LCD телевизори

Член од
4 јануари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
2
Ако се јави некој што има таков модел или јас најдам некој пријател кој има, ќе ги прашаме за да кажат од прва рака. :)
Вака, технички, како што рече Корун, брцаш антена и би требало да ги фаќаш сите канали...А кој ти рекол тоа за LCD-то, продавачите од Нептун/Техно-маркет или?
Така ми рекоа во Техномаркет, врска немам дали е така...Во две нивни продавници различно ми кажаа па затоа незнам што е точно. Едниот ми вика не земај нема да фаќаш ништо (пази продавачот тоа ми го вика :) ), а во другата дека нема гајле ќе се фаќаат.
Ај ако разбереш нешто пиши

Замисли еј! Најнов LCD телевизор со сите напредни технологии и чуда да има послаб и понеквалитетен TV-тјунер од ТV-ата што се продавале во последниве 30 години? Некој лапнал премногу митцубиши таблетки!:pos2:
Е тоа да видиш :), не се работи за послаб тјунер туку за дигитален, а нашиве тв станици зрачат аналогно и тука е проблемот, немам кабелска па ги гледам со обична антена. Затоа сакам да се распрашам дали некој знае нешто повеќе околу тоа, мозе некој имал слично искуство итн.
:tv:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Така ми рекоа во Техномаркет, врска немам дали е така...Во две нивни продавници различно ми кажаа па затоа незнам што е точно. Едниот ми вика не земај нема да фаќаш ништо (пази продавачот тоа ми го вика :) ), а во другата дека нема гајле ќе се фаќаат.
Ај ако разбереш нешто пиши

Е тоа да видиш :), не се работи за послаб тјунер туку за дигитален, а нашиве тв станици зрачат аналогно и тука е проблемот, немам кабелска па ги гледам со обична антена. Затоа сакам да се распрашам дали некој знае нешто повеќе околу тоа, мозе некој имал слично искуство итн.
:tv:
Податоците не би лажеле...:)

Tuner type: NTSC , PAL , SECAM , digital

Не верувам да е тјунерот заебан, поточно може они тој телевизор што го сетирале бил или со сјебан тјунер, а може и биле "ботови" па погрешно ја местеле антената за да фатат телевизија...:)
Лично не верувам дека има такви телевизори кои имаат "послаби тјунери", а плус и дечките од техно-маркет не ми изгледаат нешто премногу стручни за да имам причина и да им верувам.

Кога јас барав информации, вработениот ми рече "Гледам се разбираш доста, па ќе те оставам сам да разгледаш.", што е доказ колку они се компетентни за телевизорите кои ги продаваат.

Член од
4 јануари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
2
И јас мислам дека не се разбираат баш премногу :)

Башка колку што можам да видам по карактеристиките, тој модел на ЛЦД има и аналоген покрај дигиталниот тјунер, па проблем не би требало да има „TV Tuner: Freeview (digital) & analogue tuners, automatic channel scanning, easy to use 8 day Electronic Programme Guide (EPG)“

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ниеден телевизор не иде без аналоген тјунер, ма колку и да е модерен.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ниеден телевизор не иде без аналоген тјунер, ма колку и да е модерен.
Можда влезот за антената бил камуфлиран. Никогаш не се знае со ѕверовите кои работат во Техно-Маркет, ехеи!

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Сакам да земам лцд телевизор 32 инчен до кај 25000 денари ако може да пренесете искуства од досега купени телевизори или некоја понуда, гледав по продавници и најголем впечаток ми остави, мислам дека беше моделот LG32LH2000 знам само дека беше со дигитален тјунерDVB-C за секаква кабелска телевизија и сликата беше многу добра споредено со другите телевизори кои беа изложени ? ? ? :wink:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сакам да земам лцд телевизор 32 инчен до кај 25000 денари ако може да пренесете искуства од досега купени телевизори или некоја понуда, гледав по продавници и најголем впечаток ми остави, мислам дека беше моделот LG32LH2000 знам само дека беше со дигитален тјунерDVB-C за секаква кабелска телевизија и сликата беше многу добра споредено со другите телевизори кои беа изложени ? ? ? :wink:
Тој земи го, јас го имам тој, презадоволен сум, преку USB пушта се и сешто со гром слика и гром звук. А и тјунер си има.

Best bang for buck.

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Тој земи го, јас го имам тој, презадоволен сум, преку USB пушта се и сешто со гром слика и гром звук. А и тјунер си има.

Best bang for buck.
Да не знаеш точно дали е тој модел знам ги разликував по тоа што имаше 2 телевизори исти модел само различен дизајн. На едниот долната пластика беше малце поголема а на другиот помала и имаше разлика во цената 1000 денари поради дизајнот ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не знаеш точно дали е тој модел знам ги разликував по тоа што имаше 2 телевизори исти модел само различен дизајн. На едниот долната пластика беше малце поголема а на другиот помала и имаше разлика во цената 1000 денари поради дизајнот ?
Мојот е: LG32LH2100

Член од
4 јануари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
2
Imam uste edno prasanje:
Dali e dovolno lcd-to da ima samo DVB-T za da faka digitalni televizii so obicna antena (boom tv i slicno), ili e potrebno da ima i DVB-C. Za LG 32LF2510 vo specifikaciite niz internet nekade stoi deka ovoj model gi imaa i dvata sistema a nekade samo DVB_T, isto i vo razlicni prodavnici razlicno mi kazuvaat, pa ako znaete nesto poveke za ova pisete.
pozdrav

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Imam uste edno prasanje:
Dali e dovolno lcd-to da ima samo DVB-T za da faka digitalni televizii so obicna antena (boom tv i slicno), ili e potrebno da ima i DVB-C. Za LG 32LF2510 vo specifikaciite niz internet nekade stoi deka ovoj model gi imaa i dvata sistema a nekade samo DVB_T, isto i vo razlicni prodavnici razlicno mi kazuvaat, pa ako znaete nesto poveke za ova pisete.
pozdrav

За дигиталните канали на BoomTV ќе ти треба нивната картичка за декодирање сигналите кои се примаат преку обична собна антена, а картичката не можеш да ја ставиш во ТВ, значи џабе.

T-Home дигиталните одат преку интернет, значи ти треба нивниот ресивер, што значи пак џабе.

Само програмите на Телекабел ќе си ги имаш без проблем (ако си претплатник на Телекабел)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Не ми е јасно само кој гледа тв у денешно време? :helou:

Ок да бидам искрен гледам ама само кога има фудбал или тенис друго јок.

Член од
4 јануари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
2
За дигиталните канали на BoomTV ќе ти треба нивната картичка за декодирање сигналите кои се примаат преку обична собна антена, а картичката не можеш да ја ставиш во ТВ, значи џабе.

T-Home дигиталните одат преку интернет, значи ти треба нивниот ресивер, што значи пак џабе.

Само програмите на Телекабел ќе си ги имаш без проблем (ако си претплатник на Телекабел)
Значи ни со DVB-T ни со DVB-C нема шанси да се фати нешто плус со обична антена.
Да не барам за џабе LCD со DVB-C tuner :tv:

P.S има ли некоја финта преку usb-to да се гледаат и филмови не само слики и музика, нешто наслушнав дека се ставал некој посебен дел и во него usb-to па да пушта филмчиња

Не ми е јасно само кој гледа тв у денешно време? :helou:

Ок да бидам искрен гледам ама само кога има фудбал или тенис друго јок.
Па и јас гледам најчесто фудбал :tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom