. Уста да неможеш да отвориш.. И као што беше кажано и погоре да се претвориш во ЗОМБИ?
Фабулос добро кажа.. Болје трева да се пуши за смирување него овие ствари.
Едит - Оби Ван едно Лав хепинес што е со тоа тромадолите да не ти распраам.. Уста неможеш да отвориш.. Стонови сто.. Не е и тоа фората.. А и една разлика што има у филинг и тоа да не ти распраам.. Дал кутија лексилиум или лента тромои сфе срање.. Ма едино што поштуем од апче се лорамите.

Како прво,од Трамадол не стонираш,туку почнуваш да зборуваш премногу,како да си на спид и пушиш по три кутии цигари дневно.
Како второ,девојче,се добро си кажа,ама на крај ја посра.Немам пробано лорам,и не знам шо е,ама на крај краева,пак е апче...и е срање.
Мислам дека ти беше по марихуана.Кога више си почнала,остани си на тоа,не се шетај по некакви си хемии,пошто може далеку да стасаш,а веруј ми,не е убаво.

Lexilium e gola voda be! u deneshno vreme mladinava znae sto saka, pola kopiljaci od malo mi se na tromadoli "brachko"! love, happines!
Така е.
Лексилиум веке не се у мода бе.Ни па дијазепам.
Сеа сите се на тродиџи.
У последно време глеам деца шо до вчера не пушеле ни цигари,а денеска ми идат и ми се топат тука пред мене и ми кажуат на која цифра се.
Па да,никој не сака да стонира.Сите сакаат да се топат со девојчиња,да праат муабети по 6 саата,да не спијат по цели вечери.
Единствена позитивна работа од сето тоа е шо не пијат барем алкохол.Порано ги мешаа и двете...и...катастрофа.:toe:

Како прво,од Трамадол не стонираш,туку почнуваш да зборуваш премногу,како да си на спид и пушиш по три кутии цигари дневно.
Како второ,девојче,се добро си кажа,ама на крај ја посра.Немам пробано лорам,и не знам шо е,ама на крај краева,пак е апче...и е срање.
Мислам дека ти беше по марихуана.Кога више си почнала,остани си на тоа,не се шетај по некакви си хемии,пошто може далеку да стасаш,а веруј ми,не е убаво.
Epa za eden detal ne si zapoznaen izgleda.. Mn zboris od tromadoli vo kolicina od 5-7 i na pocetokot.. Koa ke pocnes so niv.. A od 5-7 denesnava mladina se prejdeni na 10-15 pa i +.. E togas se stonira.. Od 4-5 mn jasno deka ne..

многу сум против вакви апчиња, посебно за млади луѓе ко повеќето од нас, логично гледано - ако сега неможеме да се соочиме и да го исконтролираме секојдневниот стрес и нервоза, што ќе правиме коа ќе надојдат вистинските проблеми. Верувам во тоа дека секој е способен да ги исконтролира чувствата и да управува самиот по себе, и лично сметам дека само слаби oсоби посегнуваат по тоа бидејќи е факт дека секој е способен да се смири самиот себе...
во мнооогу стресни ситуации, лекот ми е цигарче и искачање надвор, на винце и маркана, така се одргнувам од проблемите барем за вечерта и го елиминирам стресот,
а една работа што ме вади од кожа се луѓето како некои со неколку постови над мене што ги конзумираат тие глупости од забава?! дај ве молам, и кој ви е филмот-ќе кркнете диазепамче или ликсилиумче и чиииил баче :( глупости, сум видела како изгледа човек поточно девојка под дејство на тоа срање во парк летово, на чоек не личеше, ми се згрози живот trojanac

Epa za eden detal ne si zapoznaen izgleda.. Mn zboris od tromadoli vo kolicina od 5-7 i na pocetokot.. Koa ke pocnes so niv.. A od 5-7 denesnava mladina se prejdeni na 10-15 pa i +.. E togas se stonira.. Od 4-5 mn jasno deka ne..
Верувај ми,ја сум запознаен со секаков можен детал кога се однесува на тромадолите.Од 1 до 20.И до колапсирање,и до предозирање и до болница.
Точно е,се стонира од 15,се стонира и од 5,ама се тоа зависи од расположение.
Ако си добро расположен,ке фураш без разлика на цифрата,ама ако си во депресија,најубаво ке ти биде да си седиш и да си стонираш...

Epa i ti si u pravo i ja sum :baeh: Zavisi be brat.. Kao ke ti doe.. I da ne e do raspolozenie.. Kao ke ti klizne togas taka doeka traat posle..

Колку сте ми интересни4ки кога се расправате кој знае повеќе за дрога.

*идиотски осмех*

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom