??????? :nesvest:Аха браво :pos2: FULL HD филм 50гб преку УСБ 2.0 проток ЛОЛ
што го напраи усб во дека има поголем проток и од ХДМИ ондак зашто и го измислиле хдми то..
Што има врска изворот на податоци со хадееми?
??????? :nesvest:Аха браво :pos2: FULL HD филм 50гб преку УСБ 2.0 проток ЛОЛ
што го напраи усб во дека има поголем проток и од ХДМИ ондак зашто и го измислиле хдми то..
Си кажа убаво човекот.??????? :nesvest:
Што има врска изворот на податоци со хадееми?
Цитираше човек што кажа дека кога става усб меморија со филм на фул хаде во усб портот на тв-то, телевизорот му го пушта филмот во фул хаде. Не видов да каже дека споил компјутер/хаде или блуреј плејер преку усб со тв-то.Си кажа убаво човекот.
Да имаше исти карактеристики, немаше да има HDMI туку ќе HD сликата ќе се пренесуваше преку USB кабел.
Ти си видел колкав проток има УСБ 2.0? Или да, му пуштало 1080p филм али еден фрејм на 5 минути со тој проток, а за звукот да не збориме.Цитираше човек што кажа дека кога става усб меморија со филм на фул хаде во усб портот на тв-то, телевизорот му го пушта филмот во фул хаде. Не видов да каже дека споил компјутер/хаде или блуреј плејер преку усб со тв-то.
Јас имам WD HD Media Player, поврзан ми е со ТВ преку хадееми кабел, а на плејерот имам уштекано усб флеш и екстерен хард. Плејерот нема интерна меморија така да трансферот на податокот исто иде преку УСБ. ФулХАДЕ филмовите идат течно, без проблем, без секање и глупости... Така да тие телевизори имаат вградено ваков сличен уред внатре во нив со што НЕ им треба кабел за да се поврзе уредот со тв туку само да ја ставиш усб меморијата.Ти си видел колкав проток има УСБ 2.0? Или да, му пуштало 1080p филм али еден фрејм на 5 минути со тој проток, а за звукот да не збориме.
Ова од искуство или?Ти си видел колкав проток има УСБ 2.0? Или да, му пуштало 1080p филм али еден фрејм на 5 минути со тој проток, а за звукот да не збориме.
Глупости! И јас пуштам FullHD филмчиња преку USB и тоа од HDD и тера без проблем (не се секирај и звукот е супер 5.1 DTS)...Ти си видел колкав проток има УСБ 2.0? Или да, му пуштало 1080p филм али еден фрејм на 5 минути со тој проток, а за звукот да не збориме.
Јас имам WD HD Media Player, поврзан ми е со ТВ преку хадееми кабел, а на плејерот имам уштекано усб флеш и екстерен хард. Плејерот нема интерна меморија така да трансферот на податокот исто иде преку УСБ. ФулХАДЕ филмовите идат течно, без проблем, без секање и глупости... Така да тие телевизори имаат вградено ваков сличен уред внатре во нив со што НЕ им треба кабел за да се поврзе уредот со тв туку само да ја ставиш усб меморијата.
Ова од искуство или?
Јас пуштам FullHD филм директ од USB на LCD TV, видеото “лизга“
Исто, пробано и со 1.5 м USB кабел, оди како подмачкано.
Слика гром, звук најгром
Ај и јас да се надоврзам на муабетот... Земав конечно LG 32LH3000 full hd ТВ и LG 503PH surround систем со hdmi излез и optical audio in (toslink) конектор. Деновиве тестирам аудио/видео со WD TV Media Player и сликата е ненормално добра, а звукот го тестирав само преку hdmi-то на телевизорот (значи само стерео). Денес земав оптички кабел за сараундот па ќе пробам со него да видам дали ќе оди 5.1 сараунд звукот правилно или не (Од WD player кон сараундот). Е сега прашањето уствари ми е дали уопште да ризикувам да го хакнам ТВ-то со 3.15 firmware (сега е 3.55) пошто по форуми читав дека оптичкиот излез на тв-то тера само simulated stereo звук (pro logic мислам дека беше) а не фул 5.1, или да си дадам 100 евра и да си купам WD player да не му ја мислам... Очекувам ваше мислење...Глупости! И јас пуштам FullHD филмчиња преку USB и тоа од HDD и тера без проблем (не се секирај и звукот е супер 5.1 DTS)...
Нешто си збунет...Имам едно прашање, сакам да земам LG 32LF2510 меѓутоа морам да бидам сигурен дека ќе можам да ги гледам локалниве тв станици (немам кабелска). Се распрашав наоколу и некои ми рекоа дека тешко дека нема да се фаќаат, некои ми рекоа дека нема да има проблем (доколку имам добар прием на телевизорот), па ако некој знае нека ми помогне за да не фрлам џабе толкави пари.
поздрав
Нешто си збунет...
Зимаш антена, ставаш во ТВ, фаќаш локални станици
Ако се јави некој што има таков модел или јас најдам некој пријател кој има, ќе ги прашаме за да кажат од прва рака.Логично би било така, меѓутоа ми рекоа дека овие тв биле ептен осетливи на прием, демек ќе имале прием само ако било беспрекорно погодена положбата на антената итн. На обичниов тв добро ги фаќам сите канали па не би требало да има проблем со лцд-то (се надевам). Плус тоа со обична антена и со обичен тв фаќам и некои сателитски канали (врска немам од каде и како) ама не се баш со добар сигнал, се надевам лцд-то и нив ќе ги улови.
Или некој шо работи у кабловска :kesa:...А кој ти рекол тоа за LCD-то, продавачите од Нептун/Техно-маркет или?
Имам едно прашање, сакам да земам LG 32LF2510 меѓутоа морам да бидам сигурен дека ќе можам да ги гледам локалниве тв станици (немам кабелска). Се распрашав наоколу и некои ми рекоа дека тешко дека нема да се фаќаат, некои ми рекоа дека нема да има проблем (доколку имам добар прием на телевизорот), па ако некој знае нека ми помогне за да не фрлам џабе толкави пари.
поздрав
Ако се јави некој што има таков модел или јас најдам некој пријател кој има, ќе ги прашаме за да кажат од прва рака.
Вака, технички, како што рече Корун, брцаш антена и би требало да ги фаќаш сите канали...А кој ти рекол тоа за LCD-то, продавачите од Нептун/Техно-маркет или?
Или некој шо работи у кабловска :kesa: