LCD телевизори

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Аха браво :pos2: FULL HD филм 50гб преку УСБ 2.0 проток ЛОЛ
што го напраи усб во дека има поголем проток и од ХДМИ ондак зашто и го измислиле хдми то..
??????? :nesvest:
Што има врска изворот на податоци со хадееми?

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
??????? :nesvest:
Што има врска изворот на податоци со хадееми?
Си кажа убаво човекот.
Да имаше исти карактеристики, немаше да има HDMI туку ќе HD сликата ќе се пренесуваше преку USB кабел.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Си кажа убаво човекот.
Да имаше исти карактеристики, немаше да има HDMI туку ќе HD сликата ќе се пренесуваше преку USB кабел.
Цитираше човек што кажа дека кога става усб меморија со филм на фул хаде во усб портот на тв-то, телевизорот му го пушта филмот во фул хаде. Не видов да каже дека споил компјутер/хаде или блуреј плејер преку усб со тв-то.

Член од
26 април 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
Цитираше човек што кажа дека кога става усб меморија со филм на фул хаде во усб портот на тв-то, телевизорот му го пушта филмот во фул хаде. Не видов да каже дека споил компјутер/хаде или блуреј плејер преку усб со тв-то.
Ти си видел колкав проток има УСБ 2.0? Или да, му пуштало 1080p филм али еден фрејм на 5 минути со тој проток, а за звукот да не збориме.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ти си видел колкав проток има УСБ 2.0? Или да, му пуштало 1080p филм али еден фрејм на 5 минути со тој проток, а за звукот да не збориме.
Јас имам WD HD Media Player, поврзан ми е со ТВ преку хадееми кабел, а на плејерот имам уштекано усб флеш и екстерен хард. Плејерот нема интерна меморија така да трансферот на податокот исто иде преку УСБ. ФулХАДЕ филмовите идат течно, без проблем, без секање и глупости... Така да тие телевизори имаат вградено ваков сличен уред внатре во нив со што НЕ им треба кабел за да се поврзе уредот со тв туку само да ја ставиш усб меморијата.

Кога сме кај проточност на податоци кај УСБ и кај Блуреј читачите:

4. How fast is USB 2.0?
USB 2.0 has a raw data rate at 480Mbps, and it is rated 40 times faster than its predecessor interface, USB 1.1, which tops at 12Mbps. Originally, USB 2.0 was intended to go only as fast as 240Mbps, but in October 1999, USB 2.0 Promoter Group pumped up the speed to 480Mbps. As far as we know, effective rate reaches at 40MBps or 320Mbps for bulk transfer on a USB 2.0 hard drive with no one else is sharing the bus. Flash Drives seem to be catching up too with the some hitting 30MB/s milestone. For all we know, USB interface could become become the bottleneck for flash drives as early as 2008.

How fast can you read/write data on a Blu-ray disc?

According to the Blu-ray Disc specification, 1x speed is defined as 36Mbps. However, as BD-ROM movies will require a 54Mbps data transfer rate the minimum speed we're expecting to see is 2x (72Mbps). Blu-ray also has the potential for much higher speeds, as a result of the larger numerical aperture (NA) adopted by Blu-ray Disc. The large NA value effectively means that Blu-ray will require less recording power and lower disc rotation speed than DVD and HD-DVD to achieve the same data transfer rate. While the media itself limited the recording speed in the past, the only limiting factor for Blu-ray is the capacity of the hardware. If we assume a maximum disc rotation speed of 10,000 RPM, then 12x at the outer diameter should be possible (about 400Mbps). This is why the Blu-ray Disc Association (BDA) already has plans to raise the speed to 8x (288Mbps) or more in the future.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова од искуство или?

Јас пуштам FullHD филм директ од USB на LCD TV, видеото “лизга“

Исто, пробано и со 1.5 м USB кабел, оди како подмачкано.

Слика гром, звук најгром :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ех вие уште сте форумски неискусни па неможете да забележите трол кога ке се појави!:pos2:

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Глупости! И јас пуштам FullHD филмчиња преку USB и тоа од HDD и тера без проблем (не се секирај и звукот е супер 5.1 DTS)...

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Јас имам WD HD Media Player, поврзан ми е со ТВ преку хадееми кабел, а на плејерот имам уштекано усб флеш и екстерен хард. Плејерот нема интерна меморија така да трансферот на податокот исто иде преку УСБ. ФулХАДЕ филмовите идат течно, без проблем, без секање и глупости... Така да тие телевизори имаат вградено ваков сличен уред внатре во нив со што НЕ им треба кабел за да се поврзе уредот со тв туку само да ја ставиш усб меморијата.
Ова од искуство или?

Јас пуштам FullHD филм директ од USB на LCD TV, видеото “лизга“

Исто, пробано и со 1.5 м USB кабел, оди како подмачкано.

Слика гром, звук најгром :)
Глупости! И јас пуштам FullHD филмчиња преку USB и тоа од HDD и тера без проблем (не се секирај и звукот е супер 5.1 DTS)...
Ај и јас да се надоврзам на муабетот... Земав конечно LG 32LH3000 full hd ТВ и LG 503PH surround систем со hdmi излез и optical audio in (toslink) конектор. Деновиве тестирам аудио/видео со WD TV Media Player и сликата е ненормално добра, а звукот го тестирав само преку hdmi-то на телевизорот (значи само стерео). Денес земав оптички кабел за сараундот па ќе пробам со него да видам дали ќе оди 5.1 сараунд звукот правилно или не (Од WD player кон сараундот). Е сега прашањето уствари ми е дали уопште да ризикувам да го хакнам ТВ-то со 3.15 firmware (сега е 3.55) пошто по форуми читав дека оптичкиот излез на тв-то тера само simulated stereo звук (pro logic мислам дека беше) а не фул 5.1, или да си дадам 100 евра и да си купам WD player да не му ја мислам... Очекувам ваше мислење...

Член од
4 јануари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
2
Имам едно прашање, сакам да земам LG 32LF2510 меѓутоа морам да бидам сигурен дека ќе можам да ги гледам локалниве тв станици (немам кабелска). Се распрашав наоколу и некои ми рекоа дека тешко дека нема да се фаќаат, некои ми рекоа дека нема да има проблем (доколку имам добар прием на телевизорот), па ако некој знае нека ми помогне за да не фрлам џабе толкави пари.
поздрав

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам едно прашање, сакам да земам LG 32LF2510 меѓутоа морам да бидам сигурен дека ќе можам да ги гледам локалниве тв станици (немам кабелска). Се распрашав наоколу и некои ми рекоа дека тешко дека нема да се фаќаат, некои ми рекоа дека нема да има проблем (доколку имам добар прием на телевизорот), па ако некој знае нека ми помогне за да не фрлам џабе толкави пари.
поздрав
Нешто си збунет...

Зимаш антена, ставаш во ТВ, фаќаш локални станици :toe:

Член од
4 јануари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
2
Нешто си збунет...

Зимаш антена, ставаш во ТВ, фаќаш локални станици :toe:

Логично би било така, меѓутоа ми рекоа дека овие тв биле ептен осетливи на прием, демек ќе имале прием само ако било беспрекорно погодена положбата на антената итн. На обичниов тв добро ги фаќам сите канали па не би требало да има проблем со лцд-то (се надевам). Плус тоа со обична антена и со обичен тв фаќам и некои сателитски канали (врска немам од каде и како) ама не се баш со добар сигнал, се надевам лцд-то и нив ќе ги улови.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Логично би било така, меѓутоа ми рекоа дека овие тв биле ептен осетливи на прием, демек ќе имале прием само ако било беспрекорно погодена положбата на антената итн. На обичниов тв добро ги фаќам сите канали па не би требало да има проблем со лцд-то (се надевам). Плус тоа со обична антена и со обичен тв фаќам и некои сателитски канали (врска немам од каде и како) ама не се баш со добар сигнал, се надевам лцд-то и нив ќе ги улови.
Ако се јави некој што има таков модел или јас најдам некој пријател кој има, ќе ги прашаме за да кажат од прва рака. :)
Вака, технички, како што рече Корун, брцаш антена и би требало да ги фаќаш сите канали...А кој ти рекол тоа за LCD-то, продавачите од Нептун/Техно-маркет или?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
поздрав
Ако се јави некој што има таков модел или јас најдам некој пријател кој има, ќе ги прашаме за да кажат од прва рака. :)
Вака, технички, како што рече Корун, брцаш антена и би требало да ги фаќаш сите канали...А кој ти рекол тоа за LCD-то, продавачите од Нептун/Техно-маркет или?
Или некој шо работи у кабловска :kesa:

Замисли еј! Најнов LCD телевизор со сите напредни технологии и чуда да има послаб и понеквалитетен TV-тјунер од ТV-ата што се продавале во последниве 30 години? Некој лапнал премногу митцубиши таблетки!:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom